Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή σε πρασιά


Stratos007

Recommended Posts

Καλημέρα στην κοινότητα. Είμαι ιδιοκτήτης γωνιακού καταστήματος 27τμ το οποίο απολαμβάνει εδώ και 30 χρόνια την πρασιά ~53τμ. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έμαθα ότι εκκρεμούν εκθέσεις της πολεοδομίας για αυθαίρετη κατασκευή στην πρασιά, που είχε φτιάξει ο προηγούμενος ενοικιαστής και δεν ενημερώθηκα ποτέ για αυτές. Η αυθαιρεσία στην πέργκολα έγκειται στο ότι οι κολώνες είναι υψηλότερες των 3μ και ότι το ύφασμα (τέντα) είναι σταθερής κατασκευής (δεν υπάρχει μηχανισμός για να ανεβοκατεβαίνει η τέντα).

 

Από όσο γνωρίζω -και εδώ θα ήθελα τις γνώσεις σας- μπορώ είτε να κατεδαφίσω την κατασκευή και να βεβαιώσει η πολεοδομία με αυτοψία την κατεδάφιση αυτή, είτε να τροποποιήσω την κατασκευή ώστε να ικανοποιεί τα νόμιμα κριτήρια (έως 3 μέτρα ύψος + τέντα με κινητά στοιχεία). Από όσο επίσης μπορώ να γνωρίζω, για να κάνω τροποποίηση της κατασκευής ή γκρέμισμα και εκ νέου κατασκευή πέργκολας, απαιτείται συναίνεση των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας, που από όσο φαίνεται είναι δύσκολο να την έχω. Εγώ κατέχω μόνο τα περίπου 175χιλιοστά- δικαίωμα ψήφου. Η ερώτησή μου είναι η εξής

 

- σε τι κατασκευή μπορώ να προχωρήσω, ώστε στην πρασιά να έχω τέντα και περιμετρικά νάυλον.

- είτε είναι πέργκολα, είτε όχι, αρκεί το αποτέλεσμα να είναι καλό και οι πελάτες να μπορούν να καθήσουν έξω για τον καφέ τους ή το σουβλάκι τους (μάλλον θα το νοικιάσει κάποιος για χρήση ως οβελιστήριο)

- και ιδανικά να μην απαιτεί συναίνεση των ιδιοκτητών, ή έστω να θέλει πχ το 51% συμφωνία ώστε να το παλέψω με κάποιους ιδιοκτήτες

 

αν μπορείτε να με κατατοπήσετε, θα με βοηθήσετε πολύ. Παρακαλώ για τα σχόλιά σας και τις γνώσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.