Μετάβαση στο περιεχόμενο

ilektra k.

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

ilektra k.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. χα!χα! καλό! και τώρα (το Πάσχα) ήταν και "δις-εορτάζον" ...
  2. Λοιπόν, μετά από μεγάλη άκαρπη έρευνα, εισέπραξα την απάντηση στο ερώτημά μου από τη συμβολαιογράφο που συνέταξε το συμβόλαιο: δίστασο νοείται "τόσο κι άλλο τόσο" !!! Δηλαδή ναι! τα τετραγωνικά είναι διπλάσια. Παλιότερα τον χρησιμοποιούσαν αυτόν τον όρο (όταν μετρούσαν με τις οργιές..). αυτά! (Εύχομαι να μην ξανασυναντήσω τέτοια "ασυνενοησία", αν και είναι απίθανο αυτό...) Καλή συνέχεια!
  3. Δεν μπορώ να βγάλω και μεγάλο νόημα με τα όρια που μου έδειξε ο ιδιοκτήτης γιατί ο ίδιος βασιζότανε στα τετραγωνικά (τα επι 2, δηλαδή που υπολόγιζε). Δεν υπάρχει καμία περίφραξη ή όρια από τα γειτονικά τουλάχιστον χωράφια. Το χωράφι δεν είναι γωνιακό και δεν περνάει κανενας δρόμος απο καμία πλευρά του. Υπήρχε ένας χωματόδρομος (από αυτόν φτάσαμε στο χωράφι) ο οποίος συμφωνα πάντα με τα όρια που υπέδειξε ο ιδιοκτ. πέρναγε μέσα από το χωράφι. Δεν υπήρχε δηλαδή επίσημα. Ο ιδιοκτήτης μου λεει είναι ορθογώνιο (οπότε 2 διαστάσεις). Μήπως κάτι τέτοιο σημαίνει το "δίστασο"...;όπως λες kleio Τελοσπάντων θα προσπαθήσω να συνενοηθώ ξανά για τα όρια, γιατί σύμφωνα με αυτά που μου έδειξε το εμβαδόν βγαίνει διπλάσιο απο αυτό που αναγράφεται στο συμβόλαιο. Σίγουρα πάντως δεν μπορώ να κάνω τίποτα αν δεν διευκρινήσω τι ακριβώς νοείται με τον όρο "δίστασο". Σας ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε με το πρόβλημά μου.
  4. πάντως δεν απέχεις πολύ..!!.. κάτι τέτοιο "μου ψέλισε" ο ιδιοκτήτης που θέλησε να με ενημερώσει...για το τι σημαίνει "δίστασο", σύμφωνα με αυτά που του είπαν. Είναι, λεει, το χωράφι 420μ2 και άλλα 420μ2. επειδή όμως μου φαίνονται περίεργα πράγματα αυτά δεν θέλω να βασιστώ στα λόγια του και προσπαθώ να βρω μια πιο έγκυρη πηγη. Ευχαριστώ πάντως για την (άμεση) ανταπόκριση.
  5. Γεια σας συνάρδεφοι τοπογράφοι μηχανικοί, είμαι αρχιτέκτονας και απευθύνομαι σε έσας μήπως θα μπορούσατε να μου διευκρινήσετε τι σημαίνει "διστασο"; Το συμβολαιο που έχω για ένα χωράφι γράφει "...εκτάσεως μέτρων τετραγωνικών τετρακοσίων είκοσι (420μ2), (δίστασο), που συνορεύει Ανατολικά με..." δεν έχω ξαναδει αυτήν την έκφραση και προφανώς προκειται για παλιά φράση, αλλά τι σημαίνει;;;; Oι τίτλοι θέματος πρέπει να είναι επεξηγηματικοί και όχι γενικοί. acnt
  6. Καλημέρα, Γράφω την τελική εξέλιξη του θέματος: Ο μηχανικός στο τοπογραφικό έδειξε ότι ο δρόμος είναι 4μ γιατί αλλίως έπρεπε να μπει μέσα πολύ δηλ. περίπου 2-2,5μ πιο πίσω από τα όμορα σπίτια τα οποία είναι χτισμένα πριν το '83. Στην πολεοδομία έγινε καταγγελία "από κάποιον" που ενοχλήθηκε, 4 χρόνια μετά γιατί δεν μπορούσε να περάσει το καινούριο φορτηγό του. Ο προϊστάμενος της πολεοδομίας πρότεινε προκειμένου να γκρεμίσουμε τον τοίχο του σπιτιού, να μεταφέρουμε απλώς τον απέναντι πέτρινο τοίχο λίγο πιο μέσα (ώστε να ηρεμήσει κι ο άλλος δηλαδή με το αυτοκίνητο του) και να μην χρειαστεί να στείλει την καταγγελία γιατί τότε είμασταν αναγκασμένοι να πραγματοποιήσουμε ολόκληρη την παραχώρηση ώστε να γίνει ο δρόμος 4μ. Οπότε αυτό γίνεται τώρα: μεταφορά του πέτρινου τοίχου λίγο πιο μέσα. Τώρα γιατί όλα αυτά δεν έγιναν γνωστά νωρίτερα σε μένα, άμεσα δηλαδή ώστε να αποφευχθούν οι διαφορες υποθέσεις για το τι πραγματικά συμβαίνει ... ποιος ξέρει! ε είναι το σύστημα της πολεοδομικής διαδικασίας σε "μικρούς οικισμούς". Δεν πειράζει, ΜΑΘΑΙΝΩ._ ΥΓ: δεν υπάρχει ούτε ρυμοτομικό ούτε σχέδιο (χα χα) πόλης βέβαια...Παρά μόνο ένα σκαρίφημα σαν αεροφωτογραφία που δείχνει που βρίσκονται τα σπίτια, χωρίς δρόμους.
