Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύσταση καθέτου και παραχώριση σε κοινή χρήση σε οικισμό.


Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι....

 

Έχω μια περίπτωση όπου σε οικισμό μέχρι 2000 κατοίκους σε οικόπεδο 1300 μ2 και αρτιότητα 1000 μ2 το οποίο δεν είχε πρόσβαση τέθηκε σε κοινή χρήση ένα τμήμα 3μ από τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου και 3 μ από τους όμορους ώστε να έχουν οδό πλάτους 6μ πρόσωπο.

Στη συνέχεια έγινε σύσταση καθέτου σε 4 τμήματα( το οικόπεδο είναι μακρόστενο και έγινε η κάθετη κατά μήκος του οικοπέδου.

Εγώ λοιπόν πάω να βγάλω άδεια στο τελευταίο τμήμα αυτού του οικοπέδου....και το πρόβλημα είναι το εξής....

όταν έθεσαν σε κοινή χρήση (το οικόπεδο έχει 4 πλευρές) δεν έθεσαν λωρίδα κατά μήκος ολόκληρης της μίας πλευράς όπως λέει στο 181/Δ/85 αλλά μέχρι την μέση της πλευράς....και τώρα στην πολεοδομία μου λένε ότι έπρεπε να είχε θέσει κατά μήκος όλης της πλευράς και όχι στη μισή.

 

Όταν έγινε η σύσταση καθέτου αφού είχε τεθεί σε κοινή χρήση το προαναφερθέν τμήμα ο μηχανικός έγραψε στη δήλωση ότι το οικόπεδο και τα επί μέρους τμήματα είναι άρτια και οικοδομήσιμα....πως γίνεται αφού έχει τεθεί σε κοινή χρήση μόνο δρόμος κατά το μισό μήκος της πρόσοψης του οικοπέδου???? μπορώ να θέσω τώρα? Και επειδή το τμήμα του πελάτη μου είναι το τελευταίο, και έχει πρόσβαση μέχρι τώρα στο τμήμα του από ένα χώρο που του έχει επιτρέψει ο ιδιοκτήτης του όμορου τμήματος να περνάει αν ο ιδιοκτήτης του όμορου τμήματος δεν θέλει να θέσει ακόμα σε κοινή χρήση τι γίνεται???........

 

C:\Documents and Settings\user\Επιφάνεια εργασίας\μαγούλα.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα κάνε upload τη φωτό σε κάποιο σάιτ (π.χ. photobucket). Απάντηση θα δώσει ευκολότερα Τοπογράφος για αυτό...μεταφέρεταιιι.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχη,

αυτό συνιστά ακυρότητα συμβολαίου και το οικόπεδο ΔΕΝ είναι οικοδομήσιμο ΟΛΟ. Το 181Δ είναι σαφές :για να είναι οικοδομήσιμο πρέπει να τεθεί σε κοινή χρήση λωρίδα που να ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ ΚΑΘ' ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΜΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ του οικοπέδου. Όπως έγινε η παραχώρηση δεν εξασφάλισε την οικοδομησιμότητα του οικοπέδου. Κατα συνέπεια --> ΑΚΥΡΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ που έχουν εκδοθεί.

BYPASS (παράτυπα αγνοώντας την ακυρότητα) μπορείς να κάνεις με δουλεία διόδου ίσως. Ούτως ή άλλως την αρτιότητά σου την έλκεις από το εννιαίο.

Παραχώρηση συμπληρωματικά .... αν βρεις συμβολαιογράφο να σου την κάνει ... και υποθηκοφύλακα να σου την μεταγράψει.... έχει καλώς.

Link to comment
Share on other sites

πολύ ωραία......κάποιες από αυτές τις άδειες σίγουρα θα είχαν περάσει από το χέρι αυτού του ελεγκτή της πολεοδομίας....πολύ ωραία.....άρα δεν νομίζω να κολήσει γιατί θα φέρει σε δύσκολη θέση τον εαυτό του ή συνάδελφο του από το ίδιο γραφείο...τι άλλλλοοοο να πωω?....και δεν νομίζω να απαιτήται δουλεία διόδου αφού το οικόπεδο είναι ενιαίο.....

Link to comment
Share on other sites

εκτός και άν !!!!!!!!!!!!! μέχρι το σημείο που έγινε η παραχώρηση να το θεωρήσαν ως μια πλευρά του οικοπέδου άσχετα που είναι ευθεία....έτσι και αλλιώς ακόμα και ένα μικρό σπάσιμο να έχει θεωρήται ως ξεχωριστή πλευρά του οικοπέδου....άρα μπορεί να θεώρησαν ότι έχει και 10 πλευρές άσχετα με το αν πρακτικά έχει 4 :shock: :idea:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.