Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μια τελευταια ερωτηση πριν το μηχανογραφικο


newmember1

Recommended Posts

Καλησπερα,

Σημερα θα καταθεσω το μηχανογραφικο μου δελτιο(το λεει και ο τιτλος αλλωστε) με πρωτη μου επιλογη τους μηχανολογους μηχανικους.Παρ'ολα αυτα ταλαντευομαι ακομα μεταξυ των μηχνολογων και των ηλεκτρολογων μηχανικων και θα ηθελα μια τελευταια αποψη πριν την οριστικοποιηση.δηλαδη συνοπτικα ποια τα επαγγελματικα δικαιωματα καθε μιας,η επαγγελματικη αποκατασταση κλπ...ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Ιδια επαγγελματικα δικαιωματα, εντελως διαφορετικο προγραμμα σπουδων (οπως μαλλον θα εχεις διαπιστωσει)

Πηγαινε σε αυτο που σου αρεσει περισσοτερο

Link to comment
Share on other sites

Σημερα θα καταθεσω το μηχανογραφικο μου δελτιο

 

Αν θέλεις πολλά επαγγελματικά δικαιώματα, δήλωσε Πολιτικός Μηχανικός, πρακτικά μπορούμε να τα υπογράψουμε σχεδόν όλα (άσχετα τι ξέρουμε). Πάντως θα σου έλεγα να μην ασχολείσαι με επαγγελματικά δικαιώματα, γιατί όπως έχει γίνει πια η κατάσταση αυτό που μετράει είναι τι ξέρεις και σπάνια το τι μπορείς να υπογράψεις.

 

Σαν Η/Μ έχεις αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές όπως τηλεπικοινωνίες, ενεργειακά, ηλεκτρικές μηχανές, ηλεκτρονικά (κάποτε είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, τώρα έχουν ψιλοπεθάνει λόγω Κίνας) αυτοματισμούς (ρομποτική κλπ) και φυσικά λογισμικό και υπολογιστές αλλά και συνδυασμοί όλων αυτών. Το τι ακριβώς θα κάνεις όταν τελειώσεις ποτέ δεν το ξέρεις, η τεχνολογία αλλάζει πολύ γρήγορα και είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα μετράει μετά από 5-10 χρόνια.

 

Η σχολή των Η/Μ έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ ευρύ αντικείμενο, αλλά καλό θα ήταν κι ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό γιατί από πτυχία να φάνε κι οι κότες. Επίσης, μηχανικός σημαίνει καινοτομία, κι όχι το να βάζει σφραγίδες σε τυποποιημένες μελέτες.

 

Η σχολή των Μ/Μ έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον κι ευρύ αντικείμενο (τεχνολογία υλικών, μηχανές εσωτερικής καύσης, κλιματισμός, κλπ).

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα μαθήματα που προσφέρει η κάθε σχολή, έστω και σαν τίτλους, να δεις τι σου αρέσεις εσένα περισσότερο.

 

Σου εύχομαι Καλή επιτυχία και Καλές σπουδές.

Link to comment
Share on other sites

Και κατι ακομα που παρατηρησα στους μηχανολογους και με προβληματιζει...ειδα οτι πολλα απο τα μαθηματα εχουν μεσα χημεια ενω εγω και τα δυο χρονια των κατευθυνσεων στο λυκειο ημουν τεχνολογικη(στη δε γ λυκειου εδωσα δοιηκηση και αναπτυξη εφαρμογων) και φοβαμαι καθοτι δεν εκανα ποτε φροντιστηριο στη χημεια(ουτε καν στην α λυκειου που αρκετα παιδια ακομα και αυτα που μετα πηγαν θεωρητικη εκαναν) οτι θα με δυσκολεψει να ξεκινησω σχεδον απο το μηδεν..

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι τη τελευταία στιγμή του μηχανογραφικού ακολούθησα το ένστικτο μου και απάντησα αυθόρμητα τι μου αρέσει. Ήμουν ανάμεσα σε Πολ. μηχ. και Μηχανολόγους. 

 

Κατά τη γνώμη μου οι μηχανολόγοι έχουν μεγαλύτερο εύρος αλλά από ότι βλέπω εδώ οι πολιτικοί έχουν πολύ δύναμη στη ελληνική αγορά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.