Jump to content

jedi.Yannis

Core Members
 • Posts

  1,395
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

jedi.Yannis last won the day on September 7 2022

jedi.Yannis had the most liked content!

3 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Παιχνίδια ρόλων, μαγειρική, ταινίες, έρευνα
 • Τοποθεσία
  Τροιζηνία/ Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jedi.Yannis's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

 • Helpful Rare
 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

360

Reputation

 1. Οπότε έχεις μια μικρή λουρίδα στην άκρη της παλιάς πυλωτής σου, που την έχετε αφήσει σαν διάδρομο. Ο τοίχος με τις υγρασίες είναι ο γειτονικός, αλλά τον ξύνετε και τον βάφετε κάθε τόσο. Επειδή είναι στενή πλέον η λουρίδα-διάδρομος, δεν θέλετε να κάνετε τον δικό σας τοίχο δίπλα στον άλλο και έτσι κι αλλιώς θα υπάρχει η υγρασία να σας δημιουργεί πρόβλημα. Θα έλεγα να μην ξαναβαφεί / μόνο ξύσιμο. Και οι τρυπούλες με 5αράκι τρυπάνι ανά 25-30εκ (ίσως και πιο πυκνές) σε ύψος 15-20εκ στην βάση του τοίχου, θα τον βοηθήσει να αναπνέει και να στεγνώνει περισσότερο. Το τελευταίο αν δεν έχει αντίρηση ο γείτονας όμως... από ότι κατάλαβα, είναι δικός του ο τοίχος; Ο οποίος έχει από την άλλη υποχρέωση να σεβαστεί το δικό σου έρρεισμα να μην έχεις προβλήματα από τις υγρασίες του.
 2. Παρόμοια εικόνα σχημάτισα με τon Dimitris GM. Ότι υπάρχει μία στοά ανάμεσα σε δύο κτίρια και αυτή είναι όλη στο οικόπεδό σου. Από εφαρμογές επιχρισμάτων όχι, δεν γνωρίζω κάποια εταιρία, ξέρω ότι υπάρχουν (από εδώ από το φόρουμ το έχω μάθει). Για τον αερισμό, έχω εφαρμόσει σε δικό μου κτίριο γυψοσανίδα με οπές πάνω κάτω και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Για τις τρύπες το έχει κάνει γνωστός μου πάλι με ανιούσα υγρασία με κτίριο δίπλα στην θάλασσα (πέτρινο του 1900) και του δούλεψε. Αλλά αν ο τοίχος είναι όλος του γείτονα, μάλλον οι τρύπες δεν είναι επιλογή. Για τον χώρο που λες στην στοά σου, είναι πρόβολος; Υπόστυλη; Χωρίστηκε παλιό ενιαίο οικόπεδο; Είναι διαμερίσματα και περνάει στοά ανάμεσα; Αν είναι στοά, υποθέτω είναι ανοιχτός χώρος. Ακουμπάς πράγματα εκεί ή απλά διέρχεσαι και ενοχλεί η υγρασία;
 3. Μπορείς να το κάνεις αυτό και επιπλέον μπορείς να κάνεις και σε χαμηλό ύψος του τοίχου, αρκετές ψιλές τρύπες μέχρι την μέση του τοίχου, για επιπλέον διαπνοή. Δεν έχεις χώρο ούτε για να κάνεις μια επένδυση (καφασωτό, περσίδες, γυψοσανίδα με οπές, κλπ) που να αερίζεται από πίσω; Με 6-7εκ μπορείς να κάνεις δουλειά. Και αν κάνεις αυτό, αφαιρείς τελείως το επίχρισμα, να αναπνέει ο τοίχος.
 4. Μέχρι να θεσμοθετήσουν ότι από εκεί αντλούμε την πληροφορία, αποκλειστικά, αναζητάς και χάρτινα. Ρώτα στην ΥΔΟΜ που σε ενδιαφέρει.
