Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρατήρηση πολεοδομίας σε υπάρχουσα άδεια


Recommended Posts

Λοιπόν,

Ελέγχεις εγκεκριμένο ρυμοτομικό. Αν στο οικόπεδο που έγινε η προσθήκη, υπάρχει τμήμα που ρυμοτομείται, τότε με την έκδοση της άδειας θα έπρεπε να υλοποιηθεί η νέα οικοδομική & ρυμοτομική γραμμή. Αυτό ισχύει και για τις προσθήκες. Σε δική μου περίπτωση σε χωριό της Φθιώτιδας, ο ιδιοκτήτης παραχώρησε με συμβολαιογραφική πράξη το τμήμα που του αναλογούσε για τη διάνοιξη της οδού, δηλώνοντας μάλιστα στο συμβόλαιο ότι δεν έχει καμία οικονομική (ούτε θα έχει μελλοντικά) αξίωση από το δήμο. Σε αντάλλαγμα, ο Δήμος εξέδωσε βεβαίωση υψομέτρου η οποία ανέφερε ότι η η παραχώρηση έχει υλοποιηθεί (δηλαδή ότι γκρεμίστηκε η μάντρα και ξαναχτίστηκε επί της νέας ρυμοτομικής!!!). Έτσι εκδόθηκε η άδεια από την Πολεοδομία Λαμίας.

Υπεύθυνος για το τοπογραφικό διάγραμμα είναι ο μηχανικός που το συντάσσει. Η σωστή τοποθέτηση της Ρ.Γ. & Ο.Γ. είναι ευθύνη του μηχανικού. Η πολεοδομία ελέγχει μεν, αλλά δεν αναλαμβάνει ευθύνη σε περίπτωση λάθους στο τοπογραφικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα η σφραγίδα δεν αναφέρει καν ότι το τοπογραφικό ελέγχθηκε, αλλά ότι θεωρήθηκε.

Έλεγξε το τοπογραφικό σου σε σχέση με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό. Το να γκρεμίσεις την μάντρα σου στο απέναντι οικόπεδο το θεωρώ εξωφρενικό σαν άποψη και δεν μπορώ να καταλάβω πως στο ζητήσανε.

Αν το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο δείχνει ότι ρυμοτομείται μόνο το απέναντι οικόπεδο, κάνε μια ενημέρωση φακέλου της άδειας με νέο τοπογραφικό που θα δείχνει σωστη ρυμοτομική οικοδομική. Σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούσαι να γκρεμίσεις την απέναντι μάντρα.

Στην τελική, αν δεν άνηκε σε σένα, θα έπρεπε να πας να γκρεμίσεις την ξένη μάντρα;;;

Πάντως ενημέρωσε μας για το πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία, γιατί το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα,

Γράφω την τελική εξέλιξη του θέματος:

Ο μηχανικός στο τοπογραφικό έδειξε ότι ο δρόμος είναι 4μ γιατί αλλίως έπρεπε να μπει μέσα πολύ δηλ. περίπου 2-2,5μ πιο πίσω από τα όμορα σπίτια τα οποία είναι χτισμένα πριν το '83. Στην πολεοδομία έγινε καταγγελία "από κάποιον" που ενοχλήθηκε, 4 χρόνια μετά γιατί δεν μπορούσε να περάσει το καινούριο φορτηγό του. Ο προϊστάμενος της πολεοδομίας πρότεινε προκειμένου να γκρεμίσουμε τον τοίχο του σπιτιού, να μεταφέρουμε απλώς τον απέναντι πέτρινο τοίχο λίγο πιο μέσα (ώστε να ηρεμήσει κι ο άλλος δηλαδή με το αυτοκίνητο του) και να μην χρειαστεί να στείλει την καταγγελία γιατί τότε είμασταν αναγκασμένοι να πραγματοποιήσουμε ολόκληρη την παραχώρηση ώστε να γίνει ο δρόμος 4μ.

Οπότε αυτό γίνεται τώρα: μεταφορά του πέτρινου τοίχου λίγο πιο μέσα.

 

Τώρα γιατί όλα αυτά δεν έγιναν γνωστά νωρίτερα σε μένα, άμεσα δηλαδή ώστε να αποφευχθούν οι διαφορες υποθέσεις για το τι πραγματικά συμβαίνει ... ποιος ξέρει! ε είναι το σύστημα της πολεοδομικής διαδικασίας σε "μικρούς οικισμούς".

Δεν πειράζει, ΜΑΘΑΙΝΩ._

 

ΥΓ: δεν υπάρχει ούτε ρυμοτομικό ούτε σχέδιο (χα χα) πόλης βέβαια...Παρά μόνο ένα σκαρίφημα σαν αεροφωτογραφία που δείχνει που βρίσκονται τα σπίτια, χωρίς δρόμους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.