Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dubai Pearl - Το "μαργαριτάρι" που έγινε το νέο σύμβολο του Dubai


88db88

Recommended Posts

dubai-pearl-to-margaritari-pou-egine-to-neo-sumvolo-toy-dubai2.jpg     dubai-pearl-to-margaritari-pou-egine-to-neo-sumvolo-toy-dubai3.jpg

 

Το Dubai έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Μία από τις αιτίες που έχουν προσδώσει μεγάλη φήμη στην περιοχή είναι οι μεγάλες και ιδιαίτερα περίπλοκες αρχιτεκτονικές κατασκευές του, οι οποίες χαρακτηρίζονται έντονα από την πολυτέλεια. Μία από αυτές είναι και το Dubai Pearl.

 

Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα τεράστιο "παλάτι" που προέρχεται από άλλη εποχή. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τεσσάρων ουρανοξυστών οι οποίοι ενώνονται στην κορυφή με μία δομή τριών ενιαίων ορόφων.

Για την υλοποίηση του χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί τόνοι από γυαλί και ατσάλι.

 

Στο σύνολό του ανέρχεται σε 65 ορόφους και το ύψος του ξεπερνά τα 200 μέτρα. Βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, αφού παρέχει εύκολη πρόσβαση τόσο στις τοπικές αγορές όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και έχει θέα το Palm Jumeirah.

 

Το κόστος για την κατασκευή του ξεπέρασε τα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού η συνολική έκτασή του καλύπτει τα 15 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

 

Συνδυάζει τόσο την ενεργό επιχειρηματικότητα όσο και την αστική ζωή, αφού φιλοξενεί εμπορικό κέντρο με πολλά επώνυμα καταστήματα, σκηνή θεάτρου, χώρους για διεξαγωγή εκθέσεων και επιδείξεων μόδας καθώς και αρκετές πολυτελείς κατοικίες. Η Νότια Δυτική πλευρά των πύργων προσφέρετε κυρίως για γραφεία. Στη Βόρεια Ανατολική τους πλευρά υπάρχουν σουίτες και πολυτελή ρετιρέ τα οποία διαθέτουν ιδιωτικούς κήπους και πισίνες και μία θέα 360 μοιρών

 

Στο σύμπλεγμα των πύργων φιλοξενούνται επίσης ξενοδοχεία πέντε αστέρων, σπα διεθνής κλάσης καθώς και πληθώρα από εστιατόρια με γεύσεις από όλο τον κόσμο.

 

Πηγή: elem.tee.gr

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.