Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αερόθερμα τζακιού


odysseas1988

Recommended Posts

.

..f710044bf79a4b1f5d8b085e5e5d9711_S.jpg

 

Καλημερα σε ολους! Θα ήθελα να ζητησω την γνωμη και την προσωπική αποψη για τις συσκευες τζακιου που κυκλοφορουν τωρα τελευταια.σαφως κατα την γνωμη μου η θερμανση με αεροθερμα γενικα φερνει ικανοποιητικα αποτελεσματα και επειδη ακουω κατα καιρους διαφορες αποψεις αλλους να ειναι ικανοποιημενοι και αλλοι οχι, θα ηθελα να θεσω λοιπον μερικα ερωτηματα:

  1. οι συσκευες αυτες μεχρι ποσα τετραγωνικα μπορουν να θερμανουν?
  2. σε σπιτια σε ορεινες περιοχες διχως καλη μονωση μπορει να ζεστανει σε ικανοποιητικο βαθμο τον κυριως χωρο οπου βρισκεται το τζακι?γτ ολο το σπιτι δεν γινεται τουλαχιστον τον κυριως χωρο μπορει?
  3. η θερμικη του αποδοση εξαρταται και απο την ποσοτητα των ξυλων επομενως δεν εχουμε σταθερη τιμη της θερμοτητας που δινει...ομως κατα μεσο ορο περιπου στην εξοδο των σωληνω τη θερμοκρασια μπορει να δωσει?
  4. αξιζει πιστευετε για εναν χωρο μεχρι 40 τετραγωνικα μετρα?

ευχαριστω για ολες τις γνωμες...

Link to comment
Share on other sites

Ενεργειακο το τζακι με αυτο δεν το κανεις.

Πουθενα δεν εχω βρει προδιαγραφες ισχυς κλπ οποτε ειναι και δυσκολο να απαντηθη.

Ακουσα οτι φτανει κοντα στα 400€ ,οποτε αν ισχυει κατι τετοιο δινεις αλλα 200-300 και βαζεις ενεργειακο.

Link to comment
Share on other sites

Σαφως και δεν το κανεις ενεργειακο και δεν μπορει με τιποτα να συγκριθει με το ενεργειακο ουτε σε ομοιομορφια θερμανσης ουτε σε δυνατοτητα θερμανσης ουτε και σε οικονομια των ξυλων...εγω εχω βρει και με 200 ευρω και ειναι μια σχετικα φθηνη επενδυση το θεμα ειναι ομως εαν αποδιδουν και αν αξιζουν τα συγκεκριμενα χρηματα...ιδου η απορία!το τζακι οπως ξερουμε το κλασσικο το 70% της θερμοτητας το χανει απο την καμιναδα αν μπορει αυτη η συσκευη ομως μπορει να κανει το απλο τζακι να αποδιδει περισσοτερο και να μπορει να καλυπτει χωρους εως και 40 τετραγωνικα νομιζω θα συνεφερε...αλλα στις μερες που ζουμε δεν ειναι να ξοδευεις τσαμπα ουτε 1 ευρω...οποιος γνωριζει κατι ας πει την γνωμη του για την συγκεκριμενη συσκευη.

Link to comment
Share on other sites

Έχω στο σπίτι ένα τζάκι απλό ανοιχτού τύπου. Πριν λίγο καιρό είχα πάει σε ένα πολυκατάστημα όπου είδα τέτοια αερόθερμα τζακιού σε τιμές ληστρικές για την κατασκευή και τα υλικά τους (δηλαδή 280€ μέχρι 370€) και έτσι αποφάσισα με τον γείτονα μου να το κατασκευάζουμε μόνοι μας.

Σχεδιάσαμε σε Autocad όλο δίκτυο αέρα ακριβώς στα μέτρα των τζακιών μας και χωρίς να χρειάζεται να το βγάζεις όταν καθαρίζεις τζάκι. (Στου εμπορίου πρέπει να το βγάλεις)

Αγοράσαμε τα σίδερα (κοιλοδοκούς, σωλήνες) τα κόψαμε σύμφωνα με το σχέδιο, κουρμπάραμε τους σωλήνες και μετά τα κολλήσαμε με την ηλεκτροσυγκόλληση. Αγοράσαμε ένα φυγοκεντρικό ανεμιστήρα το οποίο προσαρμόσαμε στην είσοδο του αέρα.

Για τη μείωση του ήχου του μοτέρ, βάλαμε ένα dimmer.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Με τα πρώτα ξύλα έβγαζε από τους σωλήνες πολύ ζεστό αέρα σε σημείο να μην μπορείς να βάλεις το χέρι σου μπροστά έξοδο του αέρα.

Μετά από 45' λειτουργίας κάθεσαι με το κοντομάνικο. Στο διάδρομο έχει θερμοκρασία 23-24 βαθμούς Κελσίου με εξωτερική θερμοκρασία 0 έως 5 βαθμούς.

 

Το συνολικό κόστος της κατασκευής είναι:

 

1. Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας 180W 260Pa --> 72€

2. Κοιλοδοκός 80Χ40μμ πάχος 2μμ (προτείνω μεγαλύτερο πάχος) έτοιμα κομμένα --> 13€

3. Τρεις σωλήνες 1'' κίτρινη ετικέτα με ραφή κουρμαρισμένοι (προτείνω πράσινη χωρίς ραφή) --> 15€

4. Dimmer 1000W με επίτοιχο κουτί --> 20€

5. Συγκόλληση 30€

Σύνολο κατασκευής: 150€

 

Σκεφτείτε ότι αυτά που πουλάνε στα καταστήματα, ο κατασκευαστής αγοράζει τα υλικά χονδρική, βάζει ένα εργάτη να κολλάει και να κόβει 10 κομμάτια την μέρα με μεροκάματο 30€, και έτσι δεν του βγαίνει ούτε 80€ το κομμάτι, ενώ παράλληλα το πουλάει 350€.

 

Κοινώς Τζακ ποτ.

Link to comment
Share on other sites

πολυ ενδιαφερουσα η κατασκευη σου φίλε μου popart...σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση και σιγουρα με κατατοπισες πληρως με την απαντηση σου...εννοειται πως οι εταιριες κοιτανε να πουλησουν τ οτιδηποτε πολυ πιο ακριβα απο οσο απαιτειται για την κατασκευη του...μ αρεσε πολυ η ιδεα σου να το κατασκευασεις μονος σου!!!επομενως κατα την αποδεδειγμενη δοκιμη σου γενικα είτε το αγορασεις ειτε το φτιαξεις μονος σου ειναι μια αξιολογη λυση για να κανεις το τζακι σου να αποδιδει σε θερμανση!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.