Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαερισμός σε αίθουσα εκδηλώσεων


zio7

Recommended Posts

Είναι υποχρεωτικός ο εξαερισμός σε αίθουσα εκδηλώσεων? Και αν είναι θα πρέπει να βάλουμε και εναλλάκτη λόγω ΚΕΝΑΚ? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εαν το ποσοστό του νωπού αέρα είναι ίσο ή μεγαλύτερο από 60%, τότε θες εναλλάκτη ανάκτησης θερμότητας με Q_r_h και Q_r_c τουλάχιστον 0,5 (50%).                                                                                                                        

Link to comment
Share on other sites

Αν κάνω ανακυκλοφορία 50% δεν θέλει εναλλάκτη? Υπάρχει κάποιος νόμος ή πρότυπο για το ποσοστό ανακυκλοφορίας ανα είδος χώρου?

Link to comment
Share on other sites

Σε αιθουσα εκδηλωσεων θα χρειαστει να κανεις μελετη αερισμου-κλιματισμου και αναλογα το μεγεθος του χωρου θα μπει ενα κεντρικο συστημα ή ενα αυτονομο τοπικο. Λογω του ειδους χρησης του χωρου θες ενα συστημα μονο αερα και να εχεις καλο ελεγχο της σχετικης υγρασιας οποτε θα κανεις αναθερμανση ή θα ανακυκλοφορεις αερα.

 

Μπορεις να συμβουλευτεις την ΤΟΤΕΕ 2423/86 που μιλαει για κλιματισμο κτηριακων χωρων αλλα και το προτυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 15243:2008 "Αερισμός κτηρίων - Υπολογισμός θερμοκρασίας χώρου και του φορτίου και της ενέργειας κτηρίων εξοπλισμένων με σύστημα κλιματισμού" με το οποίο έχει εναρμονιστεί ο ΚΕΝΑΚ.

Link to comment
Share on other sites

Το πρότυπο υπάρχει κάπου ελεύθερο ή πρέπει να το αγοράσουμε? Αν τοποθετηθεί εναλλάκτης για τον εξαερισμό και split για τον κλιματισμό (για πιο οικονομική λύση)?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.