Μετάβαση στο περιεχόμενο

jedi.Yannis

Core Members
 • Περιεχόμενα

  1.067
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

210 Πολύ καλή

3 Ακόλουθοι

Σχετικά jedi.Yannis

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Παιχνίδια ρόλων, μαγειρική, ταινίες, έρευνα
 • Τοποθεσία
  Τροιζηνία/ Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αν κάνεις υπαγωγή προς κατεδάφιση, για τα τμήματα που κατεδαφίζεις δεν περνάς από επιτροπή. Επιτροπή περνάς μόνο για τα αυθαίρετα τμήματα που θες να διατηρήσεις, (και ΣΑ για τα νόμιμα προ του '55 που θες να κατεδαφίσεις - άσχετο). Επίσης μπορείς να το δηλώσεις "προς έκδοση οικοδομικής άδειας", τεκμάρωντας εσύ το νόμιμο περίγραμμα στην Τ/Ε της ρύθμισης. Στην άδεια δείχνεις αποτύπωση με τα αυθαίρετα τμήματα και πρόταση με τα τμήματα να λείπουν. Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες από τις περιπτώσεις που θέλουν άδεια από το άρθρο 29, μπορείς να εντάξεις στην ίδια άδεια. Συχνά έχει συναντηθεί σε αρχαιολογίες και πολεοδομίες να απαιτούν την καθαίρεση των αυθαίρετων τμημάτων πριν από οποιαδήποτε έγκριση, το οποίο δεν στηρίζεται σε κάποιο νόμο. Και το ΣτΕ από το 2004 αλλά και οι νόμοι 4178/13 και 4495/17, και ποιος ξέρει ποιος άλλος νόμος η απόφαση λένε ότι κάθε χώρος εξετάζεται ανεξάρτητα από αυθαιρεσίες που δεν είναι συνδεδεμένες λειτουργικά με αυτόν. Καταργούμενες αυθαίρετες κατασκευές δεν έχουν καμία λειτουργική εξάρτηση με το υπόλοιπο κτίσμα, αφού καταργούνται. Επίσης και οι δύο υπηρεσίες δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για το πώς θα φαίνεται το κτίριο στις ενδιάμεσες φάσεις κατασκευής, καθώς εγκρίνουν μόνο το κτίριο τελειωμένο. Μόνο η ΥΔΟΜ έχει αρμοδιότητα σε ημιτελείς κατασκευές, αν τηρούνται οι τοπικές διατάξεις για αυτές στην λήξη κάποιας άδειας (πχ σε οικισμούς να έχουν τελειώσει η στέγη και τα στοιχεία πλήρωσης (οι οποίοι πάλι δεν είναι αρμόδιοι να ελέγξουν αν ο πολίτης έχει λευτά για να το κάνει, 4 χρόνια μετά την αρχική άδεια).
 2. Στην κάτοψη δείχνεις την σκάλα, καθώς δείχνεις όλο τον όροφο σε κάθε στάθμη. Η δήλωση μπορεί να ανοίξει και να διορθώσει πράγματα δηλώνοντας ότι έγινε παράλειψη από αμέλεια και θα θέλει μια τεκμηρίωση ότι δεν έγινε μετά, αλλά αυτό δεν σε αφορά, αφορά τον μηχανικό που κάνει την δήλωση αυθαιρέτου. Το γεγονός ότι έχουν γίνει συμβόλαια, δημιουργεί επιπλέον κόστος της διόρθωσής τους, καθώς στο κείμενο του συμβολαίου περιλαμβάνεται η τεχνική έκθεση ως έχει. Το αν είναι ανεξάρτητος λειτουργικά ο χώρος που σε ενδιαφέρει από την σκάλα το τσεκάρεις ως εξής: Αν έλειπε η σκάλα, ο χώρος θα δούλευε; Αν ναι, τότε είναι ανεξάρτητα και προχωράς σε ΕΕΜΚ, και καλό είναι να διορθωθούν και τα υπόλοιπα κάποια στιγμή σύντομα. Αν όχι, αφήνεις την ΕΕΜΚ για το τέλος και διορθώνονται όλα τα άλλα πρώτα.
