Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΛΛΑΓΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ


Recommended Posts

Το 2001 παραχώρησα δωρεάν, με συμβόλαιο, τμήμα του οικοπέδου μου 25 τ.μ. περίπου σε κοινή χρήση, λόγω του ότι ρυμοτομούνταν ώστε να γίνει κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο.

Στη συνέχεια εκδόθηκε οικοδομική άδεια, με βάση την τότε απόφαση Δήμου για την οικοδομική γραμμή. Το 2012 ενημερώθηκα από το Δήμο πως η οικοδομική γραμμή μετατοπίζεται λόγω λάθους, και τμήμα περίπου 5 τμ, μπροστά από την οικία μου, κατά μήκος, μου ανήκει.

Ζήτησα από το Δήμο τη δωρεάν παραχώρηση του τμήματος και η νομική υπηρεσία απάντησε θετικά. Τώρα περιμένω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ολοκληρώσουμε.

Με βάση το συντελεστή δόμησης τα 5 τμ αντιστοιχούν περίπου σε 6 τμ κτίσματος. Αυτά τα 6 τμ εγώ τα χρειάστηκα κατά την κατασκευή (2004) στον ημιυπαίθριο που τον έκλεισα.Και φυσικά πλήρωσα την παράβαση στην πολεοδομία το 2004 , έπειτα από καταγγελία.(εξαίρεση από κατεδάφιση ως μικροπαράβαση, εφάπαξ πρόστιμο)

ΕΡΩΤΗΜΑ 1) Μπορώ να ζητήσω την επιστροφή του προστίμου, εάν κάνω ενημέρωση της οικοδ. άδειας;

ΕΡΩΤΗΜΑ 2 Μπορώ να ζητήσω υπαιτιότητα από το Δήμο για το λάθος; Δηλαδή να κινηθώ νομικά;

ΕΡΩΤΗΜΑ 3 Μπορώ να ζητήσω το συντελεστή των τετραγωνικών μέτρων,( περίπου 20τ.μ.) που έχουν παραχωρηθεί σε κοινή χρήση και δεν επιστρέφονται;

Σημειώνω πως ο μηχανικός τοποθέτησε λάθος την οικοδομή το 2004 και θα ρυμοτομούνταν ακόμα και σήμερα περίπου 30 εκατοστά κατά μήκος στην πρόσοψη, εάν δεν άλλαζε η οικοδομική γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως εννοείς ρυμοτομική γραμμή ή ότι η ρυμοτομική ταυτίζεται με την οικοδομική?

Γιατί αν δε ταυτίζεται και εννοείς πράγματι την οικοδομική τότε αυτή η αλλαγή δεν επηρεάζει τα πολεοδομικά μεγέθη ούτε το εμβαδό της ιδιοκτησίας σου (αυτή ορίζεται με τη ρυμοτομική) παρά μόνο που μπορείς να τοποθετήσεις την οικοδομή σου.

Link to comment
Share on other sites

Η ρυμοτομικἠ γραμμή ταυτίζεται με την οικοδομική. Και κερδίζονται με τη νέα 5 περίπου τετραγωνικά δόμησης.

Η οικοδομή τοποθετήθηκε λοιπόν 30 εκ πιο μπροστά στο ρυμοτομούμενο το οποίο αλλάζει και χάνουμε άλλα 40 εκατοστά, που θα μπορούσε να είναι πιο μπροστά.

Edited by tasos teacher
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.