Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΕΔ - Πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας και αποκλεισμος μηχανικων χωρις αδεια ασκησης επαγ.


gantsa

Recommended Posts

Το πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας που ανοιξε τη δευτερα 6/4 περιλαμβάνει και καποιες θεσεις μηχανικων. Θετει ως προϋπόθεση για την αποδειξη των τυπικων προσοντων, περα απο το πτυχιο, ο ανεργος να εχει στα χερια του και την αδεια ασκησης επαγγελματος. 

 

Δηλαδη αποκλείονται απο το προγραμμα οι χαμηλες ταξεις, οσοι δηλαδη ανεργοι μηχανικοι διαγραφηκαν απο το ταμειο ή δεν γραφτηκαν ποτε (αφου όντας ανεργοι δεν μπορουν να πληρωνουν το τεε). Απεναντιας δικαιωμα συμμετοχης εχουν μονο οσοι ανηκουν στη κάστα που το καιρο που ηταν ανεργοι χωθηκαν καπου και εργαζονταν μαυρα ή ειχαν αλλα εισοδηματα(τιποτα νοικια κλπ) και συνεχισαν ετσι να τα ακουμπανε στο τεε χωρις ιδιαιτερα προβληματα.

 

Η ιδια προϋπόθεση υπηρχε και σε ενα προγραμμα για πτυχιουχους ανεργους που ανοιξε το καλοκαιρι του 14' και τους εφερνε σε επαφη με επιχειρησεις.

 

Με λιγα λογια συνεχιζουν να νομιμοποιουν την αντιληψη οτι αν εισαι ανεργος μηχανικος και ΔΕΝ εχεις να πληρωνεις ΤΕΕ (και οτι αυτο συνεπαγεται), τοτε ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ ΚΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (θεωρεισαι απλα ανεργος Γενικων Καθηκοντων χωρις τυπικα προσοντα)

 

Ποσο δικαιο το θεωρειτε αυτο;

Link to comment
Share on other sites

έτσι είναι φίλε μου .. αν δεν πληρώνεις τσμεδε δεν είσαι μηχανικός ... εγώ ναι το θεωρώ δίκαιο ... δεν μπορει να εχεις την χρυσοφόρα ιδιοτητα του μηχανικου χωρις υποχρεωσεις .. που ζεις ... δεν εχεις ακουσει το τραγουδι που λεει οι ωραιοι εχουν χρεοι ... ετσοι και οι μηχανικοι ... να εγω τον προηγουμενα μηνα εβγαλα 15000 απο μελέτες την προηγουμενη χρονια εβγαλα 100.000 και δήλωσα τα 44.000 εμ τι νόμιζες ;;; βεβαια μετα ξύπνησα αλλα δεν εχει σημασια ... η ιδιοτητα μετραει .. γραψου και θα με θυμηθεις ... με το που γραφεσαι στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ ερχεται η ελπιδα ... 

Link to comment
Share on other sites

Μπορει καποιος να παραμένει στο ΤΣΜΕΔΕ και ας χρωστάει (καλη ώρα εγω) δεν διαγράφονται όλοι που δεν μπορουν να πληρώσουν εισφορές. Απο την αλλη βέβαια το προβλημα ειναι οτι συνδέεται η άδεια άσκησης με το ΤΣΜΕΔΕ. Θα μπορούσε καποιος να κατέχει την άδεια και οταν και αν βρει δουλεια τοτε να ασφαλιζεται υποχρεωτικά εκει

Τελος πιστευω το συγκεκριμένα προγράμμα ειναι του ΟΑΕΔ που σημαινει οτι χρειάζεσαι κάρτα ανεργίας. Αυτη την κάρτα δεν μπορουν να την βγάλουν όλοι οι μηχανικοι και ας εχουν άδεια άσκησης.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Τόσα χρόνια το ίδιο γίνεται...θυμάμαι πριν 6-7 χρόνια κάτι αντίστοιχο για ημιαπασχόληση σε Δήμους και ενδιαφέρθηκα αλλά τελικά δεν γινόταν τίποτα αφού δεν ήμουν γραμμένος στον ΟΑΕΔ ούτε φυσικά είχα κάρτα ανεργίας όντας ΕΕ. Το έκανα θέμα στο τοπικό ΤΕΕ και φυσικά πάλι δεν έγινε τίποτα.

Αναρωτιέμαι γιατί βγάζουν θέσεις αφού δεν καλύπτονται; Δεν το βλέπουν ή δεν τους ενδιαφέρει;

Βέβαια τα 5μηνα είναι απαράδεκτος θεσμος και γίνονται αποκλειστικά και μόνο για να μειώσουν τους δείκτες ανεργίας...νομίζω..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.