Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διώροφη Οικοδομή που κατασκευάστηκε το έτος 1977 και δεν τηρήθηκαν τα σχέδια της οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω μια ιδιάζουσα περίπτωση και θέλω την γνώμη σας. Σας παραθέτω τα στοιχεία που έχω και στη συνέχεια το ερώτημα μου.

 

Μια διώροφη οικοδομή (ισόγειο & 1ος όροφος) κατασκευάστηκε, εντός οικισμού, το έτος 1977. Τότε ο μηχανικός έβγαλε αρχικά μια άδεια με τίτλο "Ισόγεια Κατοικία". Να σημειώσω ότι το οικόπεδο έχει κλίση οπότε ο μηχανικός έδειχνε στα σχέδια ισόγειο με υπερύψωση. Παρόλο αυτά όμως ο ιδιοκτήτης χωρίς να γνωρίζει, αρχίζει να κατασκευάζει την οικοδομή και μετά από έλεγχο της πολεοδομίας βρίσκουν ότι η πλάκα του δαπέδου του ισογείου (ισόγειο σύμφωνα με την τότε άδεια) έχει υπέρβαση ύψους. Επομένως ο μηχανικός στη συνέχεια καταθέτει τροποποίηση της οικοδομικής άδειας με τίτλο " Τροποποίηση της οικοδομικής άδειας από Ισόγεια οικοδομή με υπερύψωση σε ισόγεια οικοδομή με υπόγειο". Παρόλο αυτά όμως ο ιδιοκτήτης κατασκεύασε ένα ισόγειο χώρο και ένα 1ο όροφο. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι τα σχέδια της

οικοδομικής άδειας δεν τηρήθηκαν ούτε ως προς το περίγραμμα αλλά ούτε ως προς τα ύψη όπως είναι φανερό. Με τους σημερινούς όρους δόμησης δεν υπάρχει θέμα κανένα θέμα υπέρβασης.

Οπότε μετά από αυτοψία αποφασίζω ότι δεν δέχομαι της υπάρχουσες μελέτες και άδειες και καταθέτω κατά την γνώμη μου φάκελο " Νομιμοποίηση διώροφης οικοδομής σύμφωνα με το Ν4014/2011" για όλη την οικοδομή και όχι για επιμέρους τμήματα αυτής.

 

Το πρόβλημα μου είναι ότι στην πολεοδομία, αφού έχω πάρει την έγκριση δόμησης και έχω καταθέσει όλες τις μελέτες που απαιτούνται για την άδεια δόμησης, η υπάλληλος του ελέγχου των φορολογικών μου

αναφέρει ότι στα φορολογικά δεν πρέπει να πάω με μελέτες : Αποτύπωση αρχιτεκτονικών, αποτύπωση στατικών και στατικά υπάρχοντος, αλλά να πάω με μελέτες σαν να είναι νέο έργο προς ανέγερση, δηλαδή

αρχιτεκτονικά, στατικά και ποιες άλλες μελέτες ίσχυαν εκείνη την περίοδο.

 

Το ερώτημα μου είναι ότι εσείς σε αυτή την περίπτωση πως θα υπολογίζατε τις αμοιβές, σαν υπάρχον κτίριο ή σαν νέο κτίριο??? Και αν πηγαίνατε σαν νέο κτίριο τι μελέτες θα βάζατε στον υπολογισμό των αμοιβών??

 

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα και να μπορέσετε να με βοηθήσετε

 

 

(έχω κάνει search σε άλλα post όμως δεν μπόρεσα να βρω λύση στο πρόβλημα μου, σας ευχαριστώ).

Link to comment
Share on other sites

Η αρχιτεκτονική μελέτη μπορεί να θέλουν να τη λάβουν σα νέα μελέτη αλλά στην πραγματικότητα είναι η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης.Αν θα μπει λοιπόν σα νέα μελέτη στις αμοιβές στο μόνο που θα σε επηρεάσει είναι στην πληρωμή του ΤΣΜΕΔΕ.Η πληρωμή σουτ θα γίνει σύμφωνα με τη συμφωνημένη.Δεν πρέπει δηλαδή να σε προβληματίζει και πολύ.

Στα στατικά τώρα Βασικά εκεί θα χρειαστεί, για να είσαι κοντά στην πραγματικότητα να εντοπίσεις τους οπλισμούς, διαστάσεις του φορέα και να κάνεις επίλυση.Αλλά με ποιόν κανονισμό? με του 1977?Μάλλον, αλλά μπορεί να γίνει? Η λογική με τις αμοιβές είναι και εδώ και σε όλες τις μελέτες η ίδια.

Για το αν υπάρχουν και άλλες μελέτες που να έκαναν το 1977 δεν ξέρω,Πυρασφάλεια? Μηχανολογικά? Ο κανονισμός της θερμομόνωσης ήτανε αργότερα.Ας πούνε οι λίγο παλαιότεροι.(αυτά οσον αφορά τις απαιτήσεις της πολεοδομίας χωρίς να κρίνω αν είναι σωστές ή όχι)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.