Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΥΛΩΤΕΣ-ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα,

θα εκτιμούσα κάποια βοήθεια σχετικά με το αν προβλέπεται συγκεκριμένο ποσοστό ανοιγμάτων σε περίπτωση που "κλείσουμε" με τοιχοποιία περιμετρικά την πυλωτή.

Να διευκρινήσω ότι ως πυλωτή προβλέπεται >50% της κάλυψης. Επίσης όταν μιλώ για "κλείσιμο" εννοώ ότι θα δημιουργηθούν τόξα (καμάρες) υπό μορφή πορτών και παραθύρων χωρίς ασφαλώς να τοποθετηθούν κουφώματα σε αυτά. Ο χώρος της πυλωτής θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως πάρκινγκ.

Το κτήριο εφάπτεται στο όριο από τη 1 πλευρά, στην απέναντι πλευρά από το όριο κλείνεται κάποιος χώρος σε όλο το πρόσωπο (κλιμακοστάσιο κ.α.) με συνολικό ποσοστό των κλειστών χώρων <50%, ενώ οι άλλες 2 πλευρές είναι ελεύθερες προς Κ.Χ..

ευχαριστώ,

Link to comment
Share on other sites

εφόσον μπορεί να μπεί ο απαιτούμενος αριθμός αμαξιών και με βάση τις ελάχιστες αποστάσεις για ελιγμούς κτλ δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση.

έχω όμως την αίσθηση ότι υπήρχε έγγραφο με συγκεκριμένες απαιτήσεις χωρίς να θυμάμαι αν ήταν εγκύκλιος ή κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Ο Neufert είναι γενικά πιο αυστηρός από τους διάφορους κανονισμούς σε απαιτήσεις άνεσης. Για διευκρινιστικές στο ΝΟΚ μπορείς να ρωτήσεις αν υπάρχει τίποτα στην ΥΔΟΜ της περιοχής σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.