Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση μικρής λωρίδας για απόκτηση προσώπου.


Recommended Posts

Agior καλημερα.

Όχι , το μικρό αγοράστηκε το 2004 από το πατέρα. Με τον θάνατό του πήγε στη γυναίκα του του και στις δύο κόρες. Η μία κόρη και η μάνα το δωρίζουν στη κόρη που έχει και το μεγάλο.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως κατανόησες το νόημα αυτού που σου έγραψα, αφού υπάρχει η βούληση να μεταβιβαστεί το μικρό τότε μπορούν να γίνουν κάποιες παραδοχές :roll:

Link to comment
Share on other sites

Ευάγγελε,

ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι γράφει το 270Δ'.

Εσύ τώρα θές να μου πείς πως το υφιστάμενο ενώ είναι άρτιο κατά κανόνα αυτή τη στιγμή και δεν έχεις απαίτηση προσώπου έχει την ευεργετική διάταξη, ενώ προσαρτώντας το ΜΗ ΑΡΤΙΟ,..... τη χάνει???

Αυτά που έγραψες αφορούν συνένωση μη αρτίων γηπέδων σε άρτιο κατά κανόνα και όχι στη περίπτωσή σου.

Την άποψή μου στην είπα, ......αν θέλεις ακολούθησέ τη, χαμένος δεν θα βγείς!!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Δεν νομίζω οτι έχεις δίκιο GRTOPO

Δες παρακάτω:

Π.Δ. ΤΗΣ 24/31.5.1985 (ΦΕΚ 270 Δ’)

Άρθρον Ι

Γενικές διατάξεις

Οι όροι και περιορισμοί δόμησης των γηπέδων των κειμένων εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων, κωμών και οικισμών, ή εκτός των ορίων των νομίμως υφισταμένων προ του έτους 1923 οικισμών των στερουμένων ρυμοτομικού σχεδίου, που καθορίστηκαν με το από 6.10.1978 π.δ (ΦΕΚ 538/Δ) ως ισχύει τροποποιούνται ως εξής:

1. «α) Ελάχιστο εμβαδόν γηπέδου 4.000 τετραγωνικά μέτρα και πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο είκοσι πέντε (25) μέτρα.

Η ρύθμιση του προηγούμενου εδαφίου που αφορά στο ελάχιστο πρόσωπο δεν ισχύει για την ανέγερση κτιρίων των άρθρων 2 και 3, εφόσον εξυπηρετούνται από αγροτικούς ή δασικούς δρόμους, καθώς και ορειβατικών καταφυγίων, η ανέγερση των οποίων επιτρέπεται και σε γήπεδα που εξυπηρετούνται αποκλειστικά από μονοπάτια.»

Η παραπάνω μέσα σε « » περ. α τίθεται όπως αντικαθίσταται μετην Παρ. 1, άρθρου 10 του Ν. 3212/24/31.12.2003 (ΦΕΚ 308 Α’). Επίσης σύμφωνα με την παρ. 3, άρθρου 23 του ίδιου ως άνω νόμου ορίζεται ότι η παραπάνω περ. α όπως αντικαταστάθηκε δεν ισχύει για γήπεδα που υφίστανται κατά την έναρξη ισχύος του εν λόγω νόμου.

 

5. Οι αποστάσεις του κτίριου ορίζονται ως εξής:

α) Από τα όρια του γηπέδου δέκα πέντε μέτρα τουλάχιστον.

β) Κατά παρέκκλιση των ανωτέρω:

αα) Προκειμένου για ανέγερση κατοικίας σε γήπεδα που υφίστανται κατά τη 15.4.1981 ημέρα δημοσίευσης του από 27.3.1981 π.δ/τος (ΦΕΚ 209/Δ’) με ελάχιστο εμβαδόν 4000 μ2 οι πλάγιες αποστάσεις του κτίριου από τα όρια του γηπέδου ορίζονται σε επτά και μισό (7,50) μέτρα εφόσον τηρούμενης της απόστασης των δέκα πέντε (15) μ. δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση. Το μέγιστο πλάτος του κτιρίου στην περίπτωση αυτή πρέπει να μην υπερβαίνει τα δέκα (10) μέτρα.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω το νέο οικόπεδο θα έχει πρόσωπο 33μ και επομένως θα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ΑΛΛΑ δεν θα είναιο η δυνατή η οικοδόμησή του γιατί θα πρέπει να αφήσει απόσταση από όρια 15μ μια και δεν θα προϋπάρχει της 15-4-1981.

Προσοχή λοιπόν !!!!

Σήμερα το γεωτεμάχιο των 4500μ είναι άρτιο και οικοδομήσιμο (προυπάρχει της 31-12-2006 και επομένως δεν απαιτείται πρόσωπο 25μ) και μπορεί να κάνει χρήση της παραγρ. 5 για απόσταση 7,50μ από όρια(προϋπάρχει της 15-4-1981).

 

Φίλε ακριβώς αυτό έπαθα κι εγώ έχω αγροτεμάχιο 4.250τμ με 28,33μ πρόσωπο και 150 μήκος πρόσωπο και κοινόχρηστο δρόμο αλλά με πιάνουν οι παρεκκλισεις γιατί το συμβόλαιο που πήρα προίκα (γέλια) ήταν μετά το 1981 και τώρα αναγκάστηκα να κάνω συνένωση με τον διπλανό μου και να γίνει εξ' αδιαιρέτου, δηλαδή 4*4250=8500τμ άρα εκεί που θα έκτιζα 200τμ + τους ημιυπαίθριους τώρα χτίζουμε και οι δύο από 142,50τμ μαζί με τους ημιυπαίθριους. Αυτοί οι δικηγόροι τα κάνουν όλα, βγάζουν συμφωνητικά και βλακειες χωρίς να ρωτήσουνε τοπογράφους, έτσι όταν θα έρθει η ώρα να εκμεταλευτεί ο αγρός να τα ξαναπάρουνε. Καλό μήνα μάγκες, αν χρειαστείτε κάτι [email protected]

 

Διάβασα στο internet ότι κατατέθηκε στη Βουλή και είναι να ψηφιστεί μέχρι τον Ιούνιο - Ιούλιο η κατάργηση των παρεκκλίσεων στα εκτός σχεδίου πόλεως αγροτεμάχια. Αληθεύει? αν ναι παρακαλώ ας στείλει κάποιος mail.

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Επίσης αντί διαδοχικών δημοσιεύσεων κάνουμε χρήση της επεξεργασίας και διορθώνουμε-προσθέτουμε τη νέα δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, GRTOPO

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.