Jump to content

jedi.Yannis

Core Members
 • Content Count

  1,208
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

245 Πολύ καλή

3 Followers

About jedi.Yannis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Παιχνίδια ρόλων, μαγειρική, ταινίες, έρευνα
 • Τοποθεσία
  Τροιζηνία/ Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ναι μπορείς να κάνεις εργασίες με κανονική άδεια. Έχεις περιορισμούς βέβαια. Στον έλεγχο για τα πολεοδομικά μεγέθη, μετράνε και τα αυθαίρετα τμήματα και δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις (αγνωόντας τα). Σε περίπτωση απαίτησης αρχιτεκτονικού ελέγχου, ελέγχεται το κτίριο σαν σύνολο, όπου στην μελέτη πρέπει να δείξεις τι θα καταλήξει στο τέλος, ενώ στο ενδιάμεσο η ρύθμιση σου επιτρέπει να διατηρήσεις τα υπόλοιπα, τα οποία διευκρινήζεις ότι διατηρούνται με την ρύθμιση και δεν ζητάς την νομιμοποίησή τους. Αν καταλήξεις στο εγκεκριμένο αποτέλεσμα, θα πάρεις ρεύμα, για αυτά που έβγαλες άδεια, χωρίς να σε κόβουν τα ρυθμισμένα. Με μια τέτοια λογική, πας και μια βόλτα από την ΥΔΟΜ και συζητάς τι χρειάζεσαι.
 2. Δεν είναι από αυτό η μείωση. Οι αρχικές τιμές πληρούσαν το μέγιστο 992€. Σε μία περίπτωση έπεσε αυτό το μέγιστο στα 800€ για παράδειγμα... υπάρχει άλλος "κόφτης";
 3. @l_zrs Στο ιειε αναφέρουν μεταβολή διαστάσεων περιγράμματος του κτιρίου, χωρίς να είναι συγκεκριμένοι, αν πρόκειται για το περιτύπωμα, το περίγραμμα της όψης ή τυχόν άλλο περίγραμμα κάθετης προβολής σε δομικό στοιχείο που δεν είναι οριζόντιο ή κατακόρυφο. Εφόσον από την γεωμετρία, όλα αυτά είναι περιγράμματα, νομίζω ορθά η εγκύκλιος μας αφήνει να χρησιμοποιούμε και το ύψος. Το περίγραμμα συνήθως αναφέρεται σε κάτοψη και κάλυψη στα πολεοδομικά μεν, αλλά δεν περιορίζεται εκεί. @JohnD18Δεν είναι απαραίτητο αυτό που περιγράφεις να είναι κατηγορία 5, ανάλογα αν κτίστικε πιο ψηλά το κτίριο, αν ξεμπαζώθηκε κλπ. Αλλά πιο καλά και πλήρως θα το κρίνει ο μηχανικός που θα κάνει αυτοψία, για να το ελέγξει συνολικά.
 4. Αυτό με την διαφορά τοπογραφικού ΟΑ και κτηματολογίου, το κτίριο έχει κατασκευαστεί στην θέση που προβλέπει η ΟΑ (πιο μέσα από το όριο) και άλλαξε το όριο με το κτηματολόγιο ή το κτίριο τελικά ακούμπησε στο όριο και σωστά το δίξανε και στο κτηματολόγιο; Στην πρώτη περίπτωση έχεις ή μικρότερο οικόπεδο ή λάθος δήλωση κτηματολογίου. Στην 2η περίπτωση έχεις επιπλέον μετατόπιση κτιρίου.
 5. Καλή Χρονιά Σε μερικές αιτήσεις του εξοικονόμηση, μου συμβαίνει να έχει βγει κάποιο κονδύλι για ΠΕΑ σύμβουλο και μελέτες αρχικά και στον έλεγχο αλλάζει και πότε το σύστημα "κόβει" από τα ΠΕΑ και πότε "κόβει" από μελέτες και αμοιβή συμβούλου. Ξέρουμε από τι είναι αυτή η μείωση;
 6. Καλή χρονιά. Τους είχα δει να αναφέρονται σε σεμινάριο / συνέδρειο, οργανωμένο από το ΕΙΠΑΚ (ελληνικό Passive House). Τώρα αν δεν χρησιμοποιώ σωστά το όνομα της συσκευής συγχωρέστε με. Πρακτικά είναι μηχανικός αερισμός με ανάκτηση ενέργειας, και οι εταιρίες που προωθούσαν το προϊόν, ανέφεραν 95% ανάκτηση μεταφορά θερμότητας από τον αέρα που φεύγει σε αυτόν που μπαίνει και για το υπόλοιπο χρησιμοποιούσαν θέρμανση/ψύξη. Τώρα αν υπερβάλλανε, αναφέρονταν σε ονομαστική τιμή, δεν το γνωρίζω και πάνε μερικά χρόνια από τότε. Θυμάμαι ότι χρησιμοποιούσαν τον όρο "εναλλάκτης" πάντως.
 7. Στην παρ. 7 του αρθ-116 λέει: Η προθεσμία εξόφλησης του ειδικού προστίμου, πέραν της καταβολής του 30% του ποσού του προστίμου, αρχίζει από την κοινοποίηση της θετικής κρίσης της επιτροπής στον ιδιοκτήτη. Το 30% του ποσού δεν περιλαμβάνεται στο παραπάνω, άρα μπορείς να προσωρήσεις, θεωρητικά. Πρακτικά δεν ξέρω πώς δουλεύει ή αν το έχουν υλοποιήσει.
