Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι όμορες μεζονέτες λαμβάνονται ως μονοκατοικία ή τμήμα πολυκατοικίας?


dimirini

Recommended Posts

Συγνώμη αν έχει συζητηθεί το θέμα, έχω ψάξει όμως και δεν έχω βρει τίποτα σχετικό.

 

έχω ΠΕΑ σε μεζονέτα που βρίσκεται όμως "ενωμένη" με μία άλλη.Στα σχέδια της Πολεοδομίας φαίνονται μαζί, ως ένα ενιαίο κτίριο με δύο κατοικίες. Βέβαια έχουν ανεξάρτητες εισόδους και διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

Αρχικά τα έβαλα στον ΚΕΝΑΚ ως μονοκατοικία, αλλά ψάχνοντας στις σημειώσεις μου από τα σεμινάρια, είδα ότι μας είπαν να τις λαμβάνουμε ως "τμήματα κτιρίου".

Γνωρίζετε κάτι σχετικό?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν έχουν κοινό φέροντα οργανισμό, θα τις αντιμετώπιζα σαν τμήματα κτιρίου αν έβγαζα ΠΕΑ για την καθεμιά ή σαν "ολόκληρο κτίριο" αν έβγαζα ένα ΠΕΑ συνολικά και για τις δύο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Για να ξεκαθαριστεί λίγο..

Σύμφωνα με το Ε9 μια κατοικία ενός ιδιοκτήτη (ισόγεια πχ) ακόμα κι αν είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε άλλη στατικά όταν συνυπάρχει στο ίδιο οικόπεδο με άλλες, άλλων ιδιοκτητών δεν τη θεωρούμε μονοκατοικία.

Τόσο στο τεε-κενακ όσο και στο buildingcert όταν συμπληρώνουμε τη φόρμα για χρήση κτηρίου,τμήμα κτλ δουλεύουμε αντίστοιχα ή ακολουθούμε άλλη λογική? Τουλάχιστον όπως διαβάζω τους ορισμούς στο εξοικονομώ νομίζω πως το εννοεί όπως στο Ε9.. Συγνώμη αν έχει απαντηθεί κάπου η ερώτηση, αλλά δεν την βρήκα..

Επίσης κάτι ακόμα.Στην περίπτωση που υπάρχει και μια άδεια για προσθήκη σε μια κατοικία ποια προτείνεται να μπει στα τεε-κενακ και buildingcert στα αντίστοιχα πεδία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.