Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έληξε: Σεμινάριο Τεχνολογίας Σκυροδέματος στη Θεσσαλονίκη.


Recommended Posts

Ευχαριστούμε amair για την άμεση ενημέρωση.

 

Ναι, στο ΤΕΕ/ΤΚΜ, Αίθουσα Αντιπροσωπείας ΤΕΕ.

Η διάλεξη είναι την Δευτέρα 01.12.2008 στις 06:00μ.μ.

Ομιλητής θα είναι όντως ο Μαρσέλλος.

Θέματα:

1. Εισαγωγή στην Τεχνολογία Σκυροδέματος,

2. Υλικά του Σκυροδέματος - Πρώτες Ύλες,

3. Μελέτη Συνθέσεως Σκυροδέματος,

4. Παραγωγή - Μεταφορά - Άντληση - Διάστρωση - Συμπύκνωση - 5) Συντήρηση/Ξεκαλούπωμα,

5. Ειδικές Σκυροδετήσεις,

6. Έτοιμο Σκυρόδεμα/Εργοταξιακό Σκυρόδεμα - Έλεγχοι Ποιότητας - Κριτήρια Συμμορφώσεως - Επανέλεγχος,

7. Νέα Υλικά - Αυτοσυμπυκνούμενο Σκυρόδεμα.

 

Θα ακολουθήσει συγκέντρωση της Ελ.Ε.Μ. στις 08:00μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Θέματα:

α. Γενική ενημέρωση για τα προβλήματα των μηχανικών,

β. Τέλος ΤΣΜΕΔΕ - Αρχή Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Αυτοαπασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.),

γ. Μητρώο Κατασκευαστών Ιδιωτικών Έργων,

δ. Προβλήματα συστήματος υπολογισμού αμοιβών,

ε. Μόνιμες Επιτροπές ΤΕΕ,

στ. Εκλογές ΤΕΕ Νοέμβριος 2009 - Εκλογές κλαδικών συλλόγων.

 

Μπράβο στην Ελ.Ε.Μ. που επεκτείνει τι πολύ χρήσιμες διαλέξεις του Μαρσέλλου και εκτός Αθηνών, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα σε λιγότερο από 1 μήνα!

Link to comment
Share on other sites

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η διάλεξη και η συγκέντρωση θα γίνουν στο παλιό κτήριο του ΤΣΜΕΔΕ στη Ζεύξιδος 8 και όχι στα νέα γραφεία του ΤΕΕ.

ScreenHunter_05Nov282037.jpg

Link to comment
Share on other sites

O κος Μαρσέλλος είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την σκυροδέτηση και για τις καινούργιες τεχνολογίες (αυτοσυπυκνούμενα σκυροδέματα, σκυροδέματα με ιδιότητες αυτοσυμπυκνούμενων, σχέσεις κόστους). Επικεντρώθηκε, στον τρόπο παραλαβής και συντήρησης του σκυροδέματος αλλά και στα όρια των ευθυνών του προμηθευτή, του εργολάβου και του επιβλέποντα. Επικεντρώθηκε στην εντολή λήψεως δοκιμίων σκυροδέματος. Πριν από αυτόν ο κος Βουδικλάρης αναφέρθηκε στον νέο κανονισμό τεχνολογίας χάλυβα ο/σ και τα αντίστοιχα πρότυπα ΕΛΟΤ και EN.

 

Γενικά η συμμετοχή ήταν (δυστυχώς) μικρή αλλά και η οργάνωση όχι καλη. Υπήρχε έντυπο υλικό που διαμοιράστηκε στους ακροατές αλλά δεν υπήρχε οπτικοακουστικό υλικό κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

Επειδη όμως πάρα πολύ λίγα σεμινάρια διοργανώνονται στην Θεσσαλονίκη δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευχαριστημένοι, και να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές, ελπίζοντας για επανάληψη ανάλογων εκδηλώσεων.

Link to comment
Share on other sites

Υπήρχαν διαφάνειες για να γίνει μια καλύτερη παρουσίαση, αλλά το ΤΕΕ δεν είχε ένα projector να διαθέσει που να λειτουργεί. Φαίνεται ότι τα 34.000.000€ δεν φτάνουν. Ή μήπως φταίει που το σεμινάριο το διοργάνωσε μια μικρή (ακόμα) παράταξη; Να σημειωθεί ότι το ΤΕΕ εκτός της αίθουσας δεν συνέβαλε σε τίποτα άλλο στα έξοδα του σεμιναρίου τα οποία και επιφορτίστηκε η παράταξη.

 

Τελικά ήταν ~40 άτομα, οι περισσότεροι άνω των 40 και απ' τους οποίους μόνο τρεις κυρίες. Εντυπωσιακή η απουσία νέων μηχανικών. Ο λόγος ίσως ήταν ότι δεν έγινε καλή και έγκαιρη γνωστοποίησή του στους μηχανικούς.

 

Προσεχώς:

Επίσκεψη στα τέλη Ιανουαρίου 2009 στο εργοστάσιο της ΣΙΔΕΝΟΡ στο Βόλο. Θα μισθωθούν λεωφορεία και από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη. Τα έξοδα θα τα καλύψει, μάλλον, η ΣΙΔΕΝΟΡ.

 

Ευχές:

1) Το παράδειγμα της ΕλΕΜ να ακολουθήσουν κι άλλες παρατάξεις και να γίνονται τέτοια ενδιαφέροντα σεμινάρια και σ' άλλες πόλεις.

2) Αν το ΤΕΕ δεν αναλαμβάνει από μόνο του τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων να τις χρηματοδοτήσει έστω απ' όποια παράταξη και αν προέρχονται.

3) Να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή, περισσότεροι συνάδελφοι και μάλιστα νέοι.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ ήθελα να πάω αλλά παρέδιδα μια μελέτη εκείνο το απόγευμα και δεν μπόρεσα τελικα... Εγώ είχα παρακολουθήσει μια παρόμοια ομιλία του κ. Μαρσέλλου πριν 2 χρόνια, πάλι από την Ελεμ. Είχε πει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα ο κ. Μαρσέλλος (έχει και πολύ ωραίο λέγειν), θυμάμαι που είχε πει ότι από το 2008 θα ενσωματωθεί μια κοινοτική οδηγία για την ανθεκτικότητα (durability) των κατασκευών που θα μας επιβάλλει να πάμε σε ποιότητες C25/30 και πάνω διότι δε θα σχεδιάζουμε για 50 χρόνια αλλά για 80 ή 100. Ακόμα βέβαια δεν άκουσα κάτι τέτοιο νομοθετικά, αν πήγε κανείς στην τωρινή ομιλία άκουσε κάτι παρόμοιο; Ας αναφέρει εδώ να μάθουμε!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.