Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χτίσιμο καμινάδας σε έτοιμο προκάτ μπάρμπεκιου


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα, θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το τι υλικό να επιλέξω για να φτιάξω μία καμινάδα σε ένα έτοιμο προκάτ μπαρμπεκιου που έχω στήσει στον κήπο στο εξοχικό μου, το οποίο σκοπέυω να το χρησιμοποιώ 5-6 φορές το χρόνο το πολύ. Επειδή η διάσταση έιναι ορθογώνια με εξωτερικές 48cmx28cm δεν βρίσκω στο εμπόριο αυτά τα έτοιμα δαχτυλίδια σε αύτη την διάσταση, οπότε πρέπει να το χτίσω μόνος μου. Ο έμπορος που αγόρασα το μπαρμπεκιου μου πρότεινε να το χτίσω απο ytong block 5cm παχους, αλλά όταν πήρα τηλ στο τεχνικό τμήμα της ytong και τους ρώτησα σχετικά μου είπαν οτι δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσω για καμινάδα γιατί παρόλλο που έχει πυραντοχή δεν κάνει για καμινάδα. 

Tο ytong μου φαίνεται έυκολη λυση στην τοποθέτηση λόγω της μεγάλης του διάστασης σε σχέση πχ με το τούβλο.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αφού πήρες τηλέφωνο στην Ytong και σου είπαν ότι δεν κάνει, τότε γιατί εξακολουθεί να σου αρέσει το ytong; Η πιο σωστή λύση είναι πυρότουβλα με συνδετικό κονίαμα από πυροτσιμέντο. Και θα φαίνεται και όμορφο, ενώ τα απλά τούβλα ασοβάτιστα φαίνονται άσχημα κι η αντοχή τους στις υψηλές θερμοκρασίες σίγουρα δεν είναι ίδια μ' αυτή των πυρότουβλων...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.