Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Φωλιές" στη πλάκα


Andreas33

Recommended Posts

Ευχαριστω κ Ροδόπουλε.χτυπηςα καποια σημεια σαθρα εσωτερικα του κτηριου μεχρι να φανει το σιδερο.πιστευετε ειναι καλο να τα επικαλυψω με ρυτινη η κατευθειαν να καλυψω με επιχρυσμα;μιλαμε παντα για 2,3 μικρα σημεια στο εσωτερικο μερος της κολωνας και του ταβανιου επιφανιακα.ισα που διακρινονται τα σιδερα

 

Οι ρητίνες 15 τύποι έχουν σαν σκοπό την ανάκτηση μονολιθικότητας που έχει μειωθεί λόγω ρωγμών. Φωλιές ανάλογα με το βάθος τους και την πολυπλοκότητα της γωμετρίας τους επισκευάζονται με τσιμεντοειδή υλικά που πληρούν τις προδιαγραφές ΕΛΟΤ ΕΝ 1504-3. Ο μηχανικός σας θα πρέπει να αποφασίσει για την κοκκομετρία, την προετοιμασία και τη θιξοτροπικοτητα του υλικού. 

 

Επιμένω πάντως οτι θα πρέπει ο μηχανικός σας να προβεί σε μετρήσεις χλωριόντων και να διαπιστωθεί το μέγεθος της προσβολής. Είναι τραγικά μεγάλο διάστημα για ανεπίχριστο και ειδικότερα άβαφο σκυρόδεμα που θεωρώ οτι στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι 20/25. Να φανταστείτε οτι σήμερα ο κανονισμός ορίζει ελάχιστη κατηγορία 30/37 και 4εκ επικάλυψη μπας και βγάλει 50 χρόνια. Για ενα 20/25 είναι πολύ πιθανό και με βάση τα σχόλιά σας, τα χλωριόντα να έχουν ξεπεράσει ήδη την επικάλυψη. Αυτό σημαίνει οτι ο οπλισμός μπορεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση προς την έναρξη της διαδικασίας οξείδωσης.    

Link to comment
Share on other sites

Εξωτερικα παντως εχει ηδη καλυφθει με επιχρισμα και δεν νομιζω να εγινε ελεγχος χλωριοντων.ισως με το ματι να εβγαλαν τα σαθρα σημεια και να επισκευαστηκαν.εσωτερικα τωρα εντοπισα μονος μου καποια σημεια.ελπιζω να εχει γινει σωστη δουλεια τουλαχιστον εξωτερικα.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση αυτή η δική μου συμβουλή είναι να α) περάσετε το επίχρισμα με ένα υδροφοβισμό βαρέως τύπου και β) να επιλέξετε μια βαφή που πληρεί το ΕΝ 1504-2 με ιδιαίτερη αντοχή στην διείσδυση χλωριόντων. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ.

Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.