Jump to content

jedi.Yannis

Core Members
 • Content Count

  1,139
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

221 Πολύ καλή

3 Followers

About jedi.Yannis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Παιχνίδια ρόλων, μαγειρική, ταινίες, έρευνα
 • Τοποθεσία
  Τροιζηνία/ Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Έχουν γίνει λίγα ταχύτατα, λίγα έχουν περάσει το δίμηνο, αλλά συνήθως πάει εκεί κοντά στο δίμηνο. Τις διορθώσεις τις κοιτάνε πιο γρήογρα.
 2. Στην περίπτωση που έχεις θερμαντικά σώματα παίρνεις τον τύπο SCOP = 2,75*( ns55+3%). To 2,55 είναι για φαν-κόιλ (FCU). Τώρα γιατί ένα σημερινό σύστημα είναι τόσο κοντά στο σύστημα του 2001.... αν και μάλλον πρόκειται για Μ.Ο. συστημάτων από το 2001 μέχρι την έκδοση των ΤΟΤΕΕ. Στην ίδια λογική σύστημα του 2001 έχει την ίδια απόδοη με σύστημα του 2017. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, ότι λέει η ΤΟΤΕΕ.
 3. Υποθέτω έχουν σκοπό να χτυπάνε το μάρμαρο σχεδόν οριζόντια και να ξεκολάει, χωρίς πολλά χτυπήματα, αλλά για την λάσπη από κάτω που είναι βυθισμένες οι παλιές σωλήνες... θα σκεφτόμουν και το ενδεχόμενο να είναι πολύ λεπτή πλάκα σε μερικά σημεία, τόσο παλιό κτίριο.
 4. Συμφωνώ με τον Παύλο. Βεβαίωση αδομήτου δίνεις μόνο σε άδειο οικόπεδο ή άδεια επιφάνεια / τμήμα οικοπέδου σαφώς ορισμένο με κάθετη. Σε κάθε άλλη περίπτωση, δίνεις μία από τις άλλες δύο. Ακόμη και σε δικαίωμα υψούν, έχεις ήδη μέγεθος δόμησης (κάλυψη, η οποία είναι κοινή με τις άλλες ιδιοκτησίες), άρα δεν έχεις αδόμητο.
 5. Για απόβλητα συσκευασιών δεν χρειάζεσαι ΑΕΚΚ, πάνε απευθείας στον μπλε κάδο. Παλέτες τις παίρνουν πίσω οι προμηθευτές (εκτός αν τις κάνεις καναπέδες - γίνεται και να τα πουλήσεις/χρησιμοποιήσεις και να μην έχεις ΑΕΚΚ. Αν είναι κατεδαφίσεις, θα πρέπει να τα στείλεις, αλλά έχεις δυνατότητα να συνεννοηθείς με μάντρα που τα στέλνει, να σου δώσει χαρτί ότι τα παρέλαβε, και στο μέλλον νέο χαρτί απόθεσης. Αυτοί συνήθως τα διαχωρίζουν στον χώρο τους και όταν γεμίσει φορτηγό από συγκεκριμένο είδος (χώμα, πέτρες, υλικά κατεδάφισης, ελενίτ, πλαστικά, κλπ) τότε τα πάνε.
 6. @RoukatΑν έχουν πάρει σύνταξη, απαγορεύεται να πληρωθούν. Αν έχουν πληρωθεί, μπορούν κανονικά να υπογράψουν. Πρακτικά θες όλες τις παλιές μελέτες, οπότε.... @elanadeisΜπορεί να χρειαστεί να κάνεις αίτημα στο ΤΕΕ να σου την ανοίξει με email, αν δεν υπάρχει αυτοματοποιημένο, προφανώς με ΥΔ ότι δεν έχεις δώσει πουθενά κάποιο από τα εγκεκριμένα / ανεβασμένα / παραγώμενα έντυπα.
 7. Δεν χρειάζεσαι κάτι τυποποιημένο. Σου έχουν στο κείμενό τους τι θέλουν να δηλώσεις. Αν χρειαστεί να το κάνεις πιο συγκεκριμένο, το κάνεις. Απλά αναφέρεις και τα παραστατικά και τους αριθμούς κινήσεων / συναλλαγών και όλο το ποιηματάκι, (για το πρόγραμμα, τάδε δήλωση, τάδε ωφελούμενος, επι πιστώσει, και ότι άλλο θέλει το μήνυμα και ο οδηγός του προγράμματος).
