Jump to content

giorgosv

Core Members
 • Content Count

  828
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

giorgosv last won the day on May 21 2012

giorgosv had the most liked content!

Community Reputation

147 Καλή

4 Followers

About giorgosv

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

3,292 profile views
 1. Κατανοητό αυτό που λες, απλά έτσι όπως το έγραψες νόμιζα ότι γενικά καταργείται η ζώνη αν υπάρχει ΓΠΣ. Σαφώς αν είσαι σε ΠΕΠΔ ή άλλη περιοριστική περιοχή συμβουλεύεσαι το ΦΕΚ του ΓΠΣ!!
 2. Κλασσικό παράδειγμα χάρτη οριοθετημένου οικισμού όπου φαίνεται το συνεκτικό τμήμα. Δεν έχει κάτι αντίστοιχο ο χάρτης σου; Από πού προκύπτει αυτό συνάδελφε; Με ενδιαφέρει για μια περίπτωση που έχω.
 3. Αφού δεν έχεις χωρική μεταβολή, τι ΤΔΓΜ θα συντάξεις; Πρέπει να συνεννοηθείς με τον δικηγόρο και το κτηματολόγιο ποιά διαδικασία θα ακολουθήσει. Έχω αντίστοιχη περίπτωση και περιμένω ακόμα νέα απο τον δικηγόρο. Πάντως ΤΔΓΜ δεν έκανα αφού θα αναγνωρίσει το ΚΑΕΚ ως έχει. Το μονο που παρέδωσα είναι τοπογραφικό διάγραμμα που ανέφερα ότι εμπίπτει στο ΚΑΕΚ τάδε και είναι εντός ανοχής ως προς το εμβαδό, τη θέση και το σχήμα.
 4. Time Left: 1 month and 4 days

  • FOR SALE
  • USED

  Πωλούνται 2 μονόσυχνοι δέκτες της sokkia για στατικές μετρήσεις. Είναι σε άριστη κατάσταση αναβαθμισμένοι στο τελευταίο firmware απο τη novatel. Δίνω τις εξής επιλογές: 1. Πώληση μονο τον ενα δέκτη με 1 μπαταρία στα 500€ έκαστος. Εκτελεί στατικές μετρήσεις χωρίς καταγραφικό. 2. Πώληση 2 δεκτών με καταγραφικό Getac PS535 με λογισμικό SDR+ Pro. Εκτελεί στατικές μετρήσεις και Stop'n'go (ppk). Τιμή 1200€. 3. Το ίδιο με το 2 συν λογισμικό post processing Spectrum Survey με USB dongle. Τιμή 1500€. Ολα είναι original αγορασμένα από τον Λουτρίδη το 2009. Επικοινωνία με pm για πληροφορίες.

  NO VALUE SPECIFIED

 5. Θα την κόψεις στα όρια της πινακίδας του τοπογραφικού. Θα την κλείