Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνωση κενού χωνευτών κουφωμάτων


theibanez

Recommended Posts

Μερικά τεχνικά στοιχεία:

έτος κατασκευής 1980

Οι τοίχοι είναι πάχους 50 cm.

Από έξω προς τα μέσα είναι: σοβας, τούβλο, 13cm διακενο (για τα χωνευτά κουφώματα), τούβλο, υαλοβάμβακας, τουβλο, σοβας.

 

Εάν οι τοιχοι είναι όντος κατασκευασμένοι με αυτόν τον τρόπο, τότε υπάρχει θερμομόνωση. Αν το νέο κούφωμα τοποθετηθεί στο πάχος του εσωτερικού διπλού τοίχου και το κενό που προκύπτει απο τη θερμομόνωση καλυφθεί με τσιμεντοσανιδα, τοτε δεν υπάρχει θερμογέφυρα.

 

Φυσικά, η υπάρχουσα θερμομονωση μετά από τόσα χρόνια ίσως να μην είναι και στην καλύτερη κατάσταση, αλλά το να την βελτιώσεις τοπικά και μόνο εκεί που υπάρχουν τα κουφώματα δεν λέει κάτι αν δεν λειτουργεί η παλιά σε όλο το κέλυφος του κτηρίου. Το κέρδος που θα έχεις από την νέα θερμομόνωση θα είναι μικρό....

 

Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ, δες πως θα λειτουργήσει το σπίτι μετά την τοποθέτηση των κουφωμάτων και αν δεν είσαι ικανοποιημένος εξέτασε την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομονώσεως.

Link to comment
Share on other sites

Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ, δες πως θα λειτουργήσει το σπίτι μετά την τοποθέτηση των κουφωμάτων και αν δεν είσαι ικανοποιημένος εξέτασε την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομονώσεως.

 

Αυτό, όντως, το έχω στο μυαλό μου γιατί εκείνα τα χρόνια δεν τοποθετούσαν μόνωση στα μπετά. Πέραν αυτού, το βατό δώμα που ναι μεν έχει μόνωση (ένα υλικό σαν φύκια που χρησιμοποιούσαν εκεινη την εποχή και δεν ξέρω τι ειναι) δεν ξέρω, όμως, σε τι κατάσταση είναι.

 

Εάν οι τοιχοι είναι όντος κατασκευασμένοι με αυτόν τον τρόπο, τότε υπάρχει θερμομόνωση.

Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι με αυτόν τον τρόπο γιατι πήρε καρότο ο μηχανικός.

Edited by theibanez
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλησπέρα σε όλους, από τη μέρα που ξεκίνησα να επεξεργάζομαι την ανακαίνιση στο διαμέρισμά μας έχω διαβάσει διάφορα θέματα και σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες!

Στο θέμα: Κάνω και εγώ αλλαγή σε όλα τα αλλουμίνια και κάποια τα γυρνάω επίσης από χωνευτά σε ανοιγόμενα.

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα, σχετικά με το γέμισμα του κενού που μένει μετά την αποξήλωση των χωνευτών. 

Η πολυκατοικία ειναι του 90', το κενό που έμεινε είναι 16εκ και από την μια πλευρά εσωτερικά έχει τούβλο και απο την άλλη dow και μετά τούβλο. Αρχικά σκεφτήκαμε να κάνουμε πλήρωση με αφρό αλλά στη συνέχεια ο Π.Μηχανικός άλλαξε γνώμη και προσπαθεί να με πείσει οτι είναι καλύτερα να μη βάλουμε τίποτα ή στη χειρότερη να βάλουμε ένα dow και να αφήσουμε κενό για εξτμίζεται οποιαδήποτε εφίδρωση εσωτερικά μέσα στο διάκενο...

Σκοπός και στόχος είναι να γίνει σωστή δουλειά από πλευράς θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και τεχνικού αποτελέσματος. Με γνώμονα αυτό και αν ισχύει αυτό με το κενό και την εξάτμιση της εφίδρωσης σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλύτερα να μπει μετά το υπάρχων εσωτερικό dow ένας 10αρις πετροβάμβακας μαζί με ένα 3αρι dow (σύνολο 13εκ) και να μένουν 3εκ προς τον εξωτερικό τοίχο. 

Καμιά βοήθεια? Κάποιος που να έχει εμπειρία στο θέμα?

Ευχαριστώ, Χρήστος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.