Jump to content

jedi.Yannis

Core Members
 • Posts

  1,365
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

jedi.Yannis last won the day on September 7

jedi.Yannis had the most liked content!

3 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Παιχνίδια ρόλων, μαγειρική, ταινίες, έρευνα
 • Τοποθεσία
  Τροιζηνία/ Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jedi.Yannis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

337

Reputation

 1. Τραβάει τα αρχεία, όχι τα στοιχεία που συμπληρώνεις στα κουτάκια. Αν η ιδιοκτησία Α περιλαμβάνεται στην κάτοψη της άδειας Χ και η ιδιοκτησία Β περιλαμβάνεται επίσης στην κάτοψη της άδειας Χ στο ίδιο οικόπεδο, αυτό που παρατήρησα είναι ότι ανεβάζεις μία φορά την κάτοψη της άδειας Χ, την πρώτη φορά. Τα κουτάκια των ιδιοκτησιών τα συμπληρώνεις όλα κάθε φορά. Στην αρχή δεν το ήξερα και ανεβάζοντας το σχέδιο ξανά, φάνηκε ανεβασμένο διπλά. Αυτό είναι όλο.
 2. Στην πρώτη σελίδα συμπληρώνεις τα στοιχεία του οικοπέδου. Αλλά υποθέτω ότι και τα αρχεία των αδειών είναι κοινά σε όλες τις ιδιοκτησίες. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν συμπληρώσεις σε μία ιδιοκτησία τον αριθμό μιας άδειας, "τραβάει" τα αρχεία της που έχεις ανεβάσει στις άλλες ιδιοκτησίες. Καλό είναι αυτό να μην γεμίζει ο server με πολλαπλά αντίγραφα των αρχείων.
 3. Τα στοιχεία τα βάζεις όλα εκ νέου (συμπλήρωση κουτάκια). Αυτό που παρατήρησα όμως ήταν ότι επειδή οι άδειες αφορούσαν σε όλο το κτίριο (όπως και θα έπρεπε) το σύστημα τράβηξε τα αρχεία τους ή τα θεωρεί για αυτό το λόγο ότι πάνε σε όλο το οικόπεδο. Αν δεν ισχύει για το ΠΕΑ, ξαναβάλτο.
 4. Το τι θέλουμε να γίνεται, είναι πολιτικό θέμα. Καλό θα ήταν να μην είναι τα πολιτικά θέματα κομματικά όμως. Σωστή παρατήρηση. Ιδανικά σαν μηχανικοί θα έπρεπε να προτείνουμε ως κλάδος και ως άτομα αυτό που κρίνουμε σωστό, να πείσουμε τους πελάτες μας και τον κόσμο και αυτοί μετά να το διεκδικήσουν ακομμάτιστα. Το ίδιο και σε άλλα ζητήματα με άλλους μπροστάρηδες. Προσωπικά έχω ελπίδες και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαι. Δεν έχω αυταπάτες όμως, ότι θα είναι εύκολος δρόμος, ειδικά στην αρχή.
 5. ναι μπορείς να εκδόσεις ΠΕΑ για όλο το κτίριο (αρκεί να έχει ενιαία χρήση). Στον ΚΕΝΑΚ δεν ελέγχεις ιδιοκτησίες - δεν σε ενδιαφέρουν. Νομίζω ότι τα αρχεία που ανεβάζεις "κάθονται" στο οικόπεδο. Όταν πήγα να περάσω 2η ιδιοκτησία, στο ίδιο ακίνητο είχε κρατήσει η πλατφόρμα τα σχέδια των αδειών από την 1η ιδιοκτησία. Οπότε θα το δεις περασμένο το ΠΕΑ από την προηγούμενη ιδιοκτησία λογικά.
