Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σιδενόρ: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας εργοστασίου θυγατρικής στη Μαγνησία


MScEng

Recommended Posts

Σε προσωρινή αναστολή της παραγωγικής λειτουργίας του εργοστασίου στον Αλμυρό Μαγνησίας για το μήνα Μάρτιο προχωρά η θυγατρική της Σιδενόρ, ΣΟΒΕΛ.

 

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως η απόφαση ελήφθη λόγω της δύσκολης εγχώριας οικονομικής συγκυρίας που πλήττει κατεξοχήν την οικοδομική δραστηριότητα, των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επηρεάζουν τις κύριες εξαγωγικές αγορές (Βαλκάνια) και με στόχο την προσαρμογή της παραγωγής στη χαμηλή ζήτηση προϊόντων οικοδομικού χάλυβα.

 

Οι πωλήσεις των προϊόντων θα συνεχιστούν κανονικά κατά την περίοδο αναστολής της λειτουργίας του εργοστασίου για την εξυπηρέτηση των πελατών, όπως και η προμήθεια πρώτων υλών (scrap), με στόχο να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο από τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2013.

 

Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ έχουν επενδυθεί περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ την τελευταία τετραετία και ότι σχεδιάζονται πρόσθετες νέες επενδύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του.

 

Η παραπάνω κίνηση δε θα επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας ΣΟΒΕΛ και κατ΄ επέκταση του Ομίλου Σιδενόρ, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να εξυπηρετεί τους πελάτες της απρόσκοπτα.

 

 

Πηγή:www.capital.gr

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πολύ σημαντική είδηση...

Να σημειώσω ότι η ΣΟΒΕΛ, πέραν του σιδηροπλισμού που παρήγαγε, είχε και το μοναδικό προνόμιο να κατασκευάζει διατομές μορφοχάλυβα (σιδηροδοκούς για μεταλλικές κατασκευές).

Όχι διατομής διπλού ταυ (που ποτέ δεν κατασκευάζονταν στην Ελλάδα και εισάγονται από το εξωτερικό), αλλά κοιλοδοκούς, ορθογωνικές και τετράγωνες, όλων των μεγεθών.

Μάλιστα, μεγάλο μέρος της παραγωγής εξαγόταν.

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.