Jump to content

spiliosa

Core Members
 • Content Count

  487
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

spiliosa last won the day on November 7 2012

spiliosa had the most liked content!

Community Reputation

49 Καλή

3 Followers

About spiliosa

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Θα υπάρχει διαφορά στον προϋπολογισμό του έργου που μετά την υπαγωγή, δηλαδή στην φάση της υλοποίησης, δεν μπορεί να αυξηθεί και ο προϋπολογισμός του σεναρίου του υπάρχον ΠΕΑ δεν με καλύπτει για τις επιθυμητές επεμβάσεις. Ευχαριστώ για την άποψή σου.
 2. Καλησπέρα συνάδερφοι, θέλω να ρωτήσω κάτι που σίγουρα είχε απαντηθεί κατά την έναρξη του ΕΚΟ ΙΙ αλλά δεν μου είναι εύκολο να το βρω στην αναζήτηση. Θέλω να εντάξω στο ΕΚΟ ΙΙΙ μια μονοκατοικία που έχει πρόσφατο ΠΕΑ, Απρίλιο του 2019 λόγω αγοραπωλησίας, για την ένταξή του στο ΕΚΟ ΙΙΙ θα πρέπει να ξαναεκδοθεί νέο ΠΕΑ που θα είναι για το ΕΚΟ αφού θα έχουμε διαφορετικά σενάρια; Θα πρέπει να ακυρωθεί το προηγούμενο; Μήπως θυμάται κάποιος συνάδερφος στο ΕΚΟ ΙΙ πως αντιμετωπίζαμε τέτοιες περιπτώσεις; Ζητώ και πάλι συγνώμη από τους συντονιστές που επαναλαμβάνω ερωτήματα που έχουν απαντηθεί.
 3. Το μέγιστο ποσό των παρεμβάσεων δεν μπορεί να ξεπερνά τα 250 € ανά τετραγωνικό, οπότε στην περίπτωσή σου μπορείς να κόψεις τιμολόγια όπως λες μόνο 12500 € και από αυτά θα επιδοτηθεί ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία που ανήκεις.
 4. cve20126 Από την στιγμή που έπιασες τον ενεργειακό στόχο δεν θα έχεις πρόβλημα, απλά όπως καταλαβαίνεις θα αλλάξει ο προϋπολογισμός της πρότασης.
 5. Καλημέρα, είμαι στην διαδικασία έκδοσης Β ΠΕΑ για το ΕΚΟ ΙΙ και έχω το εξής πρόβλημα. Κατά την έκδοση του Α ΠΕΑ το κτίριο είχε ανοιγόμενα ρολά και κατά την υλοποίηση του προγράμματος μπήκαν επικαθήμενα ρολά με αποτέλεσμα τα μειωθεί το ύψος των ανοιγμάτων μου κατά 15cm. Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό; Στο Β ΠΕΑ τι ύψος ανοιγμάτων βάζετε ; Λαμβάνετε υπόψη στο συνολικό ύψος του κουφώματος και το ρολό; Στο Uw προσμετράτε και το Urb ή επειδή είναι κατά πολύ μικρότερο λαμβάνεται μόνο συντελεστή του ανοίγματος που σας πιστοποιεί ο προμηθευτής του κουφώματος;
 6. Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα γιατί τα link που έχουν αναφερθεί παραπάνω δεν υπάρχουν. Μήπως κάποιος συνάδερφος μπορεί να βοηθήσει και να παραθέσει κάποια βοηθητική μελέτη αντιρρύπανσης βαφείου αυτοκινήτων που να αναφέρονται ο τρόπος υπολογισμού του φίλτρου ενεργού άνθρακα και ο υπολογισμός του χρόνου αντικατάστασή τους;