 6. Το τέλος δεν θα το δώσουν αν δεν θέλουν. Πολιτική βούληση είναι δυστυχώς (γιατί έχουμε αυτούς) ή ευτυχώς (γιατί μπορούμε να τους αλλάξουμε). Εδώ θέλει: 1) διώχνεις τις τράπεζες με 100% χρηματοδότηση/ρευστότητα από την πολιτεία και συμμετοχή μετά (μοντέλο Ιταλίας) 2) κάθε εργολάβος, τιμολόγια, φωτογραφίες ανέβασμα και πληρώνεται σε 15 μέρες 3) προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να τρέχει το εξοικονομώ και για πολύ πιο πολλές υποθέσεις (χρειάζεται περίπου 8-9 φορές περισσότερα κεφάλαια σε ετήσια βάση)
 7. Εγώ ενημερώνω από πριν τους πάντες (πελάτες, εργολάβους, κλπ) ότι είναι τσίρκο ο έλεγχος και πάντα κάτι θα βρουν. Οπότε στην αρχή ανεβάζω τα βασικά + τις μπούρδες του οδηγού + ότι ξεχάσανε να βάλουν στον οδηγό για τους μηχανικούς και το βάλανε στον οδηγό για τους ελεγκτές μόνο και έλειπε άλλες φορές και μετά κάθομαι και διαβάζω τι μπούρδα θα ζητήσουν. Υπάρχουν συχνά φορές που ζητάνε κάτι που έχω ήδη ανεβάσει και δεν το είδανε γιατί ήταν στραβοί. Ίσως να είναι και σκόπιμη τόση ξεφτίλα και από την πλευρά του ΤΕΕ (από την πλευρά της κυβέρνησης σίγουρα) για να χάνουμε χρόνο από αλλού που μετράει.
 8. Θα τα βάλουν όλα είπε ο Σκρέκας, αλλά ναι από τότε που τα έχουν όλα στον αυτόματο πιλότο και δεν έχουν το πρόγραμμα να τρέχει συνεχώς, είναι ένα μόνιμο τσίρκο. Εφόσον έχουν βάλει την χρονολογία κατασκευής της ΗΤΚ να την τραβάει από την 1η άδεια που βλέπει το σύστημα, για το σκοπό του εξοικονομώ, ή κάνεις ένσταση όπως σου λένε ή κάνεις πειράμματα μέχρι να "ταιριάξουν" το σύστημα της ΗΤΚ και του ΕΚΟ και να βγαίνει χρονολογία κατασκευής 1977. Αντίστοιχη κουβέντα κάναμε και για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Απλά θα αναφέρεις τα "λάθη" του συστήματος στην ΗΤΚ για να είσαι καλυμμένος. Από την στιγμή που το σύστημα του ΕΚΟ "νομοθετεί"...... Μια ιδέα είναι να βάλεις άλλη μια γραμμή στις πράξεις και να βάλεις την χρονολογία κατασκευής και στα σχόλια ότι νομιμοποιήθηκε με την εξαίρεση του 1987. Το σύστημα της ΗΤΚ θα σου ζητήσει το έγγραφο του 1977. Το σύστημα της ΗΤΚ δεν καλύπτει με τις επιλογές σου την περίπτωση. Ή θα ανεβάσεις και εκεί την πράξη της εξαίρεσης ή κάποιο αποδεικτικό χρονολογίας από τον ΟΕΚ. Όλα αυτά όμως είναι αλχημείες. Θα πρέπει στην τεχνική έκθεση της ΗΤΚ να αναφέρεις ρητά ότι λόγω bug των δύο συστημάτων έκανες ότι έκανες για να "πάρει την σωστή χρονολογία κατασκευής" το σύστημα και ότι τα δεδομένα που ανεβάζεις είναι τα σωστά. Αλλιώς το αφήνεις ως έχει και πας για ένσταση.
 9. Το παραστατικό χρονολογεί την πληρωμή και όχι τις εργασίες. Δοκιμάστε αντίστοιχη υπ. δήλωση που να αναφέρει ημερομηνίες παραστατικού, προκαταβολών, ΕΕΔΜΚ και εργασιών και πάρτε και τηλ στο helpdesk μπας και τραβήξουν κανένα αυτάκι στους άσχετους ελεγκτές. Έχουν πέσει έξω οι τράπεζες και ψάχνουν από παντού πρόστιμα να κλείσουν τρύπες (γιατί εκεί πάνε τα πρόστιμα)....
