Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια Χειριστή Ανυψωτικού Μηχανήματος (Κλάρκ)


Recommended Posts

Συνάδελφοι,

 

Μήπως γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει σχετικά με την διαδικασία που πρέπει να ακολούθησω ως επιβλέπων μηχανικός ώστε να πιστοποιήσω ότι Ιδιοκτήτης ανυψωτικού μηχανήματος (κλαρκ) έχει την δυνατότητα να υποβάλλει αίτηση στην Δ/νση Ανάπτυξης ώστ ενα λάβει Άδεια Χειριστή (?) Τι θα πρέπει να ελέγξω (?) Ο ενδιαφερόμενος τι θα πρέπει να υποβάλλει εκτός από την δική μου πιστοποίηση (?) Θα πρέπει ναδώσει εξετάσεις (?)

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν συνάδερφε θα πρέπει να μπορεί να αποδειχτεί η επίβλεψή σου μέσω κάποιας σύμβασης και με τ'αντίστοιχα φορολογικά παραστατικά. Για άδεια χειρισμού κλάρκ χρειάζεται προϋπηρεσία 400 ημερομισθίων (25 ημερομ./ μήνα) οπότε η σύμβαση για την επίβλεψή σου θα πρέπει να καλύπτει το παραπάνω χρονικό διάστημα. Την βεβαίωση που θα του δώσεις θα πρέπει να την θεωρήσει στον τοπικό σύλλογο χειριστόν και στην συνέχεια θα την καταθέση στην Δ/νση Ανάπτυξης τμήμα επαγγέλματος μαζί με άλλα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα του πουν εκει και στην συνέχεια δίνει εξετάσεις θεωρεία και χειρισμό. Αυτά ισχύουν μέχρι την έκδοση των Εγκυκλίων του Π.Δ. 113/2012 οπου εκεί αλλάζουν κατά πολύ τα πράγματα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.