Jump to content

Alexgmech

Members
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

525 profile views

Alexgmech's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done

Recent Badges

3

Reputation

 1. Οπότε όλα αυτά δεν προβλέπονται από την μια αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει και κάποια νομοθεσία που να τα απαγορεύει σωστά ?
 2. Καλησπέρα , το γνωρίζω το 1090 έχουμε πιστοποιηθεί και εμείς πρόσφατα και έχω ασχοληθεί προσωπικά με όλη την διαδικασία και τώρα έχω ξεκινήσει και εγώ για μηχανικός συγκολλήσεων. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ενώ εκτελείται όλο αυτό το σύστημα πιστοποίησης που περιλαμβάνει υλικά , συγκολλήσεις ακριβή σχέδια ,μη καταστροφικούς ελέγχους κλπ ,ταυτόχρονα πως είναι νόμιμο ένας σιδεράς να φέρει ελάσματα και 6μετρα hea,ipe,shs κλπ και να ξεκινήσει σε μια οικοδομή να κόβει και να ράβει για να σηκώσει μια κατοικία 300 τετραγωνικά . Οκ και το κάνει , η άδεια εργοταξίου είναι ίδια με το να πάω εγώ και να κάνω μόνο βιδώματα ?
 3. Τα πρότυπα ειναι τα τυπικα που βγένουν απο Fespa , ευρωκώδικες κλπ , το συγκεκριμένο ειναι λυμένο με EAK
 4. Καλησπέρα σας , ηθελα να ρωτησω το εξής , μια μεταλλική κατοικία μεγαλη 200m^2 με διατομες HEA200 για υποστυλώματα και διαφορες αλλες διατομες HEA140 SHS160x80x8 κλπ κλπ επιτρέπετια να γίνει όλη συγκολλητη στο εργοτάξιο ? Εαν όχι ποια ειναι η νομοθεσία που το απαγορέυει ? Χρειάζομαι άμεσα την απάντηση σας όποιος γνωρίζει ας απαντήσει. Υπόψην στην αδεια που έχει βγεί δεν υπαρχουν συνδέσεις ουτε εδράσεις σαν λεπτομερειες σε σχέδια μονο κάτοψη φορέα με διατομές , και στο τευχος και στα σχέδια ( οποτε δεν υπάρχει καποια λεπτομερεια που δεν εκτελείται συμφωνα με την μελέτη).Σε ενα εργοτάξιο μπορούν να γίνουν τετοιες σημαντικές εργασίες (κοπές συγκολλήσεις ελασμάτων έδρασης) ετσι αυθαίρετα με την υπογραφή του επιβλέποντος ? μου Φαινεται Ελλαδιτάν αυτο αλλα μπορει να κανω λαθος , ευχαριστώ
 5. Καλησπέρα σας και χαιρετώ το αγαπημένο φόρουμ , έχω ανοίξει το θέμα πριν δύο χρόνια , από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει , όντως παντρεύτηκα μια μηχανικό χαχαχα αλλά περιβάλλοντος , εάν χρειαστώ κάτι μια βοήθεια καλή την έχω όπως και να το κάνεις . Επί του θέματος των κατατακτηρίων τώρα : τα τελευταία 1-2 χρόνια δεν ασχολήθηκα με το θέμα του διαβάσματος ,περίμενα να δω τι θα γινει και με το τμήμα των μηχ.μηχ που θα άνοιγε στα Γιάννενα αλλά αυτό δεν θα γίνει όπως το βλέπω , αυτό το τμήμα θα με βοηθούσε πολύ λάθος Κέρκυρα Γιάννενα είναι πολύ καλή περίπτωση , η επόμενη πιο κοντινή μου επιλογή είναι το μηχ.μηχ Δυτικής Μακεδονίας , έτσι λοιπών σκευτομαι από το νέο έτος να δω μήπως ασχοληθώ με κατατακτήριες , είμαι σε δίλημμα βέβαια γγιατι μπορώ αυτόν τον κόπο τον ρίξω στην δουλειά ( δουλεύω ήδη στην επιχείριση του πατέρα μου κατασκευάζουμε μεταλλικά κτίρια (δλδ γερανοί ,cnc ,καραβισιες συγκολλήσεις κλπ) και θα μπορούσα να ασχολούμαι και με ( H/Μ αδειών ) με ότι περιορισμό υπάρχει . Εάν το έκανα ίσως θα το έκανα για προσωπική μου ευχαρίστηση και για αυτό το κακό αίσθημα ότι όταν ήμουν 16 χ όνων δεν έβαλα τον κ.. μου κάτω να διαπρεψω όπως πρέπει , τα μυαλα ήταν αλλου. Τοποθετήθηκαν σε πολλά βέβαια , μπορεί να κούρασα
 6. Ναι βεβαίως και μπορεις να κανεις ,θερμανση ,ψυξη ,κλιματισμο οταν (Η εγκατάστασις δεν διαθέτει κεντρικήν θέρμανσιν μείζονα των 160.000 θερμομονάδων).Υδρευση αποχετευση κενακ , καυσιμου αεριου , πυροπροστασίες , αδειες λειτουργειας καταστηματων , μελετες για πισίνες,ΥΔΕ, Υ.Α.Ε(υγιεινη και ασφαλεια των εργαζομένων (υπάρχουν συγκεκριμένα φεκ διαθέσιμα)
 7. Τελικά έχουμε κανένα νέο από αυτήν την νέα σχολή ? Ξέρουμε εάν πάγωσε και αυτή οριστικά όπως και όλες οι άλλες ?
