Jump to content

jedi.Yannis

Core Members
 • Posts

  1,342
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

jedi.Yannis last won the day on September 23 2021

jedi.Yannis had the most liked content!

3 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Παιχνίδια ρόλων, μαγειρική, ταινίες, έρευνα
 • Τοποθεσία
  Τροιζηνία/ Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jedi.Yannis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

303

Reputation

 1. Πάλι ξεχάσανε να διατάξουν τα λεωφορεία γύρω από τους σταθμούς μετρό και τραμ; Αφηρημένοι παιδί μου...... Τσκ τσκ τσκ 😁
 2. Για να δούμε πόσο θα "αντέξουν" οι πόλεις με την κλιματική κρίση.... Λένε θα μας περιορίσουν τις μετακινήσεις, καθώς και την χρίση κλιματιστικών όταν εργαζόμαστε από το σπίτι....
 3. Για γονική δεν κάνεις ΠΕΑ. Επίσης αν κάνεις εξοικονομώ, μην βάλεις όλα τα ρολόγια ΔΕΗ (σε περίπτωση που δεν υπάρχει σύσταση. Μόνο του διαμερίσματος που κάνεις εξοικονομώ. Κολάει το σύστημα αλλιώς (του εξοικονομώ). Δεν ξέρω αν το έχουν φτιάξει ακόμα - γνωρίζουν το bug (έτσι είπαν την ανάγκη να κάνεις ΗΤΚ για όλο το κτίριο) πάντως..... έντιτ Διορθώσανε το bug που το site ΕΚΟ δεν τράβαγε τα μηδενικά στην αρχή των ΑΦΜ από το site ΗΤΚ. Επίσης αλλάξανε το bug για τα ρολόγια της ΔΕΗ. Όταν είναι πολλά διαμερίσματα χωρίς οριζόντια το προηγούμενο bug έλεγε ότι είναι λάθος το ρολόι της ΔΕΗ. Τώρα λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ΔΕΗ στην ΗΤΚ. Για ΕΚΟ βάζουμε λοιπόν μόνο το ρολόι της ΔΕΗ του διαμερίσματος. Με τα επιπλέον τετραγωνικά δεν φαίνεται χτυπάει το σύστημα. Όσο για την ΗΤΚ που είχαν προβλέψει όταν βγάζανε τον προϋπολογισμό του ΕΚΟ, παραμένει το ΕΚΟ να νομίζει ότι δεν κάνεις όλο το κτίριο ΗΤΚ. Αυτό το bug δεν έχει διορθωθεί. Τώρα το downvote για την διαπίστωση ότι δεν συνεννοηθήκανε μεταξύ τους οι αρμόδιοι και έχουμε καταλήξει να νομοθετούν οι πλατφόρμες.... Ή το γεγονός ότι έβαλαν απαιτήσεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αντί να πέσουν όλες οι απαιτήσεις στην βάση του χώρου που μπαίνει στο ΕΚΟ.... Υ.Γ. ελπίζω το downvote να ήταν για το μέρος του σχολίου που αφορά την ΗΤΚ σε όλο το κτίριο Για τα ρολόγια της ΔΕΗ νομοθετεί το σύστημα του ΕΚΟ.... όπως και για την προτεινόμενη έκταση εφαρμογής της ΗΤΚ βάσει επιδότησης αμοιβής.... μην πυροβολείτε τον ταχυδρόμο!
