Μετάβαση στο περιεχόμενο

σχετικά με την φορολογία σε ελ. Επαγγελματίες ερώτηση


Recommended Posts

Καλημέρα. Με βάση το νέο φορολογικό και την φορολογία μου η οποία προκύπτει απο τα τεκμήρια=9.000 (σπίτι 70τ.μ, αμάξι 1300cc, ατομικο 3Κ) τα οποία είναι μεγαλύτερα απο τα εισοδήματα των 2 τελευταίων ετών βλέπω οτι έχω μόνο 2 επιλογές ως μπλοκάκιας για να μην μαζεύω κάθε χρόνο απο ενα τριχίλιαρο+ χρέος στην εφορία:

1) κλείνω τα βιβλία μέχρι τον Δεκέμβρη 2013 και βρίσκω κάτι άλλο να κάνω (μαύρα κτλ) και σε μελέτες κτλ που προκύπτουν υπογράφει κανας γνωστός με το αζημίωτο βέβαια

2) κρατάω ανοικτα τα βιβλία και βρίσκω πως θα αποφύγω το 26% στο οποιο σε καμια περίπτωση δεν μπορώ να ανταπελξέθω. Σε αυτή την περίπτωση θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής.

α) Με βάση το νέο φορολογικό μπορώ να κόβω απο 75% (τον ετήσιων εσόδων μου χωρις ΦΠΑ) και πάνω σε έναν εργοδότη και τα υπόλοιπα κάτω απο 25% σε άλλους ώστε να φορολογηθώ ως μισθωτός? Θα πρέπει να έχω σύμβαση κατατεθημένη στην ΔΟΥ με όλους, μόνο με αυτον που εχω >75% ή δεν χρειάζεται με κανεναν? Επίσης μεχρι πόσοι μπορει να ειναι οι εργοδότες που μου δίνουν <25% του συνόλου των εσόδων? Τι ισχύει τελικα, γιατι 3 λογιστες που ρώτησα δεν μου έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση.

β) Αν μου κάνει δωρεές η οικογενειά μου ώστε να αποφύγω το 26% και να φορολογηθουν οι δωρεές με 10%. Σε αυτή την περίπτωση τι ετήσιο ποσό θα πρέπει να καλύπτουν οι δωρεές? Τι προυποθέσεις θα πρέπει να έχει η οικογενειά μου ωστε να μπορεί να προβεί σε δωρεές σε μένα?

Επίσης:

Αν τα έσοδα είναι μικρότερα απο τα τεκμήρια σε κάθε περίπτωση (ακόμα και αν έχω μοναδικό εργοδότη) φορολογούμε με 26% επι των τεκμηρίων αν έχω ανοικτά βιβλία?

Αν κλείσω τα βιβλία και παω στον ΟΑΕΔ  και δηλώσω ανεργος, τι φορολογία θα έχω?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Edited by electrical_salonika
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.