Μετάβαση στο περιεχόμενο

ελαχιστο ποσοστό φυσικού φωτισμού / αερισμού σε βιομηχανικό


Recommended Posts

Γεια σας, για να υπολογίσω ελάχιστη επιφάνεια ανοιγμάτων για φυσικό φωτισμό και αερισμό σε βιομηχανικό κτίριο (όχι γραφεία, αλλά αμιγώς βιομηχανικός χώρος) υπολογίζω με το τυπικό 10 % για φωτισμό και 5% για αερισμό επί του εμβαδού ή υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις ?

 

στην περίπτωση μου έχω καθαρό χώρο 200 μ2 άρα τουλάχιστόν 20 μ2 ανοίγματα για φωτισμό. είναι σωστό ?

 

ευχαριστώ

βασίλης

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δες το παρακάτω απο τον κτιριοδομικο:

 

ΑΡΘΡΟΝ-11
ΦΥΣΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΕΡΙΣΜΟΣ.

1. Όλοι οι χώροι κύριας χρήσης των κτιρίων και δομικών έργων πρέπει να έχουν επαρκή φυσικό φωτισμό και αερισμό, άμεσο ή έμμεσο σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.
1.1. Επιτρέπεται οι χώροι κύριας χρήσης ειδικών κτιρίων και δομικών έργων να μην έχουν φυσικό φωτισμό, όταν ο φυσικός φωτισμός δεν εξυπηρετεί τη λειτουργία τους,όπως αυτό προκύ-πτει από βεβαίωση του φορέα που είναι αρμόδιος για τον έλεγχο της λειτουργικότητάς τους.
1.2. Επιτρέπεται οι χώροι κύριας χρήσης των ειδικών κτιρίων και δομικών έργων να μην έχουν φυ-σικό αερισμό,όταν έχουν τεχνητό αερισμό που είναι επαρκής,όπως αποδεικνύεται από πλήρη σχε-τική μελέτη και βεβαίωση του φορέα που είναι αρμόδιος για τον έλεγχο της λειτουργικότητάς τους
1.3. Για τα ειδικά κτίρια που δεν υπάρχει αρμόδιος φορέας στη θέση των παραπάνω βεβαιώσεων εκδίδεται σχετική απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.
 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.