Jump to content

Alexgmech

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About Alexgmech

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

331 profile views
 1. Ναι βεβαίως και μπορεις να κανεις ,θερμανση ,ψυξη ,κλιματισμο οταν (Η εγκατάστασις δεν διαθέτει κεντρικήν θέρμανσιν μείζονα των 160.000 θερμομονάδων).Υδρευση αποχετευση κενακ , καυσιμου αεριου , πυροπροστασίες , αδειες λειτουργειας καταστηματων , μελετες για πισίνες,ΥΔΕ, Υ.Α.Ε(υγιεινη και ασφαλεια των εργαζομένων (υπάρχουν συγκεκριμένα φεκ διαθέσιμα)
 2. Τελικά έχουμε κανένα νέο από αυτήν την νέα σχολή ? Ξέρουμε εάν πάγωσε και αυτή οριστικά όπως και όλες οι άλλες ?
 3. 1. Με το Π.Δ. 420/87 (ΦΕΚ 187/τΑ΄/20-10-1987), αφού αποκτηθεί άδεια σύμφωνα με το Π.Δ. 511/77 (ΦΕΚ 162/τΑ΄/10-6-1977), δίδεται η δυνατότητα εκτέλεσης - λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καυστήρων υγρών και αεριών καυσίμων. 2. Πυρoπρoστασία: Μελέτη, επίβλεψη, εκτέλεση, ανιχνεύσεως και ενεργού κατασβέσεως σύμφωνα με τις πυροσβεστικές διατάξεις υπ' αριθμ. 3/1981 (παρ. 1α, άρθ. 13) (ΦΕΚ 20/τ.Β΄/19-1-1981), υπ' αριθμ. 71/1988 (παρ. 4.1.1, 4.3.1, άρθ. 4) (ΦΕΚ 32/τ.Α΄/17-2-1981) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2, του άρθ. 1 του Π.Δ. 374/88 (ΦΕΚ 32/τΑ/12-8-1988) και υπ' αριθμ. 8/1997 (παρ. 9.1, άρθ. 9) (ΦΕΚ 725/τ.Β΄/19-8-1997). 3. Εκτέλεση, συντήρηση και επισκευή ψυκτικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθ. 7 & 10 του Π.Δ. 87/1996 (ΦΕΚ 72/τΑ΄/25-4-1996). 4. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθ. 4 του Ν. 1575/85 (ΦΕΚ 207/τΑ΄/11-12-85) δίδεται η δυνατότητα απόκτησης αδείας Τεχνολόγου Μηχανικού Αυτοκινήτων. 5. Εκτέλεση, συντήρηση, και επισκευή θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης κτιρίων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8.14 του άρθ. 7 του Π.Δ. 55/2000 (ΦΕΚ 44/τΑ΄/1-3-2000). 6. Με την Αριθ. Οικ. 3899/253/Φ.9.2/2002 (ΦΕΚ 291/τΒ΄/8-3-2002) Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Υπουργού Ανάπτυξης, οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι. αναλαμβάνουν αυτοδύναμα ή χωρίς προϋποθέσεις για πρώτη φορά δραστηριότητες οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής αντιμετώπισης ενός έργου ανελκυστήρα. Ειδικότερα: Στο άρθρο 3 δίδεται πλέον σαφώς το δικαίωμα εγκατάστασης και υπογραφής ΥΔΕ (Δήλωση προσωρινής Ηλεκτροδότησης για δοκιμαστική λειτουργία ανελκυστήρα) στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι. για τους οποίους προβλέπονταν μεν, αλλά κατόπιν αναλόγου προϋπηρεσίας. Στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Ι,11)- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ οι Μηχανολόγοι και οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι. αποκτούν πλέον το δικαίωμα να αναλαμβάνουν αυτόνομα ως επικεφαλής συνεργείων την συντήρηση ανελκυστήρων (είτε για πρόληψη ατυχημάτων, είτε για επανέλεγχο καλής λειτουργίας) και για τους οποίους μέχρι την δημοσίευση του παραπάνω ΦΕΚ δεν προβλεπόταν με σαφήνεια κάτι τέτοιο. 7. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 294/88 (ΦΕΚ 138/τΑ΄/21-6-88) που εκδόθηκαν σε εφαρμογή των άρθ. 5, 12 & 14 του Ν. 1568/85 (ΦΕΚ 177/τΑ΄/18-10-85), ο οποίος συμπληρώθηκε από το Π.Δ. 17/96 (ΦΕΚ 11/τΑ΄/18-1-96), οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί απόφοιτοι των Τ.Ε.Ι. μπορούν να αναλαμβάνουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας είτε σαν μισθωτοί εργαζόμενοι σε κάποια επιχείρηση, είτε σαν ελεύθεροι επαγγελματίες.
 4. Ρε παιδιά που υπαρχουν αυτες οι πληροφορίες ?
