Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Κομισιόν εγκαλεί τον Υπουργό Παιδείας


OTTO_engine

Recommended Posts

Η Κομισιόν καλεί υπουργό Παιδείας μετά από τις καταγγελίες εκπροσώπου των κοινωνικών εταίρων στην Ε.Ε. για τους χιλιάδες παράνομους τίτλους που έχουν εκδοθεί και για το ζήτημα της διασφάλισης της νομιμότητας και της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, η Κομισιόν ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα παρανομίας και αδιαφάνειας.

 

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), «η ώρα της αξιολόγησης της προσπάθειας της πολιτείας για να υπάρξει κάθαρση και αποκατάσταση της νομιμότητας στον χώρο αυτό έφτασε. Η Κομισιόν έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα της διημερίδας του European Advisory Group fοr Education το ελληνικό ζήτημα. Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει άμεσα, έστω και την ύστατη ώρα, να αναγγείλει σειρά ενεργειών που θα αποδεικνύουν ότι η χώρα μας είναι διατεθειμένη να επιβάλλει τάξη στο χώρο της πιστοποίησης προσόντων και της διασφάλισης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της νομιμότητας των τίτλων που εκδίδουν ιδιωτικοί φορείς».

 

Έκτακτη συνεδρίαση για τις εξελίξεις στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης

 

Μετά από όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με το φλέγον ζήτημα της πιστοποίησης προσόντων στο χώρο των Η/Υ και των Ξένων Γλωσσών, με την αδυναμία της διοίκησης να εποπτεύσει την ιδιωτική εκπαίδευση, με την υπόθεση της πιθανής νόθευσης της διαδικασίας της Τράπεζας Θεμάτων και τις καταγγελίες γονέων μαθητών δημόσιων σχολείων για παραχάραξη ωρολόγιου προγράμματος και ενδοσχολικών διαδικασιών σε ιδιωτικά σχολεία, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ θα συνεδριάσει, υπό το φως των νέων, δραματικών εξελίξεων, εκτάκτως αύριο στη 1 μμ και θα ζητήσει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 

«Οι γονείς των μαθητών σε όλα τα σχολεία της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά, δικαιούνται να πληροφορηθούν, αν η ελληνική πολιτεία θα διασφαλίσει την ισονομία στην αξιολόγηση όλων των παιδιών, στη νομιμότητα όλων των εκδιδόμενων τίτλων και το αδιάβλητο των Πανελλαδικών Εξετάσεων που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα εκδοθεί σχετική ενημερωτική ανακοίνωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

 

Πηγή: http://www.koutipand...tiki-ekpaideysi

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.