 4. Τελικά ΠΕΑ θέλει μόνο στις περιπτώσεις που μνημονεύνται στον ν.4122/2013 αρθ.12. Στο ΦΕΚ 334Β/2021 (ΗΤΚ) δεν αναφέρει πότε χρειάζεται ΠΕΑ και πότε όχι. Το τσεκάρεις από αλλού. (Και φυσικά χρήσεις και χώροι που εξαιρούνται του ΚΕΝΑΚ δεν θέλουν ΠΕΑ). Το διαμέρισμα που ΔΕΝ μπήκε εξοικονομώ δεν θέλει ΠΕΑ. Η ίδια η ΗΤΚ δεν απαιτεί ΠΕΑ γενικά. Απαιτείται να υποβάλεις τα ΠΕΑ που έχουν εκδοθεί για άλλους λόγους. (Τουλάχιστον έτσι λέει το 334Β).
 5. Στο ΦΕΚ 334Β/2021 αναφέρει στα στοιχεία της ΗΤΚ: ιαια) Στοιχεία πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (Π.Ε.Α.) του κτιρίου ή τμημάτων αυτού, εφόσον απαιτείται, (να καταχωρηθούν ή το ΠΕΑ;) και εε) το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου ή τμημάτων αυτού, εφόσον απαιτείται (έχει παραληφθεί) Υποθέτω το "εε" σίγουρα ισχύει όταν επιτρέπεται να εκδοθεί ΠΕΑ κατά ΚΕΝΑΚ (ανάλογα την χρήση) Τώρα το "ιαια" έχει βγει κάτι έξτρα που να εξειδικεύει πότε απαιτείται το ΠΕΑ στην ΗΤΚ και δεν πάμε με τα παλιά; Γιατί ΗΤΚ σε νέα οικοδομή θέλει ΠΕΑ γιατί θέλει ΠΕΑ η νέα οικοδομή....(μήπως τα έχουν συνδυάσει;)
 6. Διόρθωση στο σχόλιό μου: Το ΕΚΟ ελέγχει αν ταυτίζονται τα ρολόγια της ΔΕΗ και αν τα τετραγωνικά είναι ίσα ή μεγαλύτερα. Δύο διαμερίσματα και δύο ρολόγια έβγαζει πρόβλημα. Μετά από επικοινωνία με τα help ΗΤΚ και ΕΚΟ, μου είπαν ότι είναι bug και θα το λύσουν (ελπίζω;)....
 7. Επίσης έριξα μια ματιά για την απαίτηση ΠΕΑ στο υπόλοιπο κτίριο. Πέρα από την χρήση, εξετάζουμε και το λόγο που γίνεται η ΗΤΚ. ΠΧ σε γονικές παροχές δεν απαιτείται ΠΕΑ. Κατ' αντιστοιχία όταν το εξοικονομώ αφορά ένα συγκεκριμένο χώρο, τότε απαίτηση ΠΕΑ έχει αυτός από το εξοικονομώ. Είναι κάτι.... μια και σε περίπτωση τακτοποίησης έχει αποτυπωθεί όλη ιδιοκτησία έτσι κι αλλιώς..... οι όψεις παλεύονται αν έχεις τα άλλα σχέδια.
 8. Το ΠΕΑ είναι πιο πολύ στιγμιότυπο παρά κάτι πάγιο..... "βγάλε τα κουφώματα για επισκευή" Ως προς την υποχρέωση ΠΕΑ, ναι μεν οι κατοικίες υποχρεούνται σε έκδοση ΠΕΑ, αλλά όχι για το εξοικονομώ άλλης κατοικίας.... 🤔 Τώρα γιατί το ζητάνε έμεσα μέσω ΗΤΚ και μάλιστα δεν ξέρουμε ποιος πληρώνει, όταν μάλιστα πολλοί τυχεροί πολίτες που έχουν ήδη ΣΟΙ εξαιρούνται από αυτό το έξοδο..... και αυτό δεν ίσχυε στην αρχή. Το δώσανε λόγω γενικής κατακραυγής ΠΕΑ για όλο το κτίριο είναι προβληματικό. Ρισκάρεις να κλωτσήσει το εξοικονομώ. Νομίζω μέσα στο δίμηνο των ΗΤΚ να κάνουμε troubleshooting του λογισμικού του εξοικονομώ είναι κάπως υπερβολικό.... Αν αφαιρούσαν την ιδιοκτησιακή διαίρεση από την ΗΤΚ και μπορούσες να κάνεις κομμάτι κομμάτι, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς για τις μεταβιβάσεις θες ΗΤΚ για όλη την ιδιοκτησία. Ας γινόταν ο κάθε έλεγχος με ΗΤΚ στο τμήμα του γηπέδου/κτισμάτων ενδιαφέροντος.