 7. Ευχαριστώ για την απάντηση . Δηλαδή και για μια απλή αντικατάσταση λέβητα θα χρειαστεί ΕΕΔΜΚ ; Όταν είχε ξεκινήσει το ΕΚΟ ΙΙ οι ΕΕΔΜΚ δεν πρόβλεπαν κάποια τέτοια εργασία, τώρα πλέον το απαιτεί αλλά για την εγκατάσταση νέου λέβητα ή και στην περίπτωση αντικατάστασης; Με άλλα δεδομένα ξεκινήσαμε και αλλού μας πηγαίνουν ... Και σκεφτείτε το πρόβλημα στις μονοκατοικίες ή διπλοκατοικίες που δεν προβλεπόταν μελέτη θέρμανσης και λεβητοστάσιο στην αρχική έκδοση της οικοδομικής άδειας και τον λέβητα τον έχουν τοποθετήσει σε διάφορους χώρους, μπαλκόνια, κάτω από κλίμακες, κάτω από βεράντες κλπ. Σ' αυτές τις περιπτώσεις τι άδεια να βγάλεις ; Μας μπλέξανε όλους με το ΕΚΟ ΙΙ χωρίς να το καταλάβουμε.
 8. Την έκδοση ΕΕΔΜΚ μας την ζητάει σε κάποιο πεδίο το σύστημα του ΕΚΟ 2; Δηλαδή εκτός από την πολεοδομική νομιμότητα θα την ανεβάσουμε υποχρεωτικά και στο σύστημα;
 9. Συνάδερφοι καλημέρα, έχω περίπτωση που κατατεθειμένης άδειας δόμησης για Βιοτεχνικό κτίριο από τον Ιούλιο, πριν την εφαρμογή της Π.Δ. 41/2018, η μελέτη παθητικής και ενεργητικής έχει γίνει σύμφωνα με το Π.Δ.71/1988, πηγαίνω στην πυροσβεστική για την βεβαίωση κατάθεσης παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας και μου ζητάνε την μελέτη παθητικής σύμφωνα με την Π.Δ. 41/2018. Στον πίνακα 1 του άρθρο 2 της Π.Δ. 41/2018 αναφέρει πως Νέα κτίρια (για την εφαρμογή του Κανονισμού πυροπροστασίας κτιρίων) => Κτίρια ή τμήματα κτιρίων που ανεγείρονται με άδεια δόμησης, της οποίας η αίτηση υποβάλλεται μετά την ισχύ του παρόντος κανονισμού. Αφού η 41 άρχισε να ισχύει από τον Αύγουστο και η αίτηση της άδειας δόμησής έγινε τον Ιούλιο δεν θα πρέπει η παθητική να γίνει σύμφωνα με την 71/88 ; Η πυροσβεστική της περιοχή μου επικαλείται την ημερομηνία αίτηση στην πυροσβεστική υπηρεσία και όχι της αίτησης της άδειας δόμησης. Ποια είναι η γνώμη σας ;
 10. Μου έχει τύχει και σ'εμένα σε περίπτωση με ίδια κεφάλαια, με το help desk που είχα μιλήσει πριν 2 εβδομάδες μου είπαν πως είναι αρκετές περιπτώσεις που δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα από την επιτροπή. Οπότε περιμένω...
 11. Καλησπέρα, έχει κάποιος συνάδερφος υπόψη για σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πυρκαγιάς κατά την μεταφορά βαρέος οχήματος μεταφοράς σκραπ και εκπαίδευσης προσωπικού ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 12. Πιστεύω πως εμείς θα καταχωρούμε κανονικά ξεχωριστά τις δαπάνες ανά κατηγορία και στην θέση του τιμολογίου θα ανεβάζουμε το ίδιο τιμολόγιο που θα αναφέρει σ'ενα όλες τις υποκατηγορίες και το τελικό ποσό αθροιστικά για κάθε κατηγορία. Δηλαδή σ'ένα τιμολόγιο θα έχουμε εξωστόθυρες, παράθυρα και ρολά. Στην συνέχεια ο έλεγχος θα βλέπει τα επί μέρος ποσά στο τιμολόγιο και δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Το θεωρώ υπερβολή να θέλει ξεχωριστά τιμολόγια για κάθε υποκατηγορία των κουφωμάτων.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.