 8. Τα παθητικά κτίρια δουλεύουν με εναλλάκτες θερμότητας, οι οποίοι έχουν αποδόσεις, πλέον γύρω στο 95%. Το υπόλοιπο τσοντάρει ενέργεια, οπότε θες την απόδοση του συστήματος αυτού.
 9. Σε μια τέτοια περίπτωση, αν κατάφερνε να κρατήσει την αρτιότητα και έχανε την οικοδομησιμότητα από τις αποστάσεις, θα μπορούσε να ξαναποκτήσει οικοδομησιμότητα με συνέννοση του από πίσω του (στην λογική που σε ένα άρτιο κολλάς άλλα μη άρτια);
 10. Ασχέτως τι μετράγαν τότε, εσύ συγκρίνεις το κτίριό σου με τα σχέδια. Αν είναι στην θέση του, το ξεμπάζωμα θα το πας με αναλυτικό. Παλιά δεν κάνανε πίσω όψεις γενικά. Αν δεν σε βοηθάει ούτε η τομή σου ούτε κάποιο άλλο σχέδιο να προσδιορίζει με κάποιο τρόπο την στάθμη του εδάφους πίσω από το κτίριο. Ψάξε βρες καμιά πόρτα και παράθυρο στην κάτοψη του υπογείου, μπας και ανακαλύψεις τι θέλανε να κάνουν πίσω. Αν δεν βγάλεις τίποτα, μην πας και πολλά μέτρα πέρα από το κτίριο. Συνήθως για να βγάλουν υπόγεια κάνανε μια ζαρντινιέρα 2-3 μέτρα πέρα από την όψη το πολύ. Πέτα τα στον αναλυτικό, μαζί με ότι άλλο βρεις.
 11. Έχεις δυνατότητα να δηυλώσεις ότι θα συμβληθείς με εταιρία για τα ΑΕΚΚ στο μέλλον. Η μοναδική σου υποχρέωση είναι στο τέλος να υποβάλλεις αποδεικτικό ότι τα πήραν. Δεν νομίζω ότι πλέον απαιτείται να πας κάτι έντυπο στην ΥΔΟΜ. Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στην ηλεκτρονική διαδικασία. Υποθέτω το ανεβάζεις με λοιπά έγγραφα όταν υποβάλεις την επίβλεψη.
 12. Έχεις 3 κτίσματα με κάποιο τρόπο νομιμοποιημένα. Δεν κολλάς από εκεί για την κάθετή σου. Το θέμα του δασικού σου πάει ως εξής: Η νομιμοποίηση του ν.720/77 έχει ισχύ οικοδομικής άδειας και σε σχέση με τους δασικούς χάρτες σε οδηγεί σε πρόδηλο λάθος του χάρτη, που δεν έλαβε υπόψη πράξη της διοίκησης. Ξεκινάς από δασαρχείο καταθέτοντας τοπογραφικό, όπου δείχνεις το μη δασικό τμήμα, το δασικό τμήμα και την αναφορά στην νομιμοποίηση, ζητώντας την διόρθωση του δασικού χάρτη. Το δασαρχείο κρίνει τι έκταση από την δασική είναι μη δασική, ανάλογα με το τι είχε θεωρηθεί ως μη δασικό με βάση την τότε νομιμοποίηση (10μ. περιμετρικά από το κτίριο τουλάχιστον). Κοίτα μήπως καταφέρεις με αυτό τον τρόπο να καταλήξεις με ενιαίο οικόπεδο με τα τρία κτίσματα και ας σου "φάνε" κάτι γύρω γύρω, λόγω δάσους. Γυρνάς με το νέο οικόπεδο και πας και κάνεις κάθετη στο συμβολαιογράφο.
 13. @mikepaltri οι αλλαγές που κάνεις δεν δικαιολογούν απαίτηση από την ΥΔΟΜ για ΣΔΑ. Δες μήπως όταν εκδόθηκε η αρχική άδεια δεν υπήρχε απαίτηση για ΣΔΑ. Η απαίτηση να μην πάνε σε ρέματα τα μπάζα συνεχίζει να υφίσταται ως υποχρέωση, αλλά κακώς η ΥΔΟΜ ζητάει ΣΔΑ χωρίς να αλλάζουν οι προβλεπόμενες εργασίες. Αν βαριέσαι να τραβιέσαι κάνε μια πολύ πρόχειρη εκτίμηση. @silverhawk Δεν χρειάζεται ΣΔΑ: 1) όταν δεν έχεις απόβλητα να διαχειριστείς. Δεν έχουν κάτσει να βγάλουν κάτι συγκεκριμένο και λίστα, (κατ'εμέ καλά κάνανε, αλλίως θα τα κάνανε χειρότερα με τις ΥΔΟΜ - δεν τα πάνε καλά με λίστες) 2) όταν γίνει απ' ευθείας διάθεση των παραπροϊόντων στην γενικότερη λογική των ανακυκλώσιμων. Προϊόντα εκσκαφών μπορείς να τα δώσεις απ'ευθείας σε επιχειρήσεις που τα πουλάνε και οι συσκευασίες ή επιστρέφονται στους προμηθευτές ή ανακυκλώνονται μαζί με άλλες αστικές συσκευασίες. Πρακτικά μόνο κατεδαφίσεις παράγουν ΑΕΚΚ.
 14. Ελπίζω με την ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου, να βγουν σιγά σιγά όλα αυτά στην φόρα, τουλάχιστον να μπορούν οι ιδιοκτήτες των ΟΙ να δουν τι αλλαγές έχουν γίνει στον φέροντα οργανισμό (στοιχεία/φορτίσεις) που αφορά την ιδιοκτησία τους και να δούμε που θα βγάλει αυτό. Ας πάρει και κανένας άλλος ευθύνη μια φορά.... όχι όλα εμείς. Που στην τελική δεν μας ρωτάνε τι να κάνουν, αλλά με τους αυθαιρετονόμους μας λένε "έλα να δεις τι έκανα!"
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.