Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμότητα τοποθέτησης κτηρίου.


Recommended Posts

καλησπερα. Θέλω να θέσω ένα θέμα: Πρόκειται για παλαιό κτίσμα προ 55 ισόγειο μετα υπογείου. Η πλάκα της στέγης εξέχει 0.30 μ από το περίγραμμα της κάτοψης. Η προβολή της πλάκας εφάπτεται στο όριο του οικοπέδου και έτσι αφήνεται ένα "λούκι" 0.30μ. Ο γείτονας σήκωσε 3 οροφο και κόλλησε επάνω στην πλάκα. ¨ομως έτσι στο λούκι το χειμώνα με τις βροχές μπαίνουν νερά και από τα παράθυρα του υπογείου εισέρχονται στο σπίτι. Το ερώτημα είναι το εξής: Ο γείτονας είναι νόμιμος? Δηλαδή μπορεί να θεωρηθεί ότι δικαίως κόλλησε στο όριο του? κ τα νερά???

Link to comment
Share on other sites

Με το όρο ''λούκι'' εννοείς μία (ανοιχτή) ζώνη 30 εκατοστών μεταξύ των κτηρίων στην οποία εισέρχονται τα όμβρια ύδατα και όταν φτάνουν κάτω δεν έχουν διέξοδο και μπαίνουν στο υπόγειο?

 

Αν ναι, το πρόβλημα το έχει ο παλαιός ιδιοκτήτης. Είναι (ήταν) υποχρέωσή του να κάνει την απαιτούμενη διαμόρφωση υπαιθρίου χώρου ώστε τα νερά να φεύγουν εκεί που πρέπει. Από τη στιγμή που ο άλλος έχτισε στο όριο δεν έχει δικό του υπαίθριο χώρο να διαμορφώσει και άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα.

 

Αυτό το πρόβλημα λύνεται με ένα μεταλλικό λούκι που θα επεκταθεί από το παλιό κτίσμα μέχρι τον απέναντι τοίχο (για οικοδομικές λεπτομέρεις υπάρχει σχετική δημοσίευση) ώστε να μαζεύει τα νερά και να τα διοχετεύει στο υπάρχον σύστημα απορροής. Αυτή τη δουλειά δεν μπορεί να την κάνει ο άλλος βέβαια...δεν μπορεί να μπει σε αλλουνού οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.