Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υγρομόνωση εξωτερικού ξύλινου δαπέδου


eliza.pap

Recommended Posts

Έχω το εξής πρόβλημα: Σε μια κατασκευή ενός πελάτη υπάρχει ένα βατό ξύλινο δάπεδο, εξωτερικό, το οποίο από κάτω έχει βατό ημιυπαίθριο χώρο. Το δάπεδο βασίζεται σε κατασκευή από μεταλλικά στοιχεία. Μέσα από το σανίδωμα περνά νερό και όταν βρέχει στάζει ελαφρώς στον από κάτω χώρο. Πώς μπορεί να μονώσει αυτή την κατάσταση?

Link to comment
Share on other sites

Αν θες να έχεις εμφανές το βατό ξύλινο δάπεδο τότε το ξηλώνεις, τοποθετείς στεγανωτική μεμβράνη από κάτω με μικρή κλίση και ρύσεις προς τα έξω (εκεί που θα φεύγει το νερό). Πάνω από τη μεμβράνη τοποθετείς δοκίδες παράλληλες στη κατεύθυνση του νερού για να υπερυψώσεις το δάπεδο λίγο και να μπορεί έτσι να διαφεύγει εύκολα. Εάν θέλεις να στρώσεις καλύτερα τη μεμβράνη για να μην δημιουργηθούν μικρές γούρνες που θα κατακρατούν νερό (καθώς και η κλίση θα είναι πολύ μικρή) βάζεις μια σταθερή επιφάνεια από κάτω (π.χ. κόντρα πλακέ θαλάσσης), πριν στρώσεις τη μεμβράνη. Αυτό θα σε διευκολύνει να δημιουργήσεις και τη μικρή κλίση. Όλα αυτά απαιτούν φυσικά μια αύξηση του πάχους της κατασκευής/ δαπέδου- οπότε πρέπει να δεις το ύψος πόσο σε παίρνει από το κατοκάσι/ ποδιά της μπαλκονόπορτας. Αν θες να κάνεις και μια ωραία μαγκιά, το ξύλινο δάπεδο από πάνω κάντο σε μικρότερα τμήματα (π.χ. 1μΧ2μ) σαν πανέλα ώστε να βγαίνουν εύκολα στο μέλλον για καθαρισμό, συντήρηση και αλλαγή μεμβράνης. Προσοχή: Εάν δεν γίνουν επαρκείς ρύσεις, οπότε στερνιάζει νερό και τα ξύλα είναι σε μόνιμη επαφή θα σαπίσουν.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλά στην αγορά, ανάλογα τη κατασκευή που θα κάνεις π.χ. αν θα έχεις συνεχόμενο υπόβαθρο ή όχι. Φαντάζομαι ότι πληρώσεις θα πάρεις. Ένα ελαστομερές ασφαλτόπανο με καλές αντοχές και σωστή τοποθέτηση (τουλάχιστον 25εκ. επικάλυψη φύλλων, αφού έχει χαμηλή κλίση). Υπάρχουν και αυτοκόλλητα διαθέσιμα. Ψάξτο λίγουλάκι..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.