 5. Για παραβάσεις και παράνομες απαιτήσεις των ελεγκτών των αιτήσεων του προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ, κάνει λόγο ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Γεώργιος Λογιάδης. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής επισημαίνει ως παράνομη την άρνηση των ελεγκτών του προγράμματος να έρθουν σε επαφή με τον ελεγχόμενο ή τον σύμβουλο έργου, σύμφωνα με τον διοικητικό κώδικα που ισχύει σε κάθε συναλλαγή του πολίτη με το δημόσιο – όπως είναι το πρόγραμμα Εξοικονομώ, ανεξαρτήτως του ότι οι έλεγχοι γίνονται από εργολάβους. Επιπλέον, ο βουλευτής σημειώνει ως παράνομο το χαρακτηρισμό ως εκπρόθεσμης της Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (με το αντίστοιχο πρόστιμο που συνεπάγεται ο χαρακτηρισμός αυτός), με τον ισχυρισμό ότι η έκδοση του τιμολογίου περιλαμβάνεται στις οικοδομικές εργασίες και πρέπει να εκδίδεται εντός της ισχύος της ΕΕΔΜΚ. Στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής καταλήγει στα εξής ερωτήματα: Πότε θα επιληφθούν για να σταματήσουν οι παραπάνω παρανομίες, παραβάσεις του διοικητικού κώδικα και τακτικές υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας στα πλαίσια της οικονομικής εξόντωσης των μικρών επιχειρήσεων και των πολιτών; Πότε και πώς θα αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για αυτή την κατάσταση και εξευτελιστική συμπεριφορά προς τους πολίτες, τους μηχανικούς, και τα συνεργεία, αναδόχους και προμηθευτές;
 6. Για παραβάσεις και παράνομες απαιτήσεις των ελεγκτών των αιτήσεων του προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ, κάνει λόγο ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Γεώργιος Λογιάδης. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής επισημαίνει ως παράνομη την άρνηση των ελεγκτών του προγράμματος να έρθουν σε επαφή με τον ελεγχόμενο ή τον σύμβουλο έργου, σύμφωνα με τον διοικητικό κώδικα που ισχύει σε κάθε συναλλαγή του πολίτη με το δημόσιο – όπως είναι το πρόγραμμα Εξοικονομώ, ανεξαρτήτως του ότι οι έλεγχοι γίνονται από εργολάβους. Επιπλέον, ο βουλευτής σημειώνει ως παράνομο το χαρακτηρισμό ως εκπρόθεσμης της Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (με το αντίστοιχο πρόστιμο που συνεπάγεται ο χαρακτηρισμός αυτός), με τον ισχυρισμό ότι η έκδοση του τιμολογίου περιλαμβάνεται στις οικοδομικές εργασίες και πρέπει να εκδίδεται εντός της ισχύος της ΕΕΔΜΚ. Στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής καταλήγει στα εξής ερωτήματα: Πότε θα επιληφθούν για να σταματήσουν οι παραπάνω παρανομίες, παραβάσεις του διοικητικού κώδικα και τακτικές υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας στα πλαίσια της οικονομικής εξόντωσης των μικρών επιχειρήσεων και των πολιτών; Πότε και πώς θα αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για αυτή την κατάσταση και εξευτελιστική συμπεριφορά προς τους πολίτες, τους μηχανικούς, και τα συνεργεία, αναδόχους και προμηθευτές; View full είδηση
