Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλάδος υγείας


jimtdm

Recommended Posts

Ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλος ανακοίνωσε προχθές ότι από 01/01/2014 θα εξετάζεται η ασφαλιστική ενημερότητα προκειμένου να παρέχονται υπηρεσίες υγείας από τον ΕΟΠΠΥ:

 

"...Δε θα εισηγηθώ στο υπουργείο Εργασίας άλλη παράταση για πιστοποιητικά ασφαλιστικής ικανότητας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ, σημειώνοντας ότι όσοι δικαιούχοι δεν λάβουν το πιστοποιητικό δεν θα δικαιούνται παροχών.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2014 όλοι οι δικαιούχοι θα αναζητούν μέσω του ασφαλιστικού αρχείου του ΕΟΠΥΥτην ασφαλιστική τους ικανότητα..."

Πηγή: http://www.mypharm.gr

Link to comment
Share on other sites

καλημερα σε ολους,

 

Εμεις πλεον πηγαινουμε σε ιατρους που ειναι συμββλημενους με ΕΤΑΑ ή σε ιατρους που ειναι στον ΕΟΠΠΥ γιατι εχω μπερδευτει λιγακι !!!!

Link to comment
Share on other sites

Εμεις πλεον πηγαινουμε σε ιατρους που ειναι συμβελημενοι με ΕΤΑΑ ή σε ιατρους που ειναι στον ΕΟΠΠΥ

Ξέχασε το ΕΤΑΑ για την υγεία. Το ΕΤΑΑ αφορά την σύνταξή μας, και είναι και το ταμείο που πληρώνουμε κάθε εξάμηνο.

Πηγαίνουμε σε όποιον γιατρό θέλουμε, αλλά δωρεάν για συνταγογράφηση φαρμάκων/εξετάσεων (ή 10€ αν ο γιατρός έχει συμπληρώσει τα 200 μηνιαία ραντεβού) πάμε σε συμβεβλημένους στον ΕΟΠΥΥ. Δυστυχώς, για ιατρική εξέταση κάποιοι συμβεβλημένοι γιατροί ζητάνε και κάτι επιπλέον (πέραν του κόστους της συνταγογράφηση).

Επίσης, αν δεν θέλεις να "μπλέξεις" με συμβεβλημένους ιατρούς, μπορείς να πας (δωρεάν) σε ιατρείο ΙΚΑ, που είναι ανοικτό κάθε μέρα, και κάποια επιπλέον και απογεύματα.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν μπορείς να θεωρήσεις βιβλιάριο ακόμη και αν χρωστάς. Έχει βγει οδηγία από ΤΣΜΕΔΕ, με κάποια εισοδηματικά κριτήρια (υπάρχει και αντίστοιχο θέμα). Το έχω κάνει και ισχύει.

Αν δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία σε κάλυψαν οι συνάδελφοι..

Link to comment
Share on other sites

Το δικό μας τοπικό τμήμα πάντως, μόλις πριν λίγες μέρες, άντε κάνα δυο βδομάδες, είπε οτι έλαβε οδηγίες και όταν ρώτησα ποια είναι η διαδικασία μου είπαν οτι θα πάρει περίπου τρεις μήνες. Οπότε τι να το κάνω? και πάλι θα έχω φάει μισό χρόνο χωρίς ασφάλεια!

Εγώ, υποψιάζομαι οτι υποψιάστηκαν οτι θα εξεγερθούμε και είπαν να ρίξουν κάνα ψίχουλο. Αν πραγματικά το θέλανε, οι διαδικασίες θα ήταν άμεσες. Οχι να πάρει δυο μήνες να ενημερωθεί το τοπικό τμήμα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως σε οποιαδήποτε συναλλαγή ισχύει αυτό:

1) Με χρεώνεις για αυτά που μου παρέχεις.

2) Δεν μου παρέχεις - δεν με χρεώνεις

Τώρα τι νταβατζηλίκι είναι αυτό με τα ασφαλιστικά ταμεία και τις παροχές υγείας για εμένα τουλάχιστον είναι αδιανόητο αν όχι ξεδιάντροπο... Με χρεώνουν παροχές υγείας που δε μου παρέχουν ποτέ... Και δεν τρέχει και τίποτα... Γ@μ* τα υπουργεία μου γ@μ*.......

Link to comment
Share on other sites

ikaros13 το έκανες για το 2013; Δηλαδή τελείωσες την διαδικασία;

 

Ναι το έκανα για το 2013, το είχα κάνει και το 2012....

Με πήραν και τηλέφωνο να κατέβω να το σφραγίσω....αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν βρήκα ευκαιρία....Την Παρασκευή θα πάω όμως

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.