  7. Καλώς. Θα δω πως είναι καλύτερα να κινηθώ. Ευχαριστώ maik για τις πολύ χρήσιμες επισημάνσεις σου.
  8. Προς ss_sk: ο πέτρινος τοίχος μειώνει σε εκείνο το σημείο το πλάτος του δρόμου (και παρακάτω τον μειώνει ένας τσιμεντένιος...για τον οποίο όμως δεν τέθηκε θέμα...). προς TheoTDM900: δεν γνωρίζω αν υπάρχει σχέδιο πόλης. Θεωρητικά κάτι θα υπάρχει, έστω και σε πρωτόλεια μορφή, ώστε να γίνεται ο έλεγχος. Το τοπογραφικό πάντως πέρασε κανονικά. Εγώ εκτιμώ πως όλο το θέμα είναι ότι κάποιος …δυσκολεύεται να στρίψει εκεί το αυτοκίνητο του και καθότι χωριό (…ο γνωστός του γνωστού…) ο υπεύθυνος της πολεοδομίας θεώρησε ότι ίσως το θέμα να λυνόταν με μια απλή παρατήρηση να πάω «λίγο πιο μέσα τον τοίχο» (δηλαδή όχι τόσο ώστε να γίνει ο δρόμος 4μ αλλά απλά λίγο πιο μέσα!) Όπως και να χει δεν κάνω τίποτα μέχρι να πάρω εγγράφως και επισήμως κάποια παρατήρηση -καταγγελία- στα χέρια μου. ... αν και λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου και τη τελευταία σου σημείωση TheoTDM900, σχετικά με τη διαπραγμάτευση... Σας ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε με το θέμα μου. Με βοηθήσατε να επισημάνω και να ξεμπερδέψω κάποια πράγματα. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να σταθώ κι εγώ χρήσιμη για εσάς. Καλή σας ημέρα
  9. ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής και παρεξήγησες, Avgoust. Όλη η άδεια έχει εγκριθεί και πλεόν χτιστεί και πρώτα απ' όλα το τοπογραφικό. Δειυκρίνησα ότι πρόκειται για χωριό για να γίνει κατανοητό ότι όλες οι άδειες που έχουν βγει είναι σε δρόμους μικρότερους από 4μ. Υπό αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να γκρεμιστεί όλο το χωριό και να ξανασχεδιαστεί. Εγώ όμως ρωτάω αν μπορεί η πολεοδομία να πει κάτι τώρα απ' τη στιγμή που η ίδια ενέκρινε το τοπογραφικό; Δεν άλλαξε κάτι στους δρόμους απ' την ώρα που το ενέκρινε και μετά.
  10. Καλημέρα σας, και καλώς σας βρήκα (γράφω πρώτη φορά). Νέα μηχανικός. Θα ήθελα αν μπορούσατε να μου δώσετε τη γνώμη σας σχετικά με το παρακάτω θέμα: Σε χωριό, έχει εγκριθεί άδεια προσθήκης και έχει κτιστεί (έχει τελειώσει) εδώ και δύο χρόνια η κατασκευή της (εντός σχεδίου). Στο τοπογραφικό της άδειας, ο δημοτικός δρόμος που περνάει μπροστά είναι σχεδιασμένος 4μ., στην πραγματικότητα βέβαια είναι 2μ. (όπως όλοι σχεδόν οι δρόμοι μέσα στο χωριό). Πριν 2 εβδομάδες ο μηχανικός της πολεοδομίας με βρήκε τυχαία(!) και μου είπε ότι ο δρόμος που φαίνεται στο τοπογραφικό της άδειας -του 2004!- δεν είναι 4μέτρα και γι' αυτό αν μπορούσες να γκρεμίσεις τον απέναντι τοίχο (που είναι πάλι σε δικό μου οικόπεδο) και να τον πας "μισό μέτρο πιο μέσα"(!!!!). Ρώτησα αν έχει γίνει καταγγελία και μου είπε "όχι, όχι". Μπορεί να κάνει οτιδήποτε η πολεοδομία απ' τη στιγμή που η ίδια έχει εγκρίνει την άδεια κι εγώ δεν έχω ξεφύγει καθόλου από τα σχέδια που της έχω καταθέσει; ο τοίχος που πρότεινε να "πάω λίγο πιο μέσα" είναι ένας πέτρινο τοίχος 200+ ετών...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.