 7. Το καλύτερο είναι, η ολοκήρωση των εργασιών να βεβαιώνεται με επιβλέποντα (Τεχνική έκθεση, φωτογραφίες, τιμολόγια) και όχι με το Β-ΠΕΑ και κάθε άλλη σαχλαμάρα. Το Β-ΠΕΑ να μείνει ως γενική υποχρέωση μετά το εξοικονομώ, ενώ οι αλλαγές στις παρεμβάσεις μπορούν να υπολογιστούν με παράρτημα του Α-ΠΕΑ.
 8. Λίγες μέρες μετά το δυστύχημα με τα τραίνα, επιμένουν στο μοντέλο ΣΔΙΤ σε βασικές υποδομές.
 9. Στον ΚΕΝΑΚ ορίζει τα θερμομονωτικά στοιχεία πλήρωσης. Νομίζω μιλάει για λ<0,30. TOTEE-20701-2-2021 σελ 52. Πήγαινε με την σελίδα της ΤΟΤΕΕ και το λ του υλικού στον υπάλληλο να τα δείξεις (ή στείλε τα με email). To πιθανότερο είναι να μην τα έχει διαβάσει ακόμα. Γίνεται διάκριση τι θεωρείται θερμομονωτικό και τι όχι, με βάση το λ του.
 10. Από το τι έχει νόημα, μέχρι το τι ζητάνε, είναι μια άλλη ιστορία (τραπεζική)..... ευτυχώς μπαίνει το ΤΕΕ μπροστά από δω και πέρα (για τους ελέγχους).
 11. Το πρόγραμμα των Φ/Β είναι απάτη. Γενικά σε όποιον με ρωτάει του προτείνω να αποφύγει Φ/Β εκτός δικτύου. Όταν χορτάσει ο Μητσοτάκης με τον Μυτιληναίο και δώσουν και σε μας λίγες θέσεις στο δίκτυο, βλέπουμε. Όσο για τα τιμολόγια του εξοικονομώ εγώ σταματάω αυστηρά στον προϋπολογισμό του προγράμματος. Ότι περισσεύει, το χρεώνουν οι μαστόροι σε "άλλες έργασίες" που δεν μας ενδιαφέρουν και πιάνουμε τις "τιμές" του υπουργείου. Επίσης η επίτευξη του στόχου προκύπτει από το Β-ΠΕΑ. Αν το υπουργείο δεν πληρώσει μία από τις επεμβάσεις, δεν αλλάζει το ΠΕΑ. Στο εξοικονομώ υποβάλλεις τα παραστατικά και άλλα χαρτιά από τις επεμβάσεις που θα επιδοτηθούν. Όχι από τα πάντα.
 12. Εγώ διαβάζω στο ΦΕΚ 4173Β/2019 άρθ.2: 1. Από την εφαρμογή του άρθρου 1 της παρούσας εξαιρούνται τα ιδιωτικά οικοδομικά έργα, τα έργα με αυτεπιστασία και τα ιδιωτικά οικοδομικά έργα κατά το σύστημα της αντιπαροχής, για τα οποία ισχύει το αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού των κατ’ ελάχιστα απαιτουμένων ημερών εργασίας για την εκτέλεση οικοδομικού έργου, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις Κανονισμού Ασφάλισης του τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Από εκεί και πέρα, βλέπω για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, που δεν εξαιρούνται, ότι έχεις τα χάρτινα στο εργοτάξιο και δηλώνεις πακετάκια μηνιαία ηλεκτρονικά τον επόμενο μήνα.
 13. Τελείως τυπικά, το μόνο που πρέπει να γίνει εντός της ισχύος της ΕΕΜΚ είναι οι εργασίες. Αυτές προφανώς έχουν γίνει πριν το Β-ΠΕΑ και μετά το Α-ΠΕΑ. Ο χρόνος έκδοσης των τιμολογίων δεν παίζει ρόλο στην χρονολόγηση των εργασιών αλλά είναι μια ακόμα δικαιολογία που βρήκαν για να καθυστερούν τα χρήματα. Ενδεικτικά να πω ότι μου έχει τύχει να έχουν γίνει όλα με την σειρά: Α-ΠΕΑ, αίτηση ΕΚΟ, προκαταβολές, ΕΕΜΚ, εργασίες, τιμολόγια, Β-ΠΕΑ, αίτηση έλεγχο και λίγο μετά έληξε η ΕΕΜΚ. Και