Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνταξη Τεχνικής Έκθεσης


Recommended Posts

Ελλάς το μεγαλείο σου! Μου ζήτησαν να κάνω ενα τοπογραφικό στο Κρανίδι για μεταβίβαση ακινήτου (προ 75)! αφού τα βρηκαμε με τη τιμή με το πελάτη, ξεκινησα να μετράω και να το συντάσσω! όταν πήγα στη πολεοδομία και ζήτησα ορους δόμησης - απόσπασμα ρυμοτομικου - Τ.Ε. ή Δ.Ε., μου είπαν πως το συγκεκριμένο ΟΤ δεν έχει Τ.Ε. και πρέπει να τη συντάξω εγώ για όλο το Ο.Τ. (ειναι πολύ μικρό και το χω αποτυπώσει όλο) με ότι συνεπάγεται (αμοιβες μηχανικου κτλ) και να απευθυνθω σε εναν παλιο τοπογράφο να μου πει πως γίνεται, αφου ενημερωσα τον ιδιοκτήτη και ξενερωσε, μου ειπε να το προχωρήσω και ότι κοστισει θα πληρωσει (!!!), το θέμα ειναι πως δεν έχω ξανασυντάσσει Τ.Ε. ουτε γνωρίζω καποιον που να ξερει, όπως και δεν βρίσκω οδηγίες! υπάρχει  κάποια οδηγία από κάποιον να με βοηθήσει;

 

Σας ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Το Διάγραμμα Εφαρμογής (και όχι πια Τεχνική Εκθεση) θα το συντάξεις σε συνεννοηση με την πολεοδομία.

Την εφαρμογή των ρυμ/κών και οικ/κών γραμμών του Ο.Τ. είναι δική τους ευθύνη να τις εφαρμόσουν ( ή θα το κάνεις εσύ σε συνεννόηση με τον υπάλληλο που έχει χρεωθεί την υπόθεση) και από εκεί και μετά θα ορίσεις τα σταθερά σημεία από τα οποία θα εξασφαλίσεις τους άξονες σου και τις γραμμές. Προφανώς, το διάγραμμα θα είναι ενταγμένο σε ΕΓΣΑ87 με σωστή εξάρτηση και τα σημεία θα φέρουν και συντεταγμένες.

Υπάρχει και μια εγκύκλιος με τον τρόπο σύνταξης διαγραμμάτων εφαρμογής, εάν την βρώ θα την ανεβάσω εδώ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

DIMITRIS80 & gvarth 

σας ευχαριστω πολύ, για την αμεση απάντηση σας, αυτοί δεν μου ειπαν για Δ.Ε. γιατι και εγω αυτό ξερω ( οτι πλεον δεν γινονται Τ.Ε), απλά μου ειπαν Τ.Ε. και οχι Δ.Ε. και απόρρησα, όπως και να χει πρεπει να ξαναπάω με το τοπογραφικο εκτυπωμενο να δω τι θα μου πουν! Η βλακεία ειναι ότι ειναι μακριά και άντε τρεχα και ξανατρεχα  εκει οπως και να χει σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.