Jump to content

giorgosv

Core Members
 • Content Count

  771
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

giorgosv last won the day on May 21 2012

giorgosv had the most liked content!

Community Reputation

138 Καλή

5 Followers

About giorgosv

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

2,985 profile views
 1. Έχοντας υπόψιν μου διάφορα έγγραφα και εγκυκλίους όπως αυτό που επισυνάπτω, είχα την εντύπωση πως μόνο τελεσίδικη δικ. απόφαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Επειδή όμως είναι καθαρά νομικό το θέμα, ποια η διαφορά, πρακτικού συμβιβασμου με την τελεσίδικη απόφαση ή την συμβιβαστικης επιλυσης διαφορας; Το πρακτικό συμβιβασμού είναι καθαρά ιδιωτικό ή βγαίνει απόφαση δικαστηρίου; ΕΓΓΡ 27740_05.pdf
 2. Δημήτρη, πρακτικό συμβιβασμού κάνει για να δεχτεί η πολεοδομία χρόνο δημιουργίας ή χρειάζεται τελεσίδικη δικαστική απόφαση;
 3. Σωστή παρατήρηση Δημήτρη. Εστω όμως ότι είναι προ του 2003 με προσωπο 5μ στον επαρχιακό. Είναι άρτιο ή όχι; Εγώ διαβάζοντας το ΠΔ/24-5-85 καταλαβαίνω ότι τα γήπεδα που έχουν προκύψει απο κατάτμηση προ της 31-12-2003 δεν απαιτούν πρόσωπο σε δρόμο αλλά όχι στην περίπτωση του επαρχιακου-εθνικού κλπ. Άρα οταν έχω προσωπο σε επαρχιακό πρέπει να εμπίπτω σε μια απο τις περιπτώσεις της παρ. 2.β Η περίπτωση θα παει για γονική παροχή με αιτία κτήσης χρησικτησία χωρις προγενέστερο τίτλο κτήσης. Η απόφαση χρησικτησίας δεν προκύπτει μέσω της μεταβίβασης;
 4. Έχει προσωπο και σε αγροτικη οδο (κοινως χωματοδρομο). Τιτλος ιδιοκτησίας δεν υπάρχει για να τεκμηριωθει η δημιουργια που λες.
 5. Συνάδελφοι, γήπεδο 10 στρεμματα που έχει πρόσωπο 5μ σε επαρχιακή οδό μπορεί να θεωρηθεί άρτιο και οικοδομήσιμο αν προϋφίσταται της 31-12-2003; Εγώ θεωρώ πως όχι αλλά απο κουβέντες που είχα με συναδέλφους μου λένε πως θεωρείται άρτιο.
 6. Ευχαριστώ Δημήτρη, στο όνομα μου βγαίνει ο λογαριασμός. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες μολις μπορέσω..
 7. Σχετικά με το θέμα έχω το εξής πρόβλημα. Το γραφείο μου και τα δύο διπλανά έχουμε κοινό ρολόι της ΔΕΗ παρόλο που είμαστε ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες. Για να μην αναλύω το ιστορικό έτσι ήταν από παλιά και παρέμεινε μετά τη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιων. Προσπαθήσαμε κάποια στιγμή να κάνουμε διαχωρισμό και να πάρει καθένας το ρολόι του αλλά κολλήσαμε στον Δήμο και συγκεκριμένα στο ΤΑΠ. Επειδή για να πάρεις νέο ρολόι σου ζητάνε να ελέγξουν όλη την οικοδομή πέσαμε στο πρόβλημα ότι ο λογαριασμός κοινοχρήστων αναφέρει 500 τ.μ. ενώ στον πίνακα εμφανίζονται 900 τ.μ. κοινόχρηστοι χώροι. Έτσι θα μας επιβάλουν αναδρομικά για πενταετία να πληρώσουμε τη διαφορά και είναι αρκετά τα χρήματα (νομίζω πάνω απο 20Κ). Σκοπός μου είναι να διορθώσω τα τ.μ. του λογαριασμού της ΔΕΗ απο 70 τ.μ. σε 35 που είναι η επιφάνεια του γραφείου. Τα άλλα δύο γραφεία δεν ενδιαφέρονται να κρατήσουν το ρολόι και ούτε να πάρουν καινούργιο. Είναι κλειστά. Έχω καμία ελπίδα με αυτή τη νέα διάταξη να γλυτώσουμε τα πρόστιμα και τα αναδρομικά;
 8. Εγώ συμφωνώ μαζί σου, έτσι θα έπρεπε να είναι. Μάλιστα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ιδιοκτήτες είναι όμηροι λόγω μικρών ρεμάτων που ξεκινάς για προσωρινή οριοθέτηση και στην πορεία σου προκύπτει οριοθετήση-διευθετήση και φυσικά κολλάνε. Τυχαίνει όμως να έχω κάνει αρκετές μελέτες προσωρινής οριοθέτησης και σε μικρά ρέματα διότι η ΥΔΟΜ δεν "ήξερε" απο που θα πάρει την γραμμή των 20μ και διαβάζοντας το Νόμο αποφάνθηκαν ότι η γραμμή δόμησης είναι 20μ (ή 10 στα εντός) απο την γραμμή πλημμύρας. Συνεπώς για να προκύψει γραμμή πλημμύρας έπρεπε να γίνει μελέτη προσωρινής οριοθέτησης. Και ήρθε και η ΚΥΑ του 2017 με τις προδιαγραφές η οποία λέει το ίδιο πράγμα.
 9. Τι να σου πω συνάδελφε. Επιμένεις στην δική σου ερμηνεία του νόμου. Πήγαινε σε μια ΥΔΟΜ και ρώτησε να δεις τι θα σου απαντήσουν..
 10. Δεν είπα ότι χρειάζεται. Είπα ότι με αναγνωριστική αγωγή θα μπορούσε να προκύψει άρτιο κατα παρέκκλιση οικόπεδο. Πάντως με καλύψατε, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 11. "3. Έως την έκδοση του προεδρικού διατάγματος που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 28 του ν. 4067/2012, οι αποστάσεις δόμησης από μικρά υδατο- ρέματα για τα οποία δεν απαιτείται οριοθέτηση, λαμβά- νονται κατ' αντιστοιχία με τις αποστάσεις που τηρούνται κατά τη διαδικασία της προσωρινής οριοθέτησης (άρθρο 9 παράγραφος 4 του ν. 4258/2014)." Απόσπασμά απο την 2017 ΚΥΑ ΦΕΚ 428/Β/2017.
 12. Pavlos33 δυστυχώς δεν ισχύει αυτό. Και στα μικρά υδατορέματα πρέπει να γίνει μελέτη προσωρινής οριοθέτησης για να προκύψουν οι γραμμές πλημμύρας. Από τις γραμμές πλημμύρας παίρνουμε τα 20μ ως γραμμή δόμησης στα εκτός σχεδίου. Αυτό προκύπτει από το νόμο 4258/14 και από τις νεότερες προδιαγραφές του 2017 (ΚΥΑ 140055).
 13. Ευχαριστώ, αυτά έχω συμπεράνει κι εγώ. Αυτό που δεν μου φαίνεται λογικό είναι γιατί να μην ισχύει η κατά παρέκκλιση αρτιότητα σε συνενωμένα ακίνητα που προϋφίστανται και τα δύο της παρέκκλισης. Με αναγνωριστική αγωγή θα μπορούσε κάλλιστα να εμφανιστεί το ενιαίο οικόπεδο και να ισχύει η παρέκκλιση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.