Jump to content

Dimitris_81

Core Members
 • Content Count

  209
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Ουδέτερη

About Dimitris_81

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,087 profile views
 1. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θέλει ένας γνωστός να φέρει ένα scooter ηλεκτροκίνητο από χώρα εκτός ΕΕ. Του έχουν ζητήσει έγκριση τυπου, ξέρει κανείς τη διαδικασία?? και τι κόστος έχει??
 2. Καλημέρα, έχω μια απορία αν θέλεις πχ να πιστοποιήσεις τα ανυψωτικά ή γερανούς πρέπει να έχεις πάρει άδεια από το ΥΜΕ. Αν θέλεις πχ να πιστοποιήσεις έναν χώρο και να κάνεις απλά μια καταγραφή του εξοπλισμού φαντάζομαι δε χρειάζεται να πάρεις άδεια κάποιο υπουργείο.
 3. Καλημέρα, ωραία θα πεταχτώ στη ΔΕΗ να ρωτήσω και να δω τι θα μου εκτυπώσουν. είχα διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο αλλά όταν είχα ρωτήσει στη ΔΕΗ δεν γνώριζαν κάτι https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=376991&cid=122
 4. Σωστά. Δεν υπάρχει στη ΔΕΗ να τυπώσω συγκεντρωτικό το ποσό?
 5. Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να πάρω κάτι σαν απόδειξη του συνόλου των πληρωμών ΤΑΠ απο τη ΔΕΗ? Κάπου είχα διαβάσει οτι πρέπει να ζητήσω παραστατικό τι έχω πληρώσει για ΤΑΠ απο τη ΔΕΗ. Πήγα στη ΔΕΗ αλλά δεν γνώριζαν κάτι.
 6. αυτο υποψιάζομαι κι εγώ. κάποιος αισθητήρας είναι.
 7. Καλημέρα, συμφωνούμε εδώ το θέμα είναι ότι (μάλλον δε το έγραψα εγώ καλά). Ο controller έχει ρυθμιστεί να δίνει εντολή στον κυκλοφορητή όταν η διαφορά θερμοκρασίας είναι 10 βαθμοί κι άνω. Έστω ότι η διαφορά της θερμοκρασίας είναι 20 βαθμοί. Ξεκινάει και κατεβάζει νερό και πέφτει η διαφορά θερμοκρασίας (συνήθως έπεφτε στους 8-9 βαθμούς) οπότε κλείνει και ο κυκλοφορητής. Το θέμα είναι ότι η διαφορά θερμοκρασίας πέφτει στους 12 βαθμούς με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια ο κυκλοφορητής δεν πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς ώστε να σταματήσει ο κυκλοφορητής να δουλεύει. . Τις προάλλες άνοιξα το θερμοσίφωνα ηλεκτρικά και όλο το νερό το κυκλοφορούσε συνέχεια με αποτέλεσμα να μην έχω ζεστό νερό.
 8. Δηλαδή να κυκλοφορεί το νερό και να κρυώνει το νερό του θερμοσίφωνα?? Τώρα που δεν έχει ήλιο πάλι κυκλοφορεί το νερό. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το ζεστό νερό ανεβαίνει πάνω. Δεν κόβεται η λειτουργία του κυκλοφορητή. Είτε ο αισθητήρας θερμοκρασίας έχει κάποιο θέμα είτε ο 4 μηνών κυκλοφορητής ο Κυκλοφορητής μόλις φτάσει η διαφορά θερμοκρασίας 10 βαθμών κατεβάζει νερό και σταδιακά η διαφορά αυτή μειώνεται αφού μπαίνει κρύο νερό και σταματάει ο κυκλοφορητής. Οι διαδοχικές δημοσιεύσεις στο ίδιο θέμα απαγορεύονται. Τα μηνύματά σου έχουν συγχωνευτεί. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
