Μετάβαση στο περιεχόμενο

.gsm file format και 3D σχεδίαση - Υπάρχει σίγουρη θεραπεία?


Recommended Posts

Έχω βρει έναν ωραιότατο διαδικτυακό τόπο που χαρίζει δωρεάν τρισδιάστατα μοντέλα αντικειμένων για αρχιτεκτονικούς βασικά σκοπούς (http://archive3d.net/). Υπάρχει μόνο ένα μικρό εμπόδιο για την επίτευξη της τελειότητας.

 

Το κάθε αντικείμενο υπάρχει σε δύο βερσιόν: *.3ds και *.gsm. Το πρώτο (που κατά βάσιν με ενδιαφέρει) είναι βεβαίως του 3ds Max της Autodesk (μεταξύ άλλων δηλαδή) ενώ το δεύτερο ανακάλυψα (μετά κόπων και βασάνων) ότι, όσον αφορά στο τρισδιάστατο σχεδιασμό, είναι αρχείο που χρησιμοποιείται από το Archicad. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι τα *.3ds κατά κανόνα δε συνοδεύονται από τα κατάλληλα images/material textures οπότε απαιτείται επιπλέον δουλειά (βέβαια από το ολότελα...). Τα *.gsm από την άλλη (τα οποία αδυνατώ να ανοίξω) έχουν το υπερδιπλάσιο μέγεθος.

 

Οπότε ερωτώ τους έχοντες Archicad αγαπητούς συνάδελφους που είτε τα έχουν δουλέψει είτε έχουν το χρόνο να κατεβάσουν ένα δοκιμαστικά: τα *.gsm περιέχουν έξτρα δεδομένα? Δηλαδή τα απαραίτητα material textures? Εάν ναι υπάρχει δυνατότητα να εξαχθούν σε μορφή που να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει πλήρως το 3ds Max ?

Link to comment
Share on other sites

...το δεύτερο ανακάλυψα (μετά κόπων και βασάνων) ότι...

 

Για να μην βασανίζεσαι άδικα άλλη φορά:

http://filext.com/

Του βάζεις την επέκταση του αρχείου και σου λέει με ποιό πρόγραμματα σχετίζεται! ;)

Link to comment
Share on other sites

Τυχαία, σήμερα αντιμετώπισα και γώ το ίδιο ακριβως θέμα.

Εγώ ,έχω το archicad, αλλά όταν ανοίγω το *gsm ενώ το βλέπω κανονικά με τα material του ,μου ανοίγει πινακάκι να το σώσω στη βιβλιοθήκη. Εκεί κολλάω γιατί δεν ξέρω καθόλου το archicad(δουλεύω cadware).Αν καταφέρω να το σώσω έστω και σαν αντικείμενο στη βιβλιοθήκη μετά μπορώ να το σώσω σαν *dwg.

Βέβαια ίσως υπάρχει και άλλος τρόπος.

Θα προσπαθήσω και θα σου πω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.