Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χωρική μεταβολή για κτηματολόγιο


Recommended Posts

Οι συμβολαιογράφοι ζητούν κτηματολογικό διάγραμμα γιατί έτσι λέει ο νόμος. Δεν σημαίνει όμως ότι αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο εμβαδό του εισυναπτόμενου τοπογραφικού και στο εμβαδό κτηματογράφησης δε γίνεται το συμβόλαιο. Αν κάποιος συμβολαιογράφος δουλεύει έτσι κακώς το κάνει. Το συμβόλαιο συντάσεται κανονικά. Προσοχή αναφέρομαι μόνο σε εντός ορίων ανοχής αποκλίσεις.

Για να το δώσω και σχηματικά:

Θέλει κάποιος να μεταβιβάσει κάποιο ακίνητο. Προφανώς συντάσεται τοπογραφικό διάγραμμα και προκύπτει ένα εμβαδό αποτύπωσης. Το συμβόλαιο θα αναφέρει ως εμβαδό του ακινήτου το μετρούμενο εμβαδό. Αν η διαφορά με το εμβαδό του κτηματολογίου βρίσκεται εντός των ορίων τότε τα κτηματολογικά διαγράμματα δε θα μεταβληθούν, αλλά θα καταχωρηθεί το συμβόλαιο με το μετρημένο εμβαδό.

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε των μηχανικών, ούτε της Κτηματολόγιο, ούτε των συμβολαιογράφων αλλά των ιδιοκτητών οι οποίοι έχουν φοβία με οτιδήποτε έχει σχέση με το κράτος και λένε στον μηχανικό "φτιάξτο όπως το λέει το κτηματολόγιο μη τρέχω τώρα".

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Καλησπέρα! Το κτηματολόγιο έχει πολλές αποκλίσεις από οτι εχω δει δηλ σε πολλά αγροτεμάχια δεν συμπίπτουν τα σημεία ορίων, το εμβαδόν, το πρόσωπο κτλ... Χρειάζεται χωρική μεταβολή με δικηγόρο(?) για την διόρθωση. Αυτο λοιπόν σε τι ενέργειες μας περιορίζει? Πρέπει να διορθωθεί για άδεια οικοδομισης φανταζομαι, έκδοση τοπογραφικού? Τα νέα τοπογραφικά με εγσα που καταχωρούνται ηλεκτρονικά θα επιλύσουν αυτο το προβλημα?

Edited by PanagiwtaArch
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.