Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ´ ΟΙΚΟΝ- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ


Recommended Posts

Καλησπέρα και από εμένα ,

Ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας για ένα θέμα που έχω. Θελω να κάνω αίτηση στο προγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ´ ΟΙΚΟΝ, και ενδιαφέρομαι να τοποθέτησω ενεργειακό τζάκι στο διαμέρισμα μου. Ειμαι στον τρίτο όροφο και απο επάνω έχω αλλά δυο διαμερίσματα.

Η πρώτη μου ερώτηση ειναι εάν αληθεύει οτι για όλες τις κατασκευές δεν χρειάζεται άδεια απο πολεοδομία;Ειναι κάτι το οποίο το διάβασα στο site του ΥΠΕΚΑ αλλά μου φαίνεται πολυ περίεργο.

Τέλος θελω να σας ρωτήσω εάν δικαιούμαι στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας να τοποθέτησω καμινάδα για το ενεργειακο τζάκι,Στον κανονισμό της πολυκατοικίας δεν λέει τίποτα. Δεν διευκρινίζει βασικά και εκεί που λέει δεν επιτρέπονται δεν λέει κάτι για τζάκι η ταράτσα κλπ κλπ.

Το πίσω μέρος της πολυκατοικίας κοιτάει στην πρασια, και ενδιαφέρομαι για την τοποθέτηση της καμιναδας εκεί. Στο συγκεκριμένο σημείο, ειναι να σκεφτείτε ένα μεγάλο κενό μεταξύ των πίσω μικρων μπαλκονιων εμένα και του απέναντι και στην μέση το ανσανσερ και η σκάλα. Ενδιαφέρομαι στην δικια μου πλευρά απο εκεί να ξεκινήσει η καπνοδοχος. Παραδείγματος χάρη στον απέναντι απο εκείνο το σημείο κατεβαίνει ο σωλήνας του θερμοσιφωνα απο την Ταράτσα.

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων για την απάντηση σας.

Καλο σας σαββατοκύριακο

 

Φιλικά,

Γεώργιος

Link to comment
Share on other sites

επειδη εμπιπτει στο θεμα αλλαγης στις οψεις της οικοδομης , πιθανοτατα ο κανονισμος αναφερει γενικως οτι οι αλλαγες απαγορευονται.

 

αρα εξισου πιθανοτατα θελει ομοφωνη αποφαση (οπου εξισου πιθανοτατα θα βρεθει καποιος να πει οχι)

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω πολυ για την απάντηση. Η πίσω πρασιά πιάνεται κανονικά για όψη ;

Τέλος, χρειάζεται τελικά έκδοση άδειας απο πολεοδομία ;

Σε ευχαριστω και παλι

Link to comment
Share on other sites

ο κανονισμος συνηθως αφορα ολες τις οψεις του κτηριου (πρεπει να διαβασεις αναλυτικα να δεις τι γραφει και αν εξαιρει κατι) 

δεν γνωριζω αν αφου λαβεις εγκριση απο τη γενικη συνελευση χρειαζεται οικοδομικη αδεια (μιας και στην δικη μου περιπτωση φαγαμε ακυρο απο εναν ιδιοκτητη και δεν προχωρησαμε παραπανω).

παντως απο οσους κανονισμους διαβασα κατι τετοιο δεν προβλεπεται σχεδον ποτε - αρα ειναι κλασσικη περιπτωση ομοφωνης αποφασης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.