Μετάβαση στο περιεχόμενο

MScEng

Core Members
  • Περιεχόμενα

    561
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

MScEng last won the day on Ιούλιος 25 2012

MScEng had the most liked content!

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Στο θέατρο του παραλόγου
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Οικοδόμος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MScEng's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

110

Φήμη στην κοινότητα

  1. 8.15. Δειτε μερικα λεπτακια. Οποιος πιστευει στα υπεροπλα Γκιολβα παρακαλειται να σκισει πτυχια, απολυτηρια λυκειου και γυμνασιου ενω οριακα μπορει να κρατησει το απολυτηριο δημοτικου.
  2. Υπαρχουν σοβαρες πιθανοτητες αυτος ο καποιος να φαει ακυρο και να μην του αναγνωριστει ΚΑΝΕΝΑ μαθημα που θα περασει εξω στο ερασμους γιατι οι καθηγηταραδες εδω δεν δεχονται να μπαινουν στα χωραφια τους.
  3. Η ανακοινωση βρωμαει πασοκιλα των 80s, φουλ συντεχνιακη και κοντοφθαλμη. Δεν τους πειραζει που η πιτα μικραινει, αρκει αυτοι να εχουν το μεγαλο κομματι...
  4. Σαν ιστορικη αναδρομη ειναι πολυ ενδιαφερουσα, δεν σε ενοχλει ομως που η ιστορικη αναδρομη μπλεκεται με την πραγματικοτητα του σημερα? Μην μου πεις οτι τυχαια πολλα πραγματα αφεθηκαν και δεν εξελιχθηκαν ενω ο κοσμος αλλαξε ραγδαια? Δεν το λεω για να σε προσβαλω αλλα ειναι σοβαρη απαντηση αυτη απο μηχανικο με την ελαχιστη αντιληψη της τεχνολογιας των ημερων μας? Τωρα αυτο ειναι σοβαρο επιχειρημα? Επειδη γινοταν κατι επι χρονια στην Ψωροκωσταινα αρα ολα καλα? Αρα καλως οι αρχιτεκτονες ασχολουνται με την στατικη? Τελος παντων ο καθενας ξαναλεω εχει την agenda του και ειναι θεμιτο.
  5. Ε δεν ειναι οταν ενα μικρο ποσοστο των μηχανικων βιοποριζεται απο το μηχανηληκι? Οι περισσοτεροι χαρτζηλικια βγαζουν δυστυχως. Δεν ειναι ξεκαθαρο απο τις τοποθετησεις αρκετων ΠΜ εδω οτι θα ηθελαν ενα σημαντικο κομματι της πιτας στα περιβαλοντολογικα μιας και η οικοδομη ειναι νεκρη? Θεμιτο ειναι ο καθενας να εχει την agenda του και να την προμοταρει. Συμφωνουμε.
  6. Θα ειχε ενδιαφερον να ξερουμε ποσοι μηχανικοι βγαζουν απο το μηχανηληκι ενα εισοδημα τετοιο ωστε να ειναι ενταξει με το ΤΣΜΕΔΕ, ΦΠΑ, φορους και να μενει και ενα μικρο ποσο ωστε να βιοποριστουν. Διαισθησιακα πιστευω οσοι πληρουν τα παραπανω ειναι 4ψηφιο νουμερο... Το χειροτερο ειναι η τερραστια μαζα των παγιδευμενων, δηλαδη εκεινων που οριακα βγαζουν ενα εισοδημα αλλα δεν φτανει ουτε να βιοποριστουν χωρις εξτρα βοηθεια ουτε για το ΤΣΜΕΔΕ. Με την υπαρχουσα κατασταση και με οτι προοιωνιζεται θα ηταν προτιμωτερο αυτοιοι ανθρωποι να εγκαταλλειψουν το επαγγελμα και για το καλο των ιδιων μιας και ουσιαστικα μπαινουν μεσα και για το καλο της "αγορας" μιας και υπαρχουν τερραστιες στρεβλωσεις με τραγικα αποτελεσματα στις αμοιβες κτλ κτλ.
  7. 1. Στα ορια του ανεκδοτου να αλλαξουν οι ΠΜ και να γινουν ΠΜ+ΜΠεριβαλλοντος, εδω οι ανθρωποι ειναι τοσο κολλημενοι που δεν εκαναν καμια αλλαγη στα πλαισια της συνθηκης της Μπολονια, απλα πηγαν απο το παραθυρο να μαστεροποιησουν το διπλωμα. Αστειοτητες. 2. Η συζητηση περι ανοιγματος των ΠΜ στα λημερια των ΜΠ γινεται λιγο εκ του πονηρου γιατι ολοι ξερουμε πως λειτουργει η μπιζνα των ΕΔ που δεν εχει αναθεωρηθει εδω και 80 χρονια. 3. Τα κολεγια-και καλως- μπαινουν κανονικα και με τον νομο επισημα στην αγορα εργασιας. 4. Η μεγαλη εικονα ειναι οτι η οικοδομη ειναι νεκρη και η βιομηχανια συρρικνωνεται και εμεις κανουμε ανουσιες συζητησεις περι ΕΔ κλπ κλπ.
  8. Το αλουμινιο ειναι μη μαγνητικο. Το νευρομεταλ δεν ξερω τι ειναι αλλα και μαγνητικο να ειναι αποκλειω να μαγνητιζεται και να κανει θορυβους εκτος κι αν ζεις στο CERN. Καλα κανεις και ρωτας αλλα εμενα το ολο σκηνικο μου κανει λιγο βε "αρρωστοφοβια", αν δεν ειχες διαβασει το νημα που λες δεν θα το προσεχες καν...
