Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός προστίμου σε νέο αυθαίρετο (Αρθρο 26)


stoa

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Εχω διαφωνία με την υπηρεσία δόμησης σχετικά με τον υπολογισμό προστίμου αυθαίρετης κατασκευής σε ημιτελές κτίσμα το οποίο έγινε μετά το 2011 (Απρίλιος 2014) και θα ήθελα την άποψή σας στο παρακάτω θέμα.

Σύμφωνα με το άρθρο 26 του Ν. 4178/13 "Για νέες αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις, ...................., τα δε πρόστιμα που επιβάλλονται υπολογίζονται ως εξής:

α) Πρόστιμο ανέγερσης σε ποσοστό 30% επι της αξίας του αυθαιρέτου, όπως ................

β) Πρόστιμο διατήρησης σε ποσοστό 5% επί της αξίας του αυθαιρέτου, όπως .............."

Θέλω να καταθέσω άδεια νομιμοποίησης αυθαιρέτου του οποίου έχει κατασκευαστεί και έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός του. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να υπολογιστεί και να πληρωθεί πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης όπως αναφέρεται στο άρθρο 26 άλλα με στάδιο εργασιών το 30%  με 35% περίπου, αφού έχει ολοκληρωθεί μόνον ο φέρων οργανισμός του. Η υπηρεσία δόμησης ισχυρίζεται ότι πρέπει να υπολογιστεί και πληρωθεί το  πρόστιμο σε ποσοστό 100% (δηλαδή το κτίριο πλήρως αποπερατωμένο), με τον ισχυρισμό ότι δεν αναγράφεται στο νόμο κάτι διαφορετικό.

Ευχαριτώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Σωστα λενε για το 100%. Ηδη απο το 2004 εχει παψει να ισχυει η μειωση του προστιμου λογω σταδιου κατασκευης και δεν προκυπτει απο καμια προσφατη διαταξη οτι επανηλθε σε ισχυ.

Edited by armenopoulos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.