ttzamak Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 12:43 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 12:43 μμ Καλησπέρα σε όλους, η απορίες μου είναι οι εξής: -ο αιτών την οικοδομική άδεια είναι απαραίτητα ο ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου ή κτιρίου ή μπορεί να είναι και ο ενοικιαστής του??? -η αρχιτεκτονική μελέτη πρέπει να ανατεθεί σε έναν μηχανικό ή μπορεί τμήμα αυτής (π.χ. η στέγη) να αντεθεί σε ένα δεύτερο μηχανικό Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
marko Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 03:46 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 03:46 μμ Για το πρώτο, ο αιτών την οικοδομική άδεια μπορεί να είναι και ο ενοικιαστής, αρκεί στο συμβόλαιο ενοικίασης να αναγράφεται ότι του επιτρέπεται η δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής άδειας, για συγκεκριμένο έργο (ενδεχομένως να ζητηθεί και υπευθ. δήλωση από τον ιδιοκτήτη). Για το δεύτερο δεν μπορώ να σου πω κάτι με σιγουριά, αλλά η άποψη μου είναι οτι μπορεί να γίνει. Το κόστος βέβαια θα είναι αρκετά μεγαλύτερο.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 04:29 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2008 at 04:29 μμ Οι υπογράφοντες μια μελέτη μπορεί να είναι περισσότεροι του ενός. Η κατανομή της ελάχιστης νόμιμης αμοιβής είναι δικό τους θέμα. Στη δήλωση ανάθεσης-ανάληψης δε νομίζω ότι αναγράφεται το μέρος της εργασίας (πχ ποιο μέρος της αρχιτεκτονικής μελέτης/επίβλεψης) που εκπονεί ο καθένας αλλά γιατί όχι. Σ' αυτή την περίπτωση όμως καλό θα ήταν ο υπολογισμός των ποσοστών της αμοιβής του καθενός να υπολογιστεί κατά αναλογία του ποσοστού του έργου που αναλαμβάνει.
diegito Δημοσιεύτηκε February 17, 2011 at 07:26 πμ Δημοσιεύτηκε February 17, 2011 at 07:26 πμ μηπως εχει κανεις καμια δηλωση αναθεσης - αναληψης να μου στείλει?
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα