Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανάθεση - Ανάληψη μελετών οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

η απορίες μου είναι οι εξής:

-ο αιτών την οικοδομική άδεια είναι απαραίτητα ο ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου ή κτιρίου ή μπορεί να είναι και ο ενοικιαστής του???

-η αρχιτεκτονική μελέτη πρέπει να ανατεθεί σε έναν μηχανικό ή μπορεί τμήμα αυτής (π.χ. η στέγη) να αντεθεί σε ένα δεύτερο μηχανικό

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Για το πρώτο, ο αιτών την οικοδομική άδεια μπορεί να είναι και ο ενοικιαστής, αρκεί στο συμβόλαιο ενοικίασης να αναγράφεται ότι του επιτρέπεται η δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής άδειας, για συγκεκριμένο έργο (ενδεχομένως να ζητηθεί και υπευθ. δήλωση από τον ιδιοκτήτη).

Για το δεύτερο δεν μπορώ να σου πω κάτι με σιγουριά, αλλά η άποψη μου είναι οτι μπορεί να γίνει. Το κόστος βέβαια θα είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Οι υπογράφοντες μια μελέτη μπορεί να είναι περισσότεροι του ενός. Η κατανομή της ελάχιστης νόμιμης αμοιβής είναι δικό τους θέμα.

Στη δήλωση ανάθεσης-ανάληψης δε νομίζω ότι αναγράφεται το μέρος της εργασίας (πχ ποιο μέρος της αρχιτεκτονικής μελέτης/επίβλεψης) που εκπονεί ο καθένας αλλά γιατί όχι. Σ' αυτή την περίπτωση όμως καλό θα ήταν ο υπολογισμός των ποσοστών της αμοιβής του καθενός να υπολογιστεί κατά αναλογία του ποσοστού του έργου που αναλαμβάνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.