 3. Καλά και αν ικανοποιούνται, να μην κάνουμε συστάσεις; Λέω εγώ τώρα.....
 4. @sissy_archαν οι εργασίες που θες να βγάλεις ΕΕΜΚ είναι σε χώρο ανεξάρτητα λειτουργικό από αυτόν που βρίσκονται οι μη-αποτυπωμένες παραβάσεις, μπορείς να εκδόσεις την ΕΕΜΚ. Πρέπει όμως: 1) να ενημερώσεις τον πελάτη ότι έχει πρόβλημα που δεν υπάρχουν στα σχέδια κάποιες κατασκευές. 2) θα γίνει χειρότερο αν γίνει και 2η πράξη στην οποία υποβάλλεις την άδεια και την ρύθμιση και τυπικά θα βγούν οι εργασίες που δεν δείχθηκαν μεταγενέστερες και από την ΕΕΜΚ που θα βγάλεις. Αν δεν είναι ανεξάρτητες οι κατασκευές, τότε δεν βγάζεις ΕΕΜΚ.
 5. Ζήτησα παράταση γιατί δεν είμαι σε εκείνη την φάση. Έχει μπει λάθος προμηθευτής κατά λάθος, και δεν έχουν γίνει όλες οι εκταμιεύσεις. Η προθεσμία δυστυχώς τρέχει, ακόμα και για τα διαστήματα που το σύστημα λέει "σε αυτή την φάση δεν προβλέπονται ενέργειες σας". Πρακτικά στην συγκεκριμένη υπόθεση αθροιστικά αυτά τα διαστήματα έχουν σπαταλήσει περίπου 5/9 μήνες που έδινε αρχικά. Την δώσανε μεν, αλλά το κόβω να ζητάω παρατάσεις μέχρι να φύγει το μύνημα αυτό. Δεν βοηθάει και η τράπεζα να κάνει κλικ ότι και καλά μπήκανε τα χρήματα και να μου εμφανιστεί το κουμπί να το γυρίσω πίσω....
 6. μελέτη για την διαδικασία δεν απαιτείται. από την στιγμή που η επιτροπή σου επιβάλει τι να κάνεις, το μεταφέρεις σε σχέδια, αποτυπώνοντας μετά τις επεμβάσεις.
 7. @kirmanότι λείπει, σου ζητάνε εκ των υστέρων ή καλύτερα να έχεις προβλέψει, ότι το τιμολόγιο/ απόδειξη αφορά το πρόγραμμα, την διεύθυνση και όλα αυτά. Επίσης μου ζητήσανε επιπλέον βεβαίωση από ΟΤΑ ότι το ακίνητο είναι εκεί που λέει στην άδεια και δεν είναι παρακάτω.... @TheShamanέχω στείλει και εγώ mail στο infoekoii@etean.com.gr, για να μου γυρίσουν πίσω μια κολλημένη αίτηση εδώ και 10-15 μέρες. Μετά έκανα και αίτηση για παράταση 90 μέρες + όσο καιρό κάνουν να μου το πάνε πίσω στο 7, αλλά μου δώσανε μόνο τις 90. Από το infoekoii@etean.com.gr, ακόμα τίποτα.
 8. Μπορεί και να μετράμε γύρω στα 1000; ή περισσότερα τέτοια ΠΕΑ που έχουν πιαστεί. Πότε θα υποχρεώσουν τους πολίτες να επανεκδώσουν σωστά ΠΕΑ εντός μήνα; Να τελειώνει αυτό το πανηγύρι;
 9. Θα πάνε φυλακή για κακούργημα αν χρεώσουν το δημόσιο με αποζημιώσεις; Σίγουρα τα κριτήριά τους δεν έχουν κάποια σχέση με πολεοδομικές και αρχαιολογικές διατάξεις. Αυτές δεν άλλαξαν σε 6 μήνες. Να έκαναν όλα τα μέλη του ΚΑΣ ταυτόχρονα το ίδιο λάθος; Ούτε πρωτοετείς της αρχιτεκτονικής δεν κάνουν κάτι τέτοιο.
 10. Σε μένα ίδια κεφάλαια, λίγο πριν την εκπνοή του διμήνου κάνανε έλεγχο, πρέπει να ανεβάσω μια σειρά υπ.δηλώσεις και μια βεβαίωση ΟΤΑ ότι το κτίριο στην άδεια είναι το ίδιο με το κτίριο που δηλώσαμε/ φτιάξαμε. Τα ανεβάζω και μετά θα δω πόσο θα πάρει η εκταμίευση.
 11. Αν ίσχυε αυτή η άποψη της ΥΔΟΜ, πρακτικά είναι σαν να λέει με τις άδειες σεισμόπληκτου: "Φτιάξτο εσύ τώρα, αλλά αύριο το ρίχνεις πάλι! Μη σου πω και αμέσως μόλις το φτιάξεις γιατί συνεχίζει να είναι αυθαίρετο - κατεδαφιστέο!"
 12. Αναδόχου. Στο τέλος των εργασιών δεν θα αφήσει τίποτα στο κτίριο. Γράψε ότι η παρεχόμενη υπηρεσία είναι υποστηρικτική των άλλων υπηρεσιών τοποθέτησης θερμομόνωσης κλπ, και ότι η μόνη υποχρέωση είναι η τήρηση των κανόνων / προδιαγραφών ασφαλείας, όπως περιγράφονται στο ΦΑΥ-ΣΑΥ της σχετικής ΕΕΜΚ.
 13. Κτίσμα όχι, δεν το λες. Δεν μπορεί να μείνει άνθρωπος εκεί μέσα. Τώρα θα δείξει και με την ΥΔΟΜ τι θα πουν. Θα πάω να δω τι το θεωρούν και τι διαδικασία θέλουν. Τα ΑΕΚΚ ήταν δεδομένο σε κάθε περίπτωση ότι κάτι πρέπει να τα κάνω (ανακύκλωση / διάθεση). Σε σχέση με τα ΑΕΚΚ, είχα μια αλληλογραφία παλιότερα με ΕΟΑΝ, περιφέρεια και ΥΔΟΜ, για την δυνατότητα απευθείας διάθεσης κάποιων αδρανών (χώματα, πέτρες). Θεωρώ πώς οι μάντρες που έχουν άδεια να τα παίρνουν και να δίνουν μπάζα και πέτρες ως οικοδομικό υλικό, μπορούν να τα πάρουν αυτά. Στην αλληλογραφία δεν μου είχαν πει ότι δεν γίνεται αυτό, ούτε το επιβεβαιώσανε τότε.
 14. @GschoinasΑπό την στιγμή που έχεις άδεια του 1996 και περιγράφει το κτίριο, μπορείς να θεωρήσεις αυτά που υπάρχουν στην άδεια του 1996 νόμιμα. Τα υπόλοιπα τα θεωρείς μεταγενέστερα. Τα ανοίγματα στο όριο, μπορούν να διατηρηθούν με ρύθμιση (δεν απαιτείται αν φαίνονταν στην άδεια του 1996). Δεν δεσμεύουν τον γείτονα να χτίσει στο όριο όμως. Την πέργκολα στο γειτονικό οικόπεδο δεν μπορείς να την τακτοποιήσεις. Δες μήπως μπορείς να την αγνοήσεις με το άρθρο 30. - άλλο θέμα - Σε σχέση με την απαίτηση του αρθ-96 να δηλώνονται οι ΟΙ κατ.1 σε χωριστές δηλώσεις και την ταυτόχρονη ισχύ του αρθ-99 που επιτρέπει να δηλωθούν πολλές ιδιοκτησίες μαζί σε μία δήλωση, μετά από ερώτημα στην ΔΑΟΚΑ, μου απαντήσανε ότι ενώ ισχύουν και τα δύο άρθρα, το 96 περιγράφει ειδική περίπτωση και κατισχύει του 99 που είναι η γενική διάταξη.
 15. Μιλάει για αύξηση σε όγκο, οπότε δεν έχει να κάνει με το εξοικονόμηση κατ'οίκον ΙΙ. Βλέπω όμως μείωση στις ιδιωτικές άδειες - ο κόσμος δηλαδή χτίζει ακόμα λιγότερο και αύξηση στις άδειες για δημόσια κτίρια, καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές.....
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.