  9. Το α και το ω οπου και να πας ειναι η εμπειρια και η προυπηρεσια. Εδω ειναι εξαιρετικα δυσκολο να αποκτησεις προυπηρεσια και εμπειρια στο μηχανηλικι χωρις να βαλεις ΠΟΛΛΑ λεφτα απο την τσεπη σου, οποτε η φυγη ειναι μονοδρομος. Οταν με το καλο δουλεψεις για 1-2 χρονια και δεις την δουλεια εκει για εμενα εχει νοημα να ξεκινησεις ενα part-time μεταπτυχιακο σε κατι που σε ενδιαφερει και θωρεις οτι θα σου προσφερει αποσβεση στα εξοδα σπουδων.
  10. Προφανως ολα αυτα ειναι φτηνες δικαιολογιες του ΤΕΕ απλα μια βασικη δικαιολογια ειναι οτι δεν υπαρχει πολυτεχνικη σχολη στο ΠΙ. Μαλιστα μια εναλλακτικη που ειχε δοσει το ΤΕΕ στο τμημα υλικων ειναι να αλλαξει σε τμημα Χημικων Μηχανικων δηλαδη πραγματικα να αλλοτριωθει ο χαρακτηρας του τμηματος. Με το σχεδιο Αθηνα μην το ψαχνεις, ο καθενας εβαλε τα βυσματα του και τα δυνατοτετα επικρατησαν... Το ΤΕΕ θα μπορουσε να εγγραφει τους αποφοιτους στα μητρωα του και να μην γινει αυτο το τσιρκο, οσο για τα ΕΔ οπως και αλλες νεες σχολες θα εδινε πολυ λιγα οπως πχ εχουν οι Ορυκτων Πορων.
  11. Το ΦΕΚ για την ιδρυση εχει βγει απο το 2009, με το σχεδιο Αθηνα ο Αρβανιτοπουλος ειχε "υποσχεθει" οτι η αρχιτεκτονικη θα ξεκινησει να λειτουργει απο το 2015-2016. Ολος αυτος ο χαμος εχει γινει απο την ξεροκεφαλια ορισμενων στο ΤΕΕ να μην θελουν να εγραψουν στα μητρωα τους αποφοιτους των αλλων δυο τμηματων, λες και θα εδιναν ουσιαστικα ΕΔ σε αυτους...Ταυτοχρονα οταν και εαν με το καλο ξεκινησει η αρχιτεκτονικη η πανεπιστημιακη ηγεσια θα πρεπει να εξηγησει στους υπολλοιπους φοιτητες οτι θα εχουν αρχιτεκτονικη αλλα οχι θερμανση..
  12. Το ΤΕΕ εν μερει ευθυνεται γι`αυτη την κατασταση. Στο ΠΙ λειτουργουν 2 τμηματα 5ετους φοιτησης πολυτεχνικης φυσεως. Το ΤΕΕ δεν εγγραφει τους αποφοιτους τους με την δικαιολογια οτι δεν υπαρχει πολυτεχνικη σχολη στο ΠΙ. Για να λειτουργησει πολυτεχνικη σχολη τυπικα χρειαζονται 3 τμηματα και ετσι το ΠΙ θελει να δημιουργησει και την αρχιτεκτονικη. Δεν καταλαβαινω την εμμονη του ΤΕΕ να μην θελει να εγγραψει τους αποφοιτους αυτων των δυο τμηματων στα μητρωα του, δεν θελει εισφορες και νεα κοροιδα να πλερωνουν ΤΣΜΕΔΕ? Επισης δεν καταλαβαινω πως θα λειτουργησει το ΠΙ οταν για το 2015 το υπουργειο ζητα ~20% μειωμενο προυπολογισμο και ταυτοχρονα θα πρεπει να λειτουργησει μια νεα σχολη με ολα τα λειτουργικα εξοδα....
  13. Ειτε μεγαλωσει ειτε μεινει σταθεση ειτε μειωθει η πιτα οι περισσοτερες ειδικοτητες δεν εχουν κατι να κερδισουν η να χασουν γιατι απλα με νομο (βασιλικο!) ειναι εκτος αγορας.
  14. Δεν ξερω αν το εχετε παρει χαμπαρι αλλα δεν ζουμε σε κομμουνιστικο καθεστως οπου το κρατος πατερουλης ειναι υποχρεωμενο οσους εισαγει στα ΑΕΙ να τους βρισκει και δουλεια. Στην ελευθερη αγορα οταν κανεις προκειται να επενδυσει 40-50 χιλιαρικα για να αποκτησει ενα πτυχιο εχει την ευθυνη να ερευνησει την αγορα αν υπαρχουν οι προυποθεσεις να κανει αποσβεση της επενδυσης και να βγαλει και καποια στιγμη κερδος. Αν κανεις δεν ειναι ικανος για το παραπανω, προβλημα του. Οι φιλοι ΠΜ εχουν συμφερον αυτος ο προτατευτισμος του επαγγελματος και ιδιαιτερα ορισμενων ειδικοτητων να συνεχιστει επ`αοριστον, οποιος και να ηταν στην θεση τους το ιδιο τα ηθελε ας μην γελιομαστε. Απλα οπως εδειξε και η πραγματικοτητα ο υπερβαλων προστατευτισμος μειωνει συνεχως την πιτα που πρεπει να μοιραστουν καποιοι και πλεον δεν αρκει καν για βασικο βιοπορισμο. Το θεμα γενικοτερα ειναι οτι πρεπει να αποφασισουμε αν θελουμε ελευθερη αγορα η μια αγορα με το κρατος να ειναι παρεμβατικο γιατι τωρα εχουμε κατι ενδιαμεσο που το κρατος α-λα καρτ και κατα το δοκουν επικαλειται τον ανταγωνισμο και την ελευθερη αγορα η θυμαται τον ρολο του και δρα παρεμβατικα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.