Μετάβαση στο περιεχόμενο

theibanez

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

theibanez's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό, όντως, το έχω στο μυαλό μου γιατί εκείνα τα χρόνια δεν τοποθετούσαν μόνωση στα μπετά. Πέραν αυτού, το βατό δώμα που ναι μεν έχει μόνωση (ένα υλικό σαν φύκια που χρησιμοποιούσαν εκεινη την εποχή και δεν ξέρω τι ειναι) δεν ξέρω, όμως, σε τι κατάσταση είναι. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι με αυτόν τον τρόπο γιατι πήρε καρότο ο μηχανικός.
  2. Αυτό θα ήταν πολύ καλή ιδέα. Απλώς φοβάμαι τη διαχείρηση του έργου. Να είναι, δηλ, το ένα συνεργείο μέσα στα πόδια του άλλου. Αποξήλωση απο τους αλουμινάδες, να τοποθετηθούν γρήγορα τα μονωτικά φύλλα από άλλο συνεργειο, να τοποθετηθούν τα νέα κουφώματα. Ενώ η πολυουρεθάνη που προτείνετε μπορεί να γίνει σε ύστερο χρόνο και ανεξάρτητα. Και το κόστος δεν θα είναι πολύ χαμηλότερο αν αντί για 2 m3 χρησιμοποιηθεί 1 m3 (+ το πρώτο συνεργείο που θα βάλει τα μονωτικά φύλλα).
  3. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τι απαντήσεις. Πάντως, όντως είναι πολύ πιο ακριβή η πολυουρεθάνη. Από 2 προσφορές όλες και όλες (μία για τοποθέτηση φύλλων γραφιτούχου πολυεστερίνης, μία για πολυουρεθάνη) πρόκειται για 3-πλάσιο κόστος (με τον όγκο των κενών που θα μονωθούν να είναι περίπου 2 m3). Αλλά εν προκειμένω, χρειάστηκαν 33 χρόνια για να αλλάξουν τα κουφώματα, οπότε και τα νέα μπαίνουν με αντίστοιχο ορίζοντα.
  4. Παρακολουθώ το forum εδώ και 2 χρόνια (1 έτος ως εγγεγραμενος χρήστης). Καταπληκτικό το περιεχόμενο και βοηθά εμάς τους ιδιώτες να κατανοήσουμε (ποτέ σε βάθος) μερικά βασικά πράγματα. Συγχαρητήρια σε όλους. Πρόσφατα ξεκίνησα τη διαδικασία αλλαγής 23 αλουμινένιων κουφωμάτων στην πατρική μονοκατοικία. 6 από αυτά είναι χωνευτά. Καθήσαμε με τον ΠολΜηχ που ανέλαβε και θέσαμε τις προδιαγραφές. Παντού ανοιγόμενα, διπλούς υαλοπίνακες, low-e, μεγάλο διάκενο 18mm, θερμοδιακοπή κλπ. Πήραμε τις προσφορές και καταλήξαμε με κριτήριο τόσο τα κουφώματα όσο και το συνεργείο τοποθέτησης. Κάποια στιγμή, έθεσα θέμα μόνωσης του κενού των 6 χωνευτών που θα αντικατασταθούν με ανοιγόμενα. Η πρώτη αντίδραση του Μηχανικού ήταν να παραμείνει το κενό ανάμεσα στα τούβλα που, είτε θα κλείσει με το κούφωμα είτε να μπει γυψοσανίδα ώστε να κλείσει ο λαμπάς. Όταν επέμεινα οτι θα προτιμούσα κάποια μόνωση, μου είπε "έλα, μωρέ, μπορούμε να σφηνώσουμε dow στο κενό". Ρώτησα: "Dow ή γραφιτούχο πολυεστερίνη". Μου απάντησε ότι δεν το έχει δουλέψει ως υλικό αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Δεν θα άλλαζα μηχανικό γιατί αφενώς η συνεργασία ειναι άψογη, αφετέρου η μόνωση είναι πολύ μικρό μέρος του ευρύτερου έργου, στο οποίο ανταποκρίθηκε μια χαρά. Οπότε σας παρακαλώ μην με παρεξηγείτε που ρωτάω εδώ. Απλώς οι παραπάνω απαντήσεις δεν με κάλυψαν. Μερικά τεχνικά στοιχεία: έτος κατασκευής 1980 Οι τοίχοι είναι πάχους 50 cm. Από έξω προς τα μέσα είναι: σοβας, τούβλο, 13cm διακενο (για τα χωνευτά κουφώματα), τούβλο, υαλοβάμβακας, τουβλο, σοβας. Αυτό που με φοβίζει με τις θερμομονωτικές πλάκες είναι ότι μπορεί να μην εφαρμόσουν καλά στην εσωτερική πλευρά του τουβλου αλλά και να μείνουν κενά τόσο στο βάθος όσο και στην επάνω πλευρά. Με φοβίζει δηλαδή όχι τόσο το υλικό, όσο η αστοχία κατά την τοποθέτηση. Η άλλη λύση θα ήταν εγχυόμενη πολυουρεθάνη που δεν θα αφήσει κενά, όμως με προβληματίζει η διαπνοή του τοίχου και τυχόν μελλοντικές συμπύκνωσεις που μπορεί να δημιουργηθουν. Εσείς τι θα μου προτείνατε? Το κενό να παραμείνει κενό? θερμομονωτικές πλάκες? εγχυόμενη πολυουρεθάνη? Κάτι άλλο? Παρακαλώ πολύ ας μην συζητηθεί σε επίπεδο κόστους αλλά σε επίπεδο τεχνικής αρτιότητας. Σας είμαι ευγνώμων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.