 5. Σχεδιάζω με λεπτομέρεια όλα αυτά που είναι να κοπούν και να συγγοληθουν στην παραγωγή , δίνω έτοιμη τροφή στον μάστορα τι θα κόψει στο πριόνι σαν μήκη διατομών λοξοτομές , τι θα συγγοληθει και σε ποιες θέσεις κλπ και δουλέψω και παντογραφο οξυγόνοκοπης υδροκοπης πλάσμα και επισκευές και συντηρήσεις Για εμένα μόνο για αυτό χρειάζεται για τα σχέδια κοπής και το numbering του συνόλου των στοιχείων . Στην δική μου περίπτωση , εάν δεν το σχεδιάσω για να τα βγάλω όλα καθαρά και σε λίστες εάν πάρω την κατοχή του μηχανικού και ξεκινήσω δεν θα κουμποσει ποτέ τίποτα
 6. Ενδιαφέρον , εγώ παλεύω με το advance steel ακόμη ,το βρήκες πιο εύκολο το tekla ?
 7. Επειδή έχω τελειώσει Πάτρα λογικά να πάω προς εκείνη την κατεύθυνση , γνωριζει καποιος που να σπουδάζει εκεί ποιοι καθηγητές ασχολούνται με την εξέταση του μαθήματος "Μαθηματικά για μηχανικούς " Στο eclass to upatras για τα μαθηματα των μαθηματικων 1,2,3 εχει καθηγητές Παπαδάκης Κων/νος (θεωρία) Περδίου Αγγελική (Εργαστήριο) Αγγελική Περδίου (Θεωρία), Ευγενία Πετροπούλου (εργαστήριο)
 8. Ευχαρω πολυ για τις απαντισεις σας ! Από πληροφοριες που μάζεψα πρεπει να κανω τα εξής Πρεπει να διαβασω απο τα βιβλια που προτεινουν οι καθηγητες και πολυ ΓΚΑΡΟΥΤΣΟ (υλικα και στατικη) Μαθηματικα να διαβασω απο τις σημειωσεις του καθηγητη.Για τα αλλά 2 μαθήματα θέλει να έχεις κατανοήσει πολύ καλά τι διαβάζεις και πως πιάνεις το θεμα. Μετά το επόμενο ερώτημα είναι πως σε κάποια μαθήματα παραδίδεις και υποχρεωτικές ασκήσεις δυο-τρεις φορές που λύνεις στον πίνακα που είναι αναγκαστικές για να δώσεις τελική εξέταση και άλλα τέτοια παρόμοια
 9. Ναι κανει και επειδη σπουδασα και Πατρα ισως να ειναι μια καλη ιδεα . Εαν πρόκειται να ασχοληθώ πρέπει να βρω από συναδέλφους εδώ και σε συνεργασία με βιβλιοπωλεία τα βιβλια που χρειαζομαι για να ξεκινήσω μελέτη , η αδελφη μ ειναι μηχανολογος στο ΕΜΠ τωρα οποτε στο μαθηματικό κομμάτι θα αποκτησω παλι μια επαφή άμεσα για αρχή αλλά στο στατικό κομμάτι δεν υπάρχει επαφή και 2 που πέρασαν σε προηγούμενες κατατακτήριες είχαν κάτι 18ρια και 19ρια στα στατικά ,. Στη στατικη εξεταζονται σε : Στοιχεία διανυσματικής άλγεβρας. Ορισμός δυνάμεων και ροπών. Σύνθεση δυνάμεων και ροπών. Ισοδύναμα συστήματα. Συνθήκες ισορροπίας. Βαθμοί ελευθερίας, τρόποι στήριξης στερεού σώματος, κινηματική αστάθεια. Γεωμετρικά χαρακτηριστικά διατομών, κέντρο βάρους, ροπές αδράνειας. Υπολογισμός αντιδράσεων στήριξης ισοστατικών φορέων. Διαγράμματα ελευθέρου σώματος ισοστατικών φορέων. Ανάλυση επιπέδων ισοστατικών δικτυωμάτων, δοκών και πλαισίων. Διαγράμματα αξονικών δυνάμεων, διατμητικών δυνάμεων και ροπών. Βασικές έννοιες ισοστατικών φορέων στο χώρο.
 10. Εδώ distant learning υπηρεσίες προσφέρει μόνο σε μεταπτυχιακά όχι σε bachelor πτυχία όμως , εγώ λέω για πτυχίο από την αρχή
 11. Καλησπέρα σας , είμαι 25 χρόνων και έχω τελειώσει το τμήμα μηχανολόγων μηχανικόν Τ.Ε και μαζι με τον πατέρα μου έχουμε μια επιχείρηση με μεταλλικές κατασκευές και μεταλλικά κτήρια στην Κέρκυρα. Ασχολουμουν και ασχολούμαι με το κατασκευαστικό και διοικητικό μέρος της επιχείρησης cnc, cam, συγκολλήσεις αλλα και σχεδιασμούς συνδέσεων και κομβων κλπ κλπ σε συνεργασία με τους πολιτικους μηχανικούς.Απο το πρωτο ετος μου άρεσε η μηχανική στην σχολή περισσότερο απο ολα , στην συνέχεια δικτυωματα κλπ .Πανω στην συνεργασια μου με τους μηχανικους και απο προσωπικη ασχολια πανω στο αντικοιμενο το αγαπαω ολο και περισσότερο και σκέφτομαι να δωσω κατατακτηριες σε Πολυτεχνείο οπως της Ξάνθης και με καποιο τροπο να μελετάω απο μακρυα χωρίς να μένω εκεί και να ανεβαίνω 15 μέρες για εξετάστηκες . Το θεωρείτε εφικτό ? Πείτε μου την γνώμη σας ευχαριστώ !
 12. το ελυσες το προβλημα σου ? το ειχα συναντισει παλιοτερα
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.