Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια σε αυτοματισμό


explo123

Recommended Posts

¨Οπως τα λέει ο συνάδελφος cdr είναι. Μάλιστα, πολλοί τερματικοί έχουν δύο επαφές (1*normal open + 1 normal close), ώστε μπορείς με την close να σταματήσεις την  κίνηση προς την κατεύθυνση Α ,και ταυτόχρονα με την "κανονικά ανοικτή" να ενεργοποιήσεις την αντιστροφή (κατεύθυνση Β) μέσω αυτοσυγκράτησης του ρελέ.

Βέβαια, σε κάποιες εφαρμογές (δεν βλέπω να είναι τέτοια η συγκεκριμένη) θα μπορούσε ο τερματικός να είναι είσοδος στο PLC και αυτό να "διατάζει" το ανάλογο ρελέ ισχύος ,ώστε ο κινητήρας να κινείται προς την επιθυμιτή κατεύθυνση.

Όσον αφορά την διακοπή κυκλώματος χειρισμού, εγώ προτιμώ να διακόπτω την φάση κι όχι τον ουδέτερο (τώρα πλέον από συνήθεια, μπορεί στην αρχή να είχα μάθει κάποιον συγκεκριμένο λόγο που δεν τον θυμάμαι πλέον).

Link to comment
Share on other sites

Για όσους φίλους δεν βαρέθηκαν τις ασάφειες της ερώτησης , μπορούν να δούν στο συνημμένο αρχείο τι εννοώ ακριβώς

 

Απευθύνομαι στο φόρουμ γιατί οι επαγγελματίες της περιοχής μου δεν μπόρεσαν να μου δώσουν λύση.

 

Και πάλι ευχαριστώ

κυκλωμα Model (1).pdf

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει λυση στο πρβλημα σου αλλα με το σχετικο κοστος

θα χρειαστείς δυο επιπλέον ρελε τα οποια θα βαλεις πριν τον κινητηρα .

ενας ελεγκτης διαδοχης φορας θα σου κανει την υπολοιπη δουλεια σε σχεση με του τερματικούς και τα νεα ρελε και ένα χρονικο αναλογα με τον τυπο ελεγκτή  .

στην μια περιπτωση ο ασφαλεοδιακοπτης θα τροφοδοτεί  με μια φορα τα δυο νεα ρελε με φορα α και στην άλλη με φορα β (rst A ) ( tsr B )

αναλογα την φορα ο ελεγτης διαδοχης θα επιτρεπει παντα σε συνδυασμο με τους οριακους την αναλογη κινηση μεσω του αναλογου νεου ρελε  .

ριξε μια ματια στο σχεδιο .

 

μια απορια  παντως την εχω ?

πως το καταφέρατε ετσι ?

 

 

FORUM 3.pdf

Edited by cdr
Link to comment
Share on other sites

αφού έχεις 100μ απόσταση πίνακα- τρακερ στείλε 42V στα τέρματα κ κάνε τον έλεγχο των ρελε κίνησης του τρακερ  μέσο ρελε τύπου  λυχνίας  με 42v πηνίο 

Link to comment
Share on other sites

εγω παλι δεν καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα..Βασικα πιστευω οτι αντιμετωπιζεις η πας να αντιμετωπισεις λαθος το προβλημα και προσπαθεις να φτιαξεις αυτοματισμο πανω στον αυτοματισμο.αφου εχεις το plc το ορθοτερο ειναι αυτο να διαβαζει την θεση του και να επεμβαινει(το σχεδιο που ανεβασες δεν το πολυκαταλαβα :) ) .Αληθεια το plc δεν ξερει σε ποια θεση ειναι τα πανελ και θες τερματικους διακοπτες?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.