ο απαταιώνας;;;; (συγνώμη για την έκφραση) ελεγκτής ήθελε να συνεχίσει να ισχύει η ΕΕΜΚ μέχρι να κάνει και αυτός τον έλεγχο. Συνεπώς το βάζουν σε ένα σωρό κόσμο για να καθυστερούν εκταμιεύσεις. Τώρα αν δεν έχει γίνει ποτέ αυτή η ΕΕΜΚ, ε εντάξει φταίμε και εμείς. Όσο για τα δικαιολογητικά που πρέπει να ανεβάσουμε, οι ελεγκτές έχουν άλλη λίστα (προφανώς;) από τον οδηγό του προγράμματος που έχει δημοσιευτεί για τους κοινούς θνητούς-μηχανικούς. Οι υπεύθυνες δηλώσεις για τα πάντα δεν αναφέρονται πουθενά (τις βγάζουν οι ελεγκτές από την κούτρα τους). Απλά πλέον το έχουμε μάθει, έχουμε ανεβάσει με την πρώτη 20-30 υπ. δηλ για ότι μας έχουν ζητήσει στο παρελθόν, και κοντραριζόμαστε με την φαντασία των ελεγκτών. Υ.Γ. Προσωπικά κρατάω αρχείο από προηγούμενες υποθέσεις τι μου έχουν ζητήσει και τα ανεβάζω με την πρώτη (τα έξτρα από του οδηγού), άντε με την δεύτερη αν μου έχει ξεφύγει και κάτι. Αλλά οι ελεγκτές έχουν τόση φαντασία που με ξεπερνάνε. Μερικοί δεν έχουν πολύ φαντασία και μου ζητάνε τα ίδια που έχω ήδη ανεβάσει. Τα κατεβάζω από τα ανεβασμένα και τα ανεβάζω πάλι τα ίδια, να είναι σε δύο - τρία σημεία και τότε τα βλέπουν.
 14. @Ena paidi koitaei t astraΓενικά δεν βάζω ποτέ παραπανίσια από το πρόγραμμα γιατί οι έλεγχοι γίνονται όπως λες: "είτε δεν ξέρουν αριθμητική, είτε κάνουν τον έλεγχο στο πόδι είτε τρενάρουν την εκταμίευση με οποιοδηποτε διαθέσιμο τρόπο" ότι περισσεύει τα βρίσκουν όπως θέλουν ο πελάτης με τους προμηθευτές (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό σε συνδυασμό με το ΦΠΑ 24%) - είναι επιπλέον εργασίες που δεν γίνανε στο/για το πρόγραμμα. @ritmakiasΤέσσερα σενάρια παίζουν: 1) Ο υπουργός δουλεύει τον πελάτη (για να ρίξει το μπαλάκι σε μας) 2) ο ελεγκτικός μηχανισμός δουλεύει τον υπουργό και παίζουν παιχνίδια οι τράπεζες 3) ο υπουργός και οι τράπεζες είναι συνεννοημένοι να διαλύσουν το πρόγραμμα και να μείνουν να τα "τρώνε" με τους δικούς τους και μας δουλεύουν όλοι μαζί. 4) Τα κάναε πιο @@ από όσο περιμένανε, έχουμε αφηνιάσει περισσότερο από όσο περιμένανε (εύλογο), και είναι προεκλογική περίοδος και πάνε να το μαζέψουν. Για μένα συνδυασμός 3 και 4 + πέφτει και λίγο δούλεμα στον υπουργό είναι το πιο πιθανό. Οι απαντήσεις από την αναπτυξιακή έχουν το ίδιο μοτίβο. Το ΤΕΕ μου είπε ότι υπάρχει το τμήμα επαγγελματικών θεμάτων και υπάρχει διαδικασία για όταν τους ζητούσα διαιτησία σε σερί "γιαλατζί" ελέγχους... https://web.tee.gr/d-e-d/tm-epaggelmatikon-diaforon-kai-diamesolavisis/
 15. Τα αγροτικά φωτοβολταϊκά είναι αυτά που δεν μειώνουν την φυτική/κτηνοτροφική παραγωγή από κάτω τους. Δεν αναφέρεται στο άρθρο, αλλά διεθνείς μελέτες έχουν καταλήξει σε εδαφοκάλυψη 30% και διάταξη όχι σε γραμμές αλλά τύπου σκακιέρας. Η φωτογραφία στο άρθρο δεν έχει σχέση με κάτι τέτοιο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.