 8. 1. Με το Π.Δ. 420/87 (ΦΕΚ 187/τΑ΄/20-10-1987), αφού αποκτηθεί άδεια σύμφωνα με το Π.Δ. 511/77 (ΦΕΚ 162/τΑ΄/10-6-1977), δίδεται η δυνατότητα εκτέλεσης - λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καυστήρων υγρών και αεριών καυσίμων. 2. Πυρoπρoστασία: Μελέτη, επίβλεψη, εκτέλεση, ανιχνεύσεως και ενεργού κατασβέσεως σύμφωνα με τις πυροσβεστικές διατάξεις υπ' αριθμ. 3/1981 (παρ. 1α, άρθ. 13) (ΦΕΚ 20/τ.Β΄/19-1-1981), υπ' αριθμ. 71/1988 (παρ. 4.1.1, 4.3.1, άρθ. 4) (ΦΕΚ 32/τ.Α΄/17-2-1981) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2, του άρθ. 1 του Π.Δ. 374/88 (ΦΕΚ 32/τΑ/12-8-1988) και υπ' αριθμ. 8/1997 (παρ. 9.1, άρθ. 9) (ΦΕΚ 725/τ.Β΄/19-8-1997). 3. Εκτέλεση, συντήρηση και επισκευή ψυκτικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθ. 7 & 10 του Π.Δ. 87/1996 (ΦΕΚ 72/τΑ΄/25-4-1996). 4. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθ. 4 του Ν. 1575/85 (ΦΕΚ 207/τΑ΄/11-12-85) δίδεται η δυνατότητα απόκτησης αδείας Τεχνολόγου Μηχανικού Αυτοκινήτων. 5. Εκτέλεση, συντήρηση, και επισκευή θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης κτιρίων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8.14 του άρθ. 7 του Π.Δ. 55/2000 (ΦΕΚ 44/τΑ΄/1-3-2000). 6. Με την Αριθ. Οικ. 3899/253/Φ.9.2/2002 (ΦΕΚ 291/τΒ΄/8-3-2002) Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Υπουργού Ανάπτυξης, οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι. αναλαμβάνουν αυτοδύναμα ή χωρίς προϋποθέσεις για πρώτη φορά δραστηριότητες οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής αντιμετώπισης ενός έργου ανελκυστήρα. Ειδικότερα: Στο άρθρο 3 δίδεται πλέον σαφώς το δικαίωμα εγκατάστασης και υπογραφής ΥΔΕ (Δήλωση προσωρινής Ηλεκτροδότησης για δοκιμαστική λειτουργία ανελκυστήρα) στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι. για τους οποίους προβλέπονταν μεν, αλλά κατόπιν αναλόγου προϋπηρεσίας. Στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Ι,11)- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ οι Μηχανολόγοι και οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι. αποκτούν πλέον το δικαίωμα να αναλαμβάνουν αυτόνομα ως επικεφαλής συνεργείων την συντήρηση ανελκυστήρων (είτε για πρόληψη ατυχημάτων, είτε για επανέλεγχο καλής λειτουργίας) και για τους οποίους μέχρι την δημοσίευση του παραπάνω ΦΕΚ δεν προβλεπόταν με σαφήνεια κάτι τέτοιο. 7. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 294/88 (ΦΕΚ 138/τΑ΄/21-6-88) που εκδόθηκαν σε εφαρμογή των άρθ. 5, 12 & 14 του Ν. 1568/85 (ΦΕΚ 177/τΑ΄/18-10-85), ο οποίος συμπληρώθηκε από το Π.Δ. 17/96 (ΦΕΚ 11/τΑ΄/18-1-96), οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί απόφοιτοι των Τ.Ε.Ι. μπορούν να αναλαμβάνουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας είτε σαν μισθωτοί εργαζόμενοι σε κάποια επιχείρηση, είτε σαν ελεύθεροι επαγγελματίες.
 9. Ρε παιδιά που υπαρχουν αυτες οι πληροφορίες ?
 10. Σχεδιάζω με λεπτομέρεια όλα αυτά που είναι να κοπούν και να συγγοληθουν στην παραγωγή , δίνω έτοιμη τροφή στον μάστορα τι θα κόψει στο πριόνι σαν μήκη διατομών λοξοτομές , τι θα συγγοληθει και σε ποιες θέσεις κλπ και δουλέψω και παντογραφο οξυγόνοκοπης υδροκοπης πλάσμα και επισκευές και συντηρήσεις Για εμένα μόνο για αυτό χρειάζεται για τα σχέδια κοπής και το numbering του συνόλου των στοιχείων . Στην δική μου περίπτωση , εάν δεν το σχεδιάσω για να τα βγάλω όλα καθαρά και σε λίστες εάν πάρω την κατοχή του μηχανικού και ξεκινήσω δεν θα κουμποσει ποτέ τίποτα
 11. Ενδιαφέρον , εγώ παλεύω με το advance steel ακόμη ,το βρήκες πιο εύκολο το tekla ?
 12. Ουτε το ΤΕΕ δεν θα σκεφτόταν τετοια δικαιώματα ??? Μην κάνετε άσκοπες παραθέσεις κειμένου. AlexisPap
 13. https://www.esos.gr/arthra/60039/i-eisigisi-tis-epitropis-gavrogloy-gia-ta-epaggelmatika-dikaiomata-ton-ptyhioyhon ξέρουμε εαν γίνονται κινητοποιήσεις για όλα αυτα απο μέρους της ΕΕΤΕΜ η γενικά απο κάποιον που να υπερσπίζεται τα δικαιώματα μας ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.