Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετες σταυλικές εγκαταστάσεις- Ν.4056


Recommended Posts

Θα ήθελα την βοήθεια από όποιον γνωρίζει..Εχω αγροτεμάχιο με σταυλικές εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν άδεια λειτουργίας και είναι νόμιμες..(2 βουστάσια), ο πελάτης όμως έχτισε αυθαίρετα δύο αποθήκες ( 1 συσκευαστήριο και ένα δωμάτιο σταυλιστή) και ένα υπόστεγο για στέγαση ζώων..για τα οποια έχει καταγγελία στην πολεοδομία και πληρώνει πρόστιμα...Μπορούν να ενταχθούν όλα τα παραπάνω στο Ν.4056 ? η πρέπει να πάνε με το νόμο 4014 εφόσον πρόκειται για αποθήκευτικους χώρους?? ή να πάνε οι αποθήκες με το νόμο 4014 και το υπόστεγο για στέγαση των ζώων με το 4056?Ευχαριστω εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο 1464/67426 13-06-2012 ΑΔΑ: Β4Λ0Β-ΓΣΦ και το Κεφάλαιο Ζ' και καθώς έχουν παρέλθει οι προσθεσμίες για την 30/06/2012 είναι σε ισχύ η τελευταία παράγραφος που αναφέρει:

 

Μετά την λήξη των παραπάνω προθεσμιών, και δεδομένου ότι με βάση την παράγραφο 1.β) του άρθρου 19 του ν. 4056/2012 καταργείται το άρθρο 4 του ν. 3399/2005, για τα αυθαίρετα κτίσματα ή κτιριακές εγκαταστάσεις κτηνοτροφικών μονάδων, θα ακολουθεί πλέον η νομιμοποίησή τους σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και διατήρησή τους ως αυθαιρέτων για 30 χρόνια με τη διαδικασία του ν. 4014/2011.

 

Άρα σαφώς και συνεχίζεις με τις διατάξεις του Ν.4014/11.

 

Για την συνέχεια θα πρέπει να μας διευκρυνήσεις το είδος των σταυλικών εγκαταστάσεων και σε πια κατηγορία εμπίπτουν βάσει του Ν.4056/12. Βασικά μας ενδιαφέρει ποιο ή ποιά είναι τα υλικά κατασκευής τόσο των υφισταμένων νόμιμων όσο και των νέων αυθαιρέτων κατασκευών.

Link to comment
Share on other sites

Τα υλικά κατασκευής είναι για τις αυθαίρετες κατασκεύες( αποθήκες) οπτοπλινθοδομή και στέγη με ξύλο και λαμαρίνα και ένα υπόστεγο με ξύλινα υποστηλώματα και στέγη από λαμαρίνα...Οι νόμιμες κατασκευές έχουν οικοδομική άδεια και ανήκουν στην τρίτη κατηγορία...Το θέμα μου είναι ότι ενώ είχα ξεκινήσει να τα εντάξω στο ν.4014..αλλά σήμερα μου είπαν από την πολεοδομία ότι μπορεί να ενταχθούν στον ν.4056 και να γλιτώσει τελείως τα πρόστιμα τακτοποίησης..σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ.3 "Σε κτηνοτροφικές μονάδες, οι κτηριακές εγκατα−

στάσεις των οποίων έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες, δίδεται επίσης τριετής παράταση νομιμοποίησης και μέχρι τότε δεν ισχύουν οι διατάξεις του κεφαλαίου Β΄

του ν. 4014/2011."

Link to comment
Share on other sites

Τ άρθρο 14 παρ.3 "Σε κτηνοτροφικές μονάδες, οι κτηριακές εγκατα−

στάσεις των οποίων έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες, δίδεται επίσης τριετής παράταση νομιμοποίησης και μέχρι τότε δεν ισχύουν οι διατάξεις του κεφαλαίου Β΄ του ν. 4014/2011."

 

Ισχύει αυτό που τόνισα στο κείμενό σου?

Link to comment
Share on other sites

Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω στον Ν.4056/12 ΔΕΝ μπορούν να ενταχθούν ως πρόχειρες οι αυθαίρετες κατασκεύες( αποθήκες) με Φ.Ο. από οπτοπλινθοδομή καθώς ανήκουν στην τρίτη κατηγορία. Άρα λογικά ρυθμίζονται με τον Ν.4014/11.

 

Πως αλλιώς να νομιμοποιηθούν με τον Ν.4056; Η προθεσμίες για εξαίρεση από κατεδάφιση έχουν λήξει από 30/6/12.

 

Το υπόστεγο με Φ.Ο. από ξύλο και επικάλυψη λαμαρίνας μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκει στην πρώτη κατηγορία και να αδειοδοτηθεί ως πρόχειρη κατασκευή. (Άγνωστο και ασαφές παραμένει ακόμη αν μπορεί στο ίδιο γήπεδο να έχουμε ταυτόχρονα κατασκευές κατηγορίας 1 και 3...).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.