 9. Προ εγκυκλίου, οι αυθαρεσίες ελέγχονταν σε αυτόνομο λειτουργικά χώρο (ν.4495/17 αρθ. 107 παρ. 1). Μετά με την εγκύκλιο του 2019 (δύο χρόνια μετά) διευκρίνησαν ότι με τον όρο λειτουργία εννοούν το σύνολο της ιδιοκτησίας. Στην συνέχεια στο εξοικονομώ συνέχισαν να μιλάνε για διαμερίσματα και επιδοτούν την ΗΤΚ με τα τετραγωνικά του διαμερίσματος. Επίσης μετά από κάποιες δοκιμές, στα δύο συστήματα αν στην ΗΤΚ περάσεις δύο διαμερίσματα με ξεχωριστό ρολόι (επειδή δεν υπάρχει σύσταση) το εξοικονομώ δεν στο δέχεται. Έστειλα μήνυμα και τους ρώτησα πώς να χειριστώ την ταυτότητα (πρακτικά να περάσω αυτά που αφορούν στο ένα ρολόι) και μου απάντησαν ότι έχει bug το σύστημα και θα το φτιάξουν. Για το γεγονός του κόστους της ΗΤΚ, ούτε κουβέντα πάντως. Η διηρημένη ιδιοκτησία τους έχει βολέψει (που στην αρχή τους κράζαμε όλοι ότι με τα λεφτά του διαμερίσματος θα κάναμε ΗΤΚ για όλο το κτίριο και το φτιάξανε). Για τα κτίρια χωρίς σύσταση (πιο συχνά στην επαρχία) δεν έχουν βγάλει κάτι ανάλογο. Μέχρι να φτιάξουν το σύστημα πάντως, δεν μπορείς να περάσεις όλα τα ρολόγια του κτιρίου (θα "κλωτσήσει" το εξοικονομώ).
 10. Από το help desk του εξοικονομώ, μου είπαν ότι τόσο η μεταφορά του ΑΦΜ με 0 στην αρχή, όσο και η περίπτωσή μου για τα ρολόγια της ΔΕΗ σε δύο διαμερίσματα, έχουν bugs και το δουλεύουν οι προγραμματιστές. από το help της ΗΤΚ λένε ότι αν δεν έχει σύσταση το κάνουμε ολόκληρο. Για το θέμα του κόστους να μιλήσω με τους συνάδελφους στο εξοικονομώ.... Επιμένουν ότι πρέπει να γίνει ΗΤΚ για όλο το κτίριο. Για το κομμάτι της αμοιβής από το πρόγραμμα (ότι δεν καλύπτει όλο το κτίριο), δεν σχολίασαν κάτι. Το μόνο φάουλ που έχω δει ακόμα είναι ότι ο έλεγχος της νομιμότητας για να μπει ένας χώρος στο εξοικονομώ, βάζει ν.4495 αρθ.107 παρ1 γίνεται μόνο στο διαμέρισμα. Το ότι κάνουμε τον έλεγχο με ΗΤΚ, θα έπρεπε να ορίζει το εύρος της εφαρμογής ΗΤΚ.
