Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα λειτουργίας καυστήρα


John1979

Recommended Posts

Συχνό πρόβλημα λόγο υπερθέρμανσης του λέβητα ιδίως στους μαντεμένιους λέβητες που το βαρύ μαντέμι  συγκρατεί μεγάλη θερμότητα και να την αποδίδει στο νερό ακόμα και όταν κόψει ο καυστήρας και υπάρχει μικρή ζήτηση.

Είναι το θέμα της αποθέρμανσης των λεβήτων που τόσες φόρες  έχουμε συζητήσει σε διάφορα φόρουμ.

Οι καυστηρατζήδες όταν το συναντούν κατεβάζουν την θερμοκρασία του θερμοστάτη τόσο χαμηλά για να κόψει ο καυστήρας  και να μην φτάσει το νερό σε θερμοκρασία  να πετάει το θερμικό. 

Σε κάποιους λέβητες παίδες που είναι υπερδιαστασιολογημένοι χωρίς πρόβλεψη αποθέρμανσης μπορεί να κόβεις τον καυστήρα στους 60 βαθμούς και το νερό να φτάνει στους 95+.

Τώρα θα σας πω και το άλλο που ίσως κουφαθείτε λίγο....

Οι καυστηρατζήδες σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν πρόβλημα και για να τους δικαιολογήσω και λίγο δεν φταίνε  αυτοί.

Αν πάνε και κατεβάσουν την θερμοκρασία του θερμοστάτη ακόμα και κάτω απο τους 60 αρχίζουν και φωνάζουν οι ένοικοι ότι κρυώνουν.

Αν το αφήσουν ψηλά  θα πρέπει κάθε τόσο να πηγαίνουν να πατάνε το κουμπί για το θερμικό.

Αν συστήσουν αποθέρμανση είναι μεγάλη κουβέντα ποιος θα την αναλάβει και που θα την κάνει.....(ιδίως αν έχουμε και θερμιδομέτρηση) (Πολλές φορές το bypass στην στήλη ή ένα κοινόχρηστο σώμα δεν φτάνει)

Αρα τι κάνουν;

Καταργούν το θερμικό και βάζουν δεύτερο θερμοστάτη ασφαλείας εξωτερικό.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Γρηγόρη, γι αυτό εγώ εφάρμοζα πάντα το bypass στην τελευταία η/β. Αλλά και αυτό έχει τα θεματάκια του...

 

Αλλιώς, χαλύβδινος λέβητας, σωστή διαστασιολόγηση του λέβητα, διβάθμιος καυστήρας, bypass κάπου (ελεγχόμενο ει δυνατόν) και ο Θεός βοηθός...

 

Αυτό είναι άλλος ένας λόγος λοιπόν,  ότι από δώ και πέρα, όπου υπάρχει φ. αέριο, θα πρέπει να βάζουμε ατομικούς επίτοιχους λέβητες, ανα ιδιοκτησία Τα δεδομένα άλλαξαν....

 

 

Υ.Γ. Κατέβασμα θερμοκρασίας προσαγωγής κάτω από 60 βαθμούς σε παλιό λέβητα... :shock: :confused: ... υγροποιήσεις... διάβρωση...

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Γρηγόρη, γι αυτό εγώ εφάρμοζα πάντα το bypass στην τελευταία η/β. Αλλά και αυτό έχει τα θεματάκια του...

Ιδίως αν έχουμε θερμιδομέτρηση εκεί να δεις γκρίνια φίλε Akaliak.

 

Αλλιώς, χαλύβδινος λέβητας, σωστή διαστασιολόγηση του λέβητα, διβάθμιος καυστήρας, bypass κάπου (ελεγχόμενο ει δυνατόν) και ο Θεός βοηθός...

Σωστός!!!

 

Αυτό είναι άλλος ένας λόγος λοιπόν,  ότι από δώ και πέρα, όπου υπάρχει φ. αέριο, θα πρέπει να βάζουμε ατομικούς επίτοιχους λέβητες, ανα ιδιοκτησία Τα δεδομένα άλλαξαν....

Εχε υπόψη σου ότι το μοντέλο αυτό στην Γερμανία έχει αρχίσει να καταργείτε μιας και θεώρησαν ότι είναι αδύνατον να ελέγχουν την κάυση και την συντήρηση τόσων λεβήτων.

 

 

Υ.Γ. Κατέβασμα θερμοκρασίας προσαγωγής κάτω από 60 βαθμούς σε παλιό λέβητα... :shock: :confused: ... υγροποιήσεις... διάβρωση...

Που να δεις τα Γαλλικά μαντεμένια τα chappe.

Ενω θεωρούνται πολύ καλά καζάνια η υπερθέρμανση που κάνουν είναι απίστευτη.

Ενω θεωρούνται λέβητες χαμηλών θερμοκρασιών και παίζουν με αντιστάθμιση στον καυστήρα δεν μπορείς να ελέγξεις την θερμοκρασία προσαγωγής....

Και αν έχεις ενδοδαπέδια εκεί να δεις πάρτι....

 

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

 

 

Αυτό είναι άλλος ένας λόγος λοιπόν,  ότι από δώ και πέρα, όπου υπάρχει φ. αέριο, θα πρέπει να βάζουμε ατομικούς επίτοιχους λέβητες, ανα ιδιοκτησία Τα δεδομένα άλλαξαν....

Εχε υπόψη σου ότι το μοντέλο αυτό στην Γερμανία έχει αρχίσει να καταργείτε μιας και θεώρησαν ότι είναι αδύνατον να ελέγχουν την κάυση και την συντήρηση τόσων λεβήτων.

 

 

 

 

Ναι, αλλά εκεί πληρώνουν όλοι οι συνιδιοκτήτες τα κοινόχρηστα για το καύσιμο... :smile:

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.