Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από απλό κουδούνι εξώπορτας σε τηλεχειρισμό της πόρτας


vmantas

Recommended Posts

Γεια σας φίλοι,

ζητώ τη βοήθεια σας στο παρακάτω θέμα.

 

Στο διώροφο που μένω υπάρχουν δύο μπουτόν στην εξώπορτα, ένα για κάθε διαμέρισμα. Φεύγει ένα καλώδιο, με δύο σύρματα το καθένα αν θυμάμαι καλά, από κάθε διαμέρισμα και ενώνει το μπουτον με το κουδούνι στο διαμέρισμα. Ποτέ δεν υπήρχε πόρτα που να χειρίζεται απο μακριά, τώρα δεν υπάρχει πόρτα καθόλου (όλο το μπροστά μέρος ήταν αμερικάνικου τύπου...όλα ανοικτά :mrgreen: ).

Επειδή σκέφτομαι να το κλείσω και να βάλω μια πόρτα που η κλειδαριά της να μπορεί να ελέγχεται από το διαμέρισμα, τι μπορώ να κάνω με το υπάρχον καλώδιο που καταλήγει κάτω; Μπορώ μόνο με αυτό το καλώδιο να παρεμβάλω κάποια μονάδα θυροτηλεφώνου στο διαμέρισμα και από εκεί να πατάω ένα μπουτόν και να ξεκλειδώνει η πόρτα; Δεν με νοιάζει να έχω ήχο ούτε εικόνα, συμβιβάζομαι με την οπτική επαφή που έχω από το μπαλκόνι.

Σκεφτόμουν μήπως το καλώδιο που υπάρχει ήδη για το κουδούνι χρησιμοποιηθεί για το άνοιγμα της κλειδαριάς και για κουδούνι να πάρω κάτι ασύρματα που είχε πάρει το μάτι μου κάπου. Το θέμα είναι όμως ότι στο κουδούνι του κάθε διαμερίσματος ενεργεί και το μπουτόν που είναι έξω από την πόρτα.

Λύσεις που απαιτούν πέρασμα νέου καλωδίου απλά τις ξεχνάμε...

 

Μπορώ να κάνω κάτι ή να το ξεχάσω τελείως;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου καλησπέρα!!!

Πιστεύω θα μπορούσες να τοποθετήσεις ένα σύστημα θυροτηλέφωνου 2 καλωδίων. Μία μπουτονιέρα στην είσοδο και δύο θυροτηλέφωνα στα διαμερίσματα. Θα έχεις και χειρισμό της πόρτας.

Ρίξε μία ματιά εδώ http://www.legrand.gr/images/pdfs/pdfs_entypon/sfera_guide.pdf στην σελ 14-15, ίσως σου κάνει κάτι τέτοιο.

Δεν έχω δουλέψει κάτι τέτοιο αλλά πιστεύω πως με το "σύστημα 2 καλωδίων" εννοεί δύο αγωγών. Πάντως με τέτοια λύση αν και δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις καλωδίωση, πιστεύω πως κάποια μερεμετάκια δεν θα τα γλυτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.