 11. Έχουν κάνει μάλλον;;; κι άλλη "πατάτα" στην διασύνδεση ΗΤΚ και εξοικονομώ και και διασταρώνουν τα στοιχεία του εξοικονομώ (διαμέρισμα, ρολόι ΔΕΗ, τμ) με της ΗΤΚ. Σε κτίριο που είχε δύο διαμερίσματα με διαφορετικά ρολόγια χτύπαγε το πρόγραμμα, άρα μόνο στην περίπτωση που κάνεις για πολυκατοικία εξοικονομώ βάζεις ΗΤΚ του οικοπέδου. Αλλιώς μόνο του κτιρίου (κατά ΚΕΝΑΚ) που μπαίνει στο εξοικονομώ - ασχέτως διαίρεσης με οριζόντιες κλπ. Περιμένω το ΤΕΕ (help εξοικονομώ και help ΗΤΚ) να μου πουν αν θα το δηλώσω ως αδιαίρετο οικόπεδο ή λοιπή περίπτωση (διαμέρισμα στο εξοικονομώ).
 12. Το εξοικονομώ "τραβάει" το ΑΦΜ από την Ηλεκτρονική Ταυτότητα χωρίς το αρχικό "0" και "νομίζει" ότι είναι διαφορετικό. Θα έχει πρόβλημα;
 13. Σε κτίριο με δύο διαμερίσματα χωρίς σύσταση (και μπήκε το ένα στο πρόγραμμα), παρατήρησα ότι το εξοικονομώ τσεκάρει με την ηλεκτρονική ταυτότητα το εμβαδό του κατά ΚΕΝΑΚ κτιρίου, άρα πρέπει να ταυτίζονται.
 14. Σε περίπτωση κτιρίου με δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα, για τα οποία δεν έχει γίνει σύσταση, ο ιδιοκτήτης έχει βάλει το ένα στο εξοικονομώ. Στην ηλεκτρονική ταυτότητα "δεν" διαιρούνται στο site οι ιδιοκτησίες ως οριζόντιες, αλλά στο εξοικονομώ ως ανεξάρτητοι ενεργειακά χώροι. Στο site του εξοικονομώ τσεκάρει μόνο τα τετραγωνικά. Οπότε συμπεραίνω ότι στο εξοικονομώ έχουν προβλέψει ως ιδιοκτησία για την ηλεκτρονική ταυτότητα, το κτίριο κατά την ένοια του ΚΕΝΑΚ? Το έχει αντιμετωπίσει άλλος; edit 2 με παραπάνω πειράματα (αυτά έχουν τα ηλεκτρονικά συστήματα), διαπίστωσα ότι πρόθεση του προγράμματος εξοικονομώ είναι να κάνουμε ηλεκτρονική ταυτότητα μόνο στο κτίριο (κατά την έννοια του ΚΕΝΑΚ) που μπαίνει στο πρόγραμμα. Η ερώτησή μου περιορίζεται στο τι επιλέγουμε στην ηλεκτρονική ταυτότητα: Οικόπεδο χωρίς σύσταση + αδιαίρετη ιδιοκτησία ή λοιπή περίπτωση (σχόλια: διαμέρισμα που μπήκε στο εξοικονομώ) + διηρημένη ιδιοκτησία Έστειλα email και στο help του εξοικονομώ και στο help της ηλεκτρονικής ταυτότητας.
 15. Στο περιεχόμενο της ΕΕΜΚ για την θερμοπρόσοψη περιλαμβάνεται δήλωση ότι δεν θα τροποποιηθεί η όψη (εκτός αν πέραν της θερμοπρόσοψης αλλάξεις και χρώματα. Στην δεύτερη περίπτωση θες συναίνεση για την αλλαγή των χρωμάτων. Αν ισχύουν και το ΦΕΚ με τα δικαιολογητικά της ΕΕΜΚ και αυτό που βγάλανε τώρα, δεν απαιτείται συναίνεση. Υ.Γ. Εκτός από την περίπτωση που άλλα γράφουν και άλλα εννοούν. Νομίζω πριν αναζητήσουμε συναίνεση θα πρέπει να περιμένουμε να γράψουν σωστά αυτό που θέλουν να πουν....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.