Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αέριο σε κατάστημα.


Antonis Anarvas

Recommended Posts

Κάνω μια μελέτη για ένα κατάστημα 100μ2 με γραφείο σε πατάρι 30μ2

 

Είναι ανεξάρτητο κτίριο και έχω βαλει κλιματιστικά για ψύξη θέρμανση.

Μου ζήτησαν από την πολεοδομία να κάνω μελέτη αερίου (αλλά δεν έχω λεβητοστάσιο) οπότε είπα να τραβήξω μια σωλήνα αερίου στο δώμα ώστε αν , θεωρητικά, ήθελε ο ιδιοκτήτης να αγοράσει κλιματιστικά με αέριο να είχε έτοιμή εγκατάσταση. Μου είπαν αυτό είναι ΟΚ. Τώρα μου λένε να τραβήξω και σωληνώνσεις αερίου στα θερμοσιφωνάκια στα WC για να έχουν δυνατότητα να δουλέψουν και αυτά με αέριο.

 

Ερωτώ:

1.Που ακριβώς είναι υποχρεωτικό να προβλέψω αέριο; Ξέρει κανείς καμία νομοθεσία αν πρέπει να πάει και σωλήνα στα WC ή τέλος πάντων που υπάρχει;

2. Ποιά είναι οι αντιστοιχία BTU κλιματιστικού και απαιτούμενης σωλήνας αερίου;

Link to comment
Share on other sites

1. Νομοθεσία που να λέει πού πρέπει να πάει σωλήνα αερίου δεν υπάρχει. Νομος που να λέει ότι είναι υποχρεωτική η μελέτη αερίου για την κάλυψη των θερμικών αναγκών (δεν θυμάμαι να λέει για ψυκτικές ή γενικά για ενεργειακές ανάγκες), υπάρχει.

2. Δεν υπάρχει προφανής αντιστοιχία μεταξύ BTU του κλιματιστικού και απαιτούμενη σωλήνας αερίου. Tα ΒΤU ενός κλιματιστικού είναι πόση θερμότητα μπορεί το κλιματιστικό να απομακρύνει από έναν χώρο. Αυτό το μέγεθος δεν μπορεί (εύκολα) να συσχετισθεί με την απαιτούμενη ποσότητα αερίου για την λειτουργία ενός κλιματιστικού (που να καίει αέριο) που θα έχει τα ίδια ΒΤU με ένα π.χ. ηλεκτρικό κλιματιστικό. Θα χρειαστεί να ψάξεις περισσότερο τις διαθέσιμες μονάδες κλιματισμού με αέριο για να δεις κάθε τεχνολογία ψύξης με αέριο, ξεχωριστά. Θα ήταν χρήσιμο να αναφέρεις τα αποτελέσματα της έρευνάς σου, και σε μας να μάθουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.