Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαίτηση πλήρους διάνοιξης οδού σε τμήμα καθέτου ιδιοκτησίας


Recommended Posts

Συνάδελφοι παρακαλώ την βοήθειά σας. Σε οικόπεδο διαμπερές με πρόσωπο σε 2 δρόμους εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων δημιουργήθηκαν 3 κάθετες ιδιοκτησίες, σε μία εκ των οποίων υποβλήθηκε φάκελος για χορήγηση άδειας δόμησης.
Από τους δρόμους που περιβάλλουν το οικοπεδο ο ένας είναι πλήρως διανοιγμένος σε όλο το πλάτος και ο άλλος είναι ασφαλτοστρωμένος και διανοιγμένος κατα 8.20 μέτρα (αντί για 10 μέτρα που προβλέπεται στο ρυμοτομικό). Οι κάθετοι 2 και 3 έχουν πρόσωπο στον πλήρως διανοιγμένο δρόμο και η 1η κάθετος στην οποία θα εκδοθεί η άδεια δόμησης έχει ρυμοτομούμενο τμήμα περίπου 2 μέτρων στον μερικώς διανοιγμένο ασφαλτοστρωμένο δρόμο .

Η πολεοδομία κατα τον έλεγχο τοπογραφικού απαιτεί την κατεδάφιση του ρυμοτομούμενου τμήματος και βεβαίωση διάνοιξης για το δρόμο που έχει πρόσωπο η κάθετη παρόλο που αυτός είναι ασφαλτοστρωμένος και διανοιγμένος κατα 8.20 μ και παρόλο που το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε πλήρως διανοιγμένο δρόμο (τον έτερο δρόμο). Μου φαίνεται ως παρερμηνεία της εγκυκλίου 25/87 όπου αντιμετωπίζουν την κάθετη ως οικόπεδο ενω δεν είναι. Το οικόπεδο είναι ολόκληρο με πρόσωπο σε πλήρως διανοιγμένο δρόμο και φυσικά η κάθετη δεν έχει κανένα πρόβλημα διέλευσης.

Επισυνάπτω απόσπασμα Pdf του τοπογραφικού

Παρακαλώ ποια είναι η γνώμη σας? Το έχει αντιμετωπίσει κανείς?


Μια γνώμη συνάδελφοι?

Γίνεται αντιληπτό πως η ανάγκη για επίλυση του θέματος μπορεί να είναι άμεση, αλλά παρακαλώ να αποφεύονται οι διαδοχικές δημοσιεύσεις. Να είσαι σίγουρος συνάδδελφε πως ο πρώτος συνάδελφος που έχει να συμβάλλει στο θέμα θα το κάνει άμεσα. Καλή συνέχεια.
DIMITRIS80

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.