 9. Λοιπόν εχθές τον είχα κλείσει, σήμερα τον άνοιξα η θερμοκρασία στο συλλέκτη ήταν 100 βαθμοί στο καζάνι 25. κατέβασε νερό και η θερμοκρασία στο συλλέκτη έπεσα στους 42 βαθμούς το καζάνι ανέβηκε στους 30. Η διαφορά θερμοκρασίας έχει ρυθμιστεί στους 10 βαθμούς το θέμα είναι ότι εδώ και 2 ώρες δεν έχει σταματήσει να δουλεύει ο κυκλοφορητής και η διαφορά θερμοκρασίας είναι στους 12-13 βαθμούς. Οι ρυθμίσεις είναι σωστές γιατί πριν 1 εβδομάδα περίπου άνοιγε κι έκλεινε κανονικά. Συνήθως έπεφτε η θερμοκρασία και μόλις εμφανιζόταν η διαφορά των 10 βαθμών κατέβαζε νερό. Οι διαδοχικές δημοσιεύσεις στο ίδιο θέμα απαγορεύονται. Τα μηνύματά σου έχουν συγχωνευτεί. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
 10. Τον είχα κλείσει κι εχθές το πρωί τον άνοιξα. Σήμερα το πρωί δούλευε ο κυκλοφορητής έχοντας κρυώσει τελείως το νερό του θερμοσίφωνα. ο controller δείχνει να δουλεύει κανονικά. Δε βγάζει κάποιο σφάλμα.
 11. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Επανέρχομαι στο θέμα του κυκλοφορητή. Το καλοκαίρι κάηκε ο κυκλοφορητής. Τον άλλαξε ο ιδιοκτήτης. Μέχρι τώρα όλα καλά. Εδώ και 2-3 ημέρες που έχει συννεφιά ανάβω το θερμοσίφωνα με την αντίσταση. Το θέμα είναι ότι το νερό κρυώνει αφού ο κυκλοφορητής στέλνει το ζεστό νερό στην ταράτσα που είναι ο συλλέκτης. Η διαφορά θερμοκρασίας έχει ρυθμιστεί στο 8-10 βαθμούς μεταξύ συλλέκτη & boiler. Υποθέτω ότι για κάποιο λόγω (ξαφνικά) κάτι έχει γίνει με τις θερμοκρασίες. Ο κυκλοφορητής είναι wilo και ο αυτοματισμός charmeg. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει που μπορεί να οφείλεται αυτό???
 12. Ο ενοικιαστής, δεν υπάρχει καν πυράντοχη πόρτα. Όλα μαζί σε ένα χώρο. Σκέφτεται ήδη να την εκδοχή της μετακόμισης για λόγους ασφαλείας. Άλλα θέλει μα κάποιον τρόπο να τον ταρακουνήσει για να μην μετακομίσει.
 13. Μπορεί να κάνει καταγγελία στην πυροσβεστική? Κι αν ναι τι διαδικασία έχει
 14. καλησπέρα, μια ερώτηση για κάτι που παρατήρησα. Επιτρέπεται να υπάρχει σε μια αποθήκη ο λέβητας, η δεξαμενή πετρελαίου και 3 θερμωσίφωνες / boiler? έτυχε να το δω σε ενα διαμέρισμα ενός φίλου και του είπα ότι κανονικά πρέπει να είναι χωριστά. Ο μηχανικός τα έχει υπολογίσει για ξεχωριστούς χώρους αλλά ο ιδιοκτήτης τα έβαλε όλα μαζί. Θέλει να δει πόσο επικίνδυνο είναι και τι μπορεί να κάνει. Που μπορεί ρωτήσει??
 15. Καλησπέρα και καλό μήνα, στο σπίτι που νοικιάζω το πετρέλαιο το βάζαμε στην αρχή της περιόδου σύμφωνα με τις ώρες που έχουν κάψει την προηγούμενη. Δλδ πέρσι βάλαμε πετρέλαιο σύμφωνα με τις ώρες που είχε κάψει το κάθε διαμέρισμα στο τέλος του έτους του προηγούμενου. Τώρα θέλουν να κλείσουμε το περσινό έτος και μετά να βάλουμε σαν να ξεκινάμε απο το 0. Πως υπολογίζεις το κλείσιμο του έτους???ΠΧ βάζει 800 λίτρα στην αρχή υπολογισμένο με τις ώρες του προηγούμενου χρόνου. στο τέλος έμειναν 200 λίτρα πως το υπολογίζεις?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.