 8. Το 2 μου το δέχτηκαν. Επίσης σωστό είναι καθώς πολλές επιχειρίσεις όντως πουλάνε κάτι το οποίο φέυγει από την αποθήκη που είναι οι χοντρέμπορες. Οπότε σωστό το βλέπω.
 9. Ο θόρυβος που θα κάνεις με τις εργασίες δεν είναι αντικείμενο της πολεοδομίας. Η αστυνομία δεν έχει ενημερωθεί ακόμα πώς να χειρίζεται βέβαια τις εργασίες του αρθ-30 (τουλάχιστον στην περιοχή μου). Καλό είναι να συνεννοηθείς με τα γειτονικά διαμερίσματα, και κυρίως με τον από κάτω, ποιες ώρες βολεύουν αυτούς να κάνεις εργασίες. Αν δεν τα βρείτε, δουλεύεις 8:30-14:15 και έχεις μερικούς καφέδες να κερνάς τους αστυνόμους που θα πηγαίνουν και θα έρχονται τσάμπα. (Και άδεια να είχες, οι καταγγελίες θα γίνονταν. Σε δικό μου, η αστυνομία ερχόταν κάθε μία - μιάμιση ώρα για 2-3 μέρες). Μήπως να κατέθετες μια έκθεση στην αστυνομία, να την ενημερώσεις για τις εργασίες; Υ.Γ. Τα υδραυλικά θα είναι μέσα σε τσιμέντο κάτω από το πάτωμά σου. Γιατί δεν τα κάνει φανερά, σε κάποια στάθμη που να μην εμποδίζει και να τα κρύψει με μια σκοτία (ψηλά) ή με ένα σοβατεπί (χαμηλά), και να είναι και επισκέψιμα;
 10. Από ότι κατάλαβα έχεις ΟΙ 1: ισόγειο διαμέρισμα, ΟΙ 2: διαμ, α' ορόφου και ΟΙ 3: δικαίωμα σε δόμηση. Σκέψη 1: Μία από τις 3 αυθαίρετες αποθήκες ανήκουν στην ΟΙ 3 -> βεβαίωση 2 (οι υφιστάμενες αυθαίρετες....) Σκέψη 2: Το οικόπεδο ανήκει σε όλες τις ιδιοκτησίες, καθώς έχεις ΟΙ και όχι κάθετη. Στο οικόπεδο εκτός από τα 2 διαμ, υπάρχουν οι αποθήκες -> βεβαίωση 2 Σκέψη 3: Το μελλοντικό κτίσμα θα κτιστεί σε ορισμένο μέρος του οικοπέδου - κάθετη/ χώρο αποκλειστικής χρήσης της ΟΙ 3 -> βεβαίωση 3 (αδόμητο)
 11. Κάτω από την βάση όλες οι χώρες..... πέντε πράμματα για το τι έπρεπε να κάνουν, από την επιτροπή που έκρινε τα προγράμματα, έστι για τα προσχήματα;
 12. Μου είχε πεθάνει ο δικαιούχος σε εξοικονόμηση 1, πριν την έγκριση, οπότε δεν προχώρησε ποτέ. Δοκίμασε να πάρεις και τηλέφωνο στο helpdesk. Αν είχε κοινό λογαριασμό με την σύζυγο, δεν θα είναι και τόσο δύσκολο να το συνεχίσει αυτή. Ένα ΠΕΑ έμεινε να πληρώσει. Σημείωσε την ώρα που μιλήσατε, αν σου πουν τίποτα στον έλεγχο, να αναφέρεις την συνομιλία καθώς αυτές (λένε ότι) καταγράφονται.
 13. Μου έχει τύει και μένα για κάποιο λάθος έχει κολήσει το σύμπαν εδώ και 3 μήνες. Αλλά κολάνε και στο ΕΤΕΑΝ, τους ζητάω για περίπου 1,5 μήνα να πάνε την αίτηση από 7δ σε 7, αλλά ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν.
 14. Πολλά διαδικτυακά καταστήματα δεν δουλεύουν το πρόγραμμα. Δες μήπως βρεις κάτι είτε από τον αρχικό τους προμηθευτή ή μέσω μηχανικού που συνεργάζεσαι.
 15. Φαίνεται να μπαίνει αυτόματα όταν πατάς "έλεγχος πληρότητας" για να αρχίσεις να ανεβάζεις παραστατικά
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.