 10. Κατά την άποψή μου δεν είναι δυνατόν να γνωρίζεις τις όλες τις αποφάσεις του ΣτΕ. Επίσης οι αρμοδιότητες του ΣτΕ περιορίζονται στην ερμηνία των νόμων και όχι την τροποποίηση (αυτό το κάνει η βουλή και το υπουργείο τυπικά). Ως προς τις καταγγελίες που αφορούν σε κάτι νόμιμο, τις ξεπερνάς δυστυχώς με δικαστήρια, γιατί υπάρχουν ακόμα υπάλληλοι που εκτός από τις εγκυκλίους χρησιμοποιούν και τις καταγγελίες για να κρίνουν τι επιτρέπεται και τι όχι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Μέχρι να αρχίσουν οι υπάλληλοι να ξαναδιαβάζουν νόμους ή η βουλή να τους διατηρεί ενημερωμένους και όχι να κάνει παραπομπές από ΦΕΚ σε ΦΕΚ και να κάνουμε χειροτεχνίες με τα εδάφια λες και είμαστε στο δημοτικό, δεν χρειάζεται να είσαι παράνομος για να μπλέξεις από καταγγελία. Για αυτό παίζει ρόλο και τι θέλουμε από την πολιτεία ως πολίτες και με ποιο τρόπο επιδιώκουμε να συμμετέχουμε στην λήψη αποφάσεων (αν θέλουμε να διορθωθεί αυτή η κατάσταση).
 11. Βασικά δεν απαγορεύεται από κάπου. Ο ΝΟΚ περιλαμβάνει μόνο περιορισμούς, πράξεις και μόνο όταν πρόκειται για εξαιρέσεις σε απαγόρευση, αναφέρονται αυτά που επιτρέπονται. Αυτή είναι η δομή όλων των νόμων. Υ.Γ. Απλά δεν έχουν στείλει ακόμα εγγύκλιο στις πολεοδομίες όλες ότι "ότι δεν απαγορεύεται ρητώς, επιτρέπεται. "Αρκετοί το εφαρμόζουν ήδη πάντως, αλλά δεν είναι μόνο των πολεοδομιών κακό. Είναι γενικό κακό της δημόσιας διοίκησης δεκαετίες τώρα....
 12. Μια σοβαρή πρόταση θα μπορούσε να περιλαμβάνει 7χ ανακαινίσεις ετησίως, με σοβαρό προϋπολογισμό και αλλαγή του συστήματος πληρωμών με πληρωμή ανά συνεργίο/προμηθευτή με επίβλεψη-φωτογραφίες-τιμολόγια και όχι όλα στο τέλος..... Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός θέματος....
 13. @nick_61Αυτό με την ΑΠΥ των εργατών δεν το ήξερα... θετικό, και γενικά το γενικότερο το διατύπωσες καλύτερα από μένα. ΥΓ Για το πολύπλοκο, αναφερόμουν σε κάτι πιο γενικό. Θα ήθελα να δω να μειωθούν οι φόροι και εισφορές κλπ, και να υπάρχει ένας φόρος πάνω στο (πραγματικό) εισόδημα, που να καλύπτει και την ασφάλιση και να φύγουν όλα τα υπόλοιπα (ταμεία, επικουρικά, προπληρωμές (ΦΕΜ, προκαταβλητέα, το 100% της επόμενης χρονιάς, τεκμήρια κλπ). Γίνεται μια προσπάθεια, αλλά δεν έχει αρκετό κόσμο.
 14. Τυπικά δεν απαιτούνται ΑΠΔ, σε όποια εργασία έχει κοπεί ΑΠΥ/τιμολόγιο (άρα σε όλες). ΑΠΔ θες μόνο σε αυτεπιστασία όπου πληρώνεις τους εργάτες ένα ένα. (αυτό γιατί υπόχρεος για την ασφάλιση είναι ο εργολάβος). (Κάνω πως) δεν καταλαβαίνω γιατί τα κάνουν τόσο πολύπλοκα....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.