Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στόμια αεραγωγών ΚΚΜ


akaliak

Recommended Posts

Όταν έχω στόμια αεραγωγών ΚΜΜ, σαν τερματικές μονάδες, τότε σύμφωνα με τις ΤΟΤΕΕ ο β.α. τερματικών μονάδων είναι 1 (100%).  Σύμφωνα με τις οδηγίες λοιπόν, κατά σύμβαση στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ γράφουμε στον τύπο τερματικών μονάδων "Στόμια (ΜΟΝΟ για ΚΜΜ)" και σαν β.α. βάζουμε την τιμή 0.

 

Όταν το καταχωρώ αυτό στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ μου μηδενίζει την κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας (λογικό αφού έχω μηδενικό β.α.). Που κάνω το λάθος; Τι δεν έχω καταλάβει σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Αν σβήσεις την περιγραφή ("Στόμια (ΜΟΝΟ για ΚΜΜ)") και κρατήσεις μόνο το μηδέν στον β.α. των τερματικών, πάλι σου μηδενίζει την κατανάλωση;

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν τα τσεκάρεις η κατανάλωση βγαίνει πολύ μικρή, μάλλον αυτή των βοηθητικών μονάδων.

 

Ένα άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι, ενώ βάζω μόνο παροχή στην ψύξη (χρήση μόνο για ψύξη), μου μείωνει λίγο και την κατανάλωση σε θέρμανση, παρόλο που εκεί έχω άλλο σύστημα με λέβητα και σώματα. Όσο δε αυξάνω την παροχή, τόσο μειώνεται η κατανάλωση σε θέρμανση, αλλά φτάνει σε ένα σημείο που δεν μειώνεται άλλο. Από ότι έιδα μειώνει τα φορτία της θέρμανσης.

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που κατάλαβα ότι κάνει το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, είναι ότι με το 0 στις ΤΜ της ψύξης,  μηδενίζει τις καταναλώσεις στο τμήμα ψύξη και τις υπολογίζει με βάση τα δεδομένα του αερισμού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.