Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά εμβαδού από κτηματολογικό διάγραμμα και συμβολαίου


Recommended Posts

καλησπέρα,

ξέρει κανείς τι κάνουμε στην περίπτωση που ένα αγροτεμάχιο που βάσει κτηματολογίου έχει προκύψει περίπου 1800τ.μ. ενώ στο συμβόλαιο είναι 1550 τ.μ.;

Το συγκεκριμένο που μου έχει δημιουργήσει την απορία δεν είχε δηλωθεί κατά την κτηματογράφηση και τώρα που ακολουθήθηκε η δικαστική οδός, το δικαστήριο απεφάνθει πως "αναγνωρίζεται ως τμήμα του ευρύτερου αγροτεμαχίου που φαίνεται στο κτηματολογικό διάγραμμα."

Το πιο ασφαλές είναι να αποτυπωθεί εκ νέου?

Να σημειωθεί πως το συμβόλαιο έχει και επισυναπτόμενο τοπογραφικό.

Με ποια ακρίβεια αποτυπώνονται τα αγροτεμάχια κατά την κτηματογράφηση?

 

Ευχαριστώ εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

ttzamak,

1) Το αγροτεμάχιο έχει υλοποιημένα όρια (περίφραξη);

2)Σε περιοχές εντός σχεδίου συνήθως έχει γόνει φωτ/κη απόδοση, ενώ σε εκτός σχεδίου μπορεί να υπάρχει και επίγεια αποτύπωση.

3) Από πότε είναι το τοπογραφικό που συνοδεύει τον τίτλο και αν οι διαστάσεις του ταιριάζουν με τις διαστάσεις του κτηματολογίου

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

ναι το αγροτεμάχιο από ότι μου έχουν πεί (γιατί δεν έχω ακόμα κάνει αυτοψία) έχει υλοποιημένα όρια. Είναι εκτός σχεδίου και το συμβόλαιο είναι του '70.Οι διαστάσει του τοπογραφικού δεν ταιριάζουν με του κτηματολογικού διαγράμματος αλλά οι διαφορές τους είναι της τάξης των 0,3μ που δεν δικαιολογεί τέτοια διαφορά στο εμβαδόν.

Όσον αφορά το κτηματολογικό διάγραμμα μοιάζει να έχει γίνει με επίγεια μέτρηση καθώς αναλύει τα τριγωνομετρικά από τα οποία έχει εξαρτηθεί και την όλη διαδικασία (αν θυμάμαι καλά γιατί δεν το έχω μπροστά μου).

Τέλοσπάντων, η πιο ασφαλής διαδικασία είναι όπως καταλαβαίνω να αποτυπωθεί εκ νέου? Αν ναι και προκύψει ένα τρίτο εμβαδό...ποιό δεχόμαστε τελικά και τι διαδικασία πρέπει να γίνει?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι πρώτα από όλα να το μετρήσεις. Αν είναι ένα τρίτο εμβαδό τότε θα πας για χωρική μεταβολή. Αν είναι το ίδιο με το κτηματολόγιο και η θέση του είναι σωστή θα γίνει απλά αναγνωριση δικαιούχου.

Πάντως επειδή η διαφορά είναι μεγάλη πιστεύω ότι ή δεν είχε μετρηθεί σωστά ή έχουν φράξει παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.