Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εν μέρη ρύθμιση & εν μέρη νομιμοποίηση αυθαιρέτου.


k.lyb.

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα,

Ως γνωστό οι προφορικές πληροφορίες μπορεί να σε φέρουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση ακόμα και αν προέρχονται από έμπειρα χείλη.

Στο πρόβλημά μου λοιπόν, έχω ένα εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο κτήριο (διώροφη κατοικία με τμήμα υπογείου) σε άρτιο και οικοδομήσιμο γεωτεμάχιο, το κτήριο υπερβαίνει την νόμιμη δόμηση, σε σχετική ερώτηση προς την προϊσταμένη της οικίας πολεοδομίας αλλά και προς τον νομικό σύμβουλο του ΥΠΕΚΑ σε μία ενημερωτική συγκέντρωση, μου είχαν πει ότι μπορώ τα υπερβαίνοντα της νόμιμης δόμησης μέτρα να τα ρυθμίσω και τα υπόλοιπα (έχοντας κάνει το σχετικό φύλλο στην ρύθμιση με την υπόδειξη "προς άδεια νομιμοποίησης") να τα νομιμοποιήσω. Για το παραπάνω θέμα έχω συγκεντρώσει μέσω του Διαύγεια και μερικές εγκρίσεις δόμησης που έχουν εφαρμόσει το παραπάνω. Οπότε και εγώ κάνω την ρύθμιση μου στον 4178/13, βάζω τα 50.00m² που έχω ως υπέρβαση των νομίμων προς πληρωμή του προστίμου και βάζω τα υπόλοιπα 150,00m² προς έκδοση αδείας νομιμοποίησης .

Αμ' δε, μου γυρίζουν την άδεια πίσω γιατί σύμφωνα με την ΑΔΑ: ΒΙΕΡ0-2ΦΝ η οποία σημειωτέων και ξεκάθαρα μιλάει μόνο για την περίπτωση αίτησης προσθήκης, δεν μπορώ να νομιμοποιήσω τμήμα κτιρίου σε περίπτωση που έχω υπέρβαση των νομίμων μεγεθών.

Προκειμένου να έχω μία έγγραφη θέση της πολεοδομίας στο γιατί δεν μου εκδίδει την άδεια νομιμοποίησης ενώ μέχρι τώρα γινόταν, καταθέτω ερώτημα στην πολεοδομία.

Ο υπάλληλος που το χρεώθηκε, για τον οποίο έχω στα χέρια μου άδεια τέτοιου τύπου που έχει υπογράψει, μου λέει ότι στην νομοθεσία πουθενά δεν υπάρχει γραμμένο ότι μπορεί να γίνει αυτό.

Εδώ λοιπόν θέλω και την βοήθειά σας, αλλά και οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος, έχετε δει πουθενά γραμμένη την δυνατότητα αυτή;

 

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου γιατί κοντεύω να τρελαθώ.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.