aginor Δημοσιεύτηκε November 11, 2008 at 07:31 μμ Δημοσιεύτηκε November 11, 2008 at 07:31 μμ εχω το βιβλιο του Γραικουση (στοιχεια μηχανων) και προσπαθω να κανω τον υπολογισμο ενος σπειροειδους ελατηριου κινησης. τα νουμερα μου ειναι: Ε=185400Ν/mm2 (μετρο ελαστικοτητας του χαλυβα ελατηριων) ro= 17 (διαμετρος αξονα που λειτουργει το ελατηριο) Ν=10 (θελω να εχει 10 στροφες ως προενταση) Τ=400Νmm (σε 10 στροφες θελω να εμφανιζετε αυτη η ροπη) Αυτο που πρεπει να υπολογισουμε ειναι η καμπτικη ταση (σ που εμφανιζετε, το πλατος ( και το παχος (s) του ελασματος. το κακο ειναι οτι οι τυποι που εχει δεν μου βγαζουν το ιδιο αποτελεσμα παντα και βγαζω εξωφρενικα νουμερα Π.χ. μηκος ελατηριου 7 μετρα. ευχαριστω πολυ
CostasV Δημοσιεύτηκε November 12, 2008 at 09:01 πμ Δημοσιεύτηκε November 12, 2008 at 09:01 πμ Θα πρέπει να μπορούμε να δούμε τι υπολογισμό έχεις κάνει για να μποροιύμε να σχολιάσουμε ... Στείλε το excel αρχείο (φαντάζομαι excel χρησιμοποιείς) , και τον τύπο του βιβλίου, και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα