Jump to content

giorgosv

Core Members
 • Content Count

  764
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

giorgosv last won the day on May 21 2012

giorgosv had the most liked content!

Community Reputation

138 Καλή

5 Followers

About giorgosv

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

2,940 profile views
 1. Ευχαριστώ Δημήτρη, στο όνομα μου βγαίνει ο λογαριασμός. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες μολις μπορέσω..
 2. Σχετικά με το θέμα έχω το εξής πρόβλημα. Το γραφείο μου και τα δύο διπλανά έχουμε κοινό ρολόι της ΔΕΗ παρόλο που είμαστε ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες. Για να μην αναλύω το ιστορικό έτσι ήταν από παλιά και παρέμεινε μετά τη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιων. Προσπαθήσαμε κάποια στιγμή να κάνουμε διαχωρισμό και να πάρει καθένας το ρολόι του αλλά κολλήσαμε στον Δήμο και συγκεκριμένα στο ΤΑΠ. Επειδή για να πάρεις νέο ρολόι σου ζητάνε να ελέγξουν όλη την οικοδομή πέσαμε στο πρόβλημα ότι ο λογαριασμός κοινοχρήστων αναφέρει 500 τ.μ. ενώ στον πίνακα εμφανίζονται 900 τ.μ. κοινόχρηστοι χώροι. Έτσι θα μας επιβάλουν αναδρομικά για πενταετία να πληρώσουμε τη διαφορά και είναι αρκετά τα χρήματα (νομίζω πάνω απο 20Κ). Σκοπός μου είναι να διορθώσω τα τ.μ. του λογαριασμού της ΔΕΗ απο 70 τ.μ. σε 35 που είναι η επιφάνεια του γραφείου. Τα άλλα δύο γραφεία δεν ενδιαφέρονται να κρατήσουν το ρολόι και ούτε να πάρουν καινούργιο. Είναι κλειστά. Έχω καμία ελπίδα με αυτή τη νέα διάταξη να γλυτώσουμε τα πρόστιμα και τα αναδρομικά;
 3. Εγώ συμφωνώ μαζί σου, έτσι θα έπρεπε να είναι. Μάλιστα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ιδιοκτήτες είναι όμηροι λόγω μικρών ρεμάτων που ξεκινάς για προσωρινή οριοθέτηση και στην πορεία σου προκύπτει οριοθετήση-διευθετήση και φυσικά κολλάνε. Τυχαίνει όμως να έχω κάνει αρκετές μελέτες προσωρινής οριοθέτησης και σε μικρά ρέματα διότι η ΥΔΟΜ δεν "ήξερε" απο που θα πάρει την γραμμή των 20μ και διαβάζοντας το Νόμο αποφάνθηκαν ότι η γραμμή δόμησης είναι 20μ (ή 10 στα εντός) απο την γραμμή πλημμύρας. Συνεπώς για να προκύψει γραμμή πλημμύρας έπρεπε να γίνει μελέτη προσωρινής οριοθέτησης. Και ήρθε και η ΚΥΑ του 2017 με τις προδιαγραφές η οποία λέει το ίδιο πράγμα.
 4. Τι να σου πω συνάδελφε. Επιμένεις στην δική σου ερμηνεία του νόμου. Πήγαινε σε μια ΥΔΟΜ και ρώτησε να δεις τι θα σου απαντήσουν..
 5. Δεν είπα ότι χρειάζεται. Είπα ότι με αναγνωριστική αγωγή θα μπορούσε να προκύψει άρτιο κατα παρέκκλιση οικόπεδο. Πάντως με καλύψατε, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 6. "3. Έως την έκδοση του προεδρικού διατάγματος που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 28 του ν. 4067/2012, οι αποστάσεις δόμησης από μικρά υδατο- ρέματα για τα οποία δεν απαιτείται οριοθέτηση, λαμβά- νονται κατ' αντιστοιχία με τις αποστάσεις που τηρούνται κατά τη διαδικασία της προσωρινής οριοθέτησης (άρθρο 9 παράγραφος 4 του ν. 4258/2014)." Απόσπασμά απο την 2017 ΚΥΑ ΦΕΚ 428/Β/2017.
 7. Pavlos33 δυστυχώς δεν ισχύει αυτό. Και στα μικρά υδατορέματα πρέπει να γίνει μελέτη προσωρινής οριοθέτησης για να προκύψουν οι γραμμές πλημμύρας. Από τις γραμμές πλημμύρας παίρνουμε τα 20μ ως γραμμή δόμησης στα εκτός σχεδίου. Αυτό προκύπτει από το νόμο 4258/14 και από τις νεότερες προδιαγραφές του 2017 (ΚΥΑ 140055).
 8. Ευχαριστώ, αυτά έχω συμπεράνει κι εγώ. Αυτό που δεν μου φαίνεται λογικό είναι γιατί να μην ισχύει η κατά παρέκκλιση αρτιότητα σε συνενωμένα ακίνητα που προϋφίστανται και τα δύο της παρέκκλισης. Με αναγνωριστική αγωγή θα μπορούσε κάλλιστα να εμφανιστεί το ενιαίο οικόπεδο και να ισχύει η παρέκκλιση.
 9. Συνάδελφοι καλησπέρα, όροι δόμησης περιοχής, 400 κατα κανόνα και 300 η παρέκκλιση προ του 85. Τα πρόσωπα δεν τα βάζω γιατί δεν έχω θέμα με αυτά. Έχω δυο μη άρτια οικόπεδα όμορα που προϋπάρχουν απο το 1966. Υπάγονται στο αρθ. 25 και μονα τους και συνενωμένα. Αυτό που με προβληματίζει είναι, το εμβαδό τους στο σύνολο είναι 150+200 = 350 τ.μ. δηλ. μεγαλύτερο της παρέκκλισης. Το ενιαίο οικόπεδο μπορεί να θεωρηθεί κατά παρέκκλιση άρτιο ή όχι; Έχω υπ όψιν μου την εγκύκλιο 130/83 που λέει ότι "β) Διευκρινίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η δημιουργία αρτίων κατά παρέκκλιση οικοπέδων με συνένωση μη αρτίων οικοπέδων σύμφωνα με την ΣΤΕ-673/82 του ΣτΕ." Αν δεν θεωρείται άρτιο κατά παρέκκλιση και απλά οικοδομήσιμο με το αρθ. 25 τότε το νέο οικόπεδο θα έχει μειωμένο συντελεστή δόμησης ή όχι; Το αρθ. 25 λέει ότι ελέγχουμε τη διαφορά με την κατά παρέκκλιση αρτιότητα και όπου αυτή δεν υπάρχει με την κατα κανονα. Εγώ στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ πως δεν έχω μείωση συντελεστή δόμησης ή ελέγχω τη διαφορά με την κατα κανόνα αρτιότητα οπότε μου προκύπτει 10% μείωση;
 10. Συνάδελφοι, το ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργεί κανονικά και μας αφήνει να κάνουμε Νεα Δήλωση. Από τοπικό γραφείο κτηματογράφησης μου είπαν ότι μπορώ να κάνω δήλωση ηλεκτρονικά απλά θα φαίνεται ληξιπρόθεσμη. Στην ερώτηση αν υπάρχει κάποιο πρόστιμο λόγω ληξιπρόθεσμου απάντησαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση. Γνωρίζει κανείς κάτι πιο συγκεκριμένο;
 11. Μπλε είναι η σφραγίδα στην εκτύπωση. Στην υπογραφή κολλάνε που φαίνεται ότι είναι απο εκτύπωση.
 12. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, μπορείς να το κάνεις. Εγώ την έχω σκαναρισμένη με την υπογραφή μου και την εισάγω στο pdf που δημιουργώ και τυπώνω κατευθείαν. Τώρα τελευταία όμως κάποιοι λίγοι συμβολαιογράφοι δεν το δέχονται και μου λένε ότι θέλουν την υπογραφή με μπλέ στυλό και όχι εκτυπωμένη. Το δέχομαι εν μέρει, ίσως έχουν δίκιο. Πάντως για τη σφραγίδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απ' όσο ξέρω.
 13. Συνάδελφοι ερώτηση, Αν έχουμε κάνει ηλεκτρονική υποβολή για πελάτη και θέλει να προσθέσει επιπλέον κάποια ακίνητα την ερχόμενη εβδομάδα (που θα έχει λήξη η προθεσμία) τι διαδικασία ακολουθούμε; Νέα δήλωση στον ίδιο ΟΤΑ; Πρέπει να πάει από το γραφείο κτηματογράφησης; Γενικά απο αύριο που θα είμαστε εκτός προθεσμίας θα μπορούμε να υποβάλλουμε δηλώσεις με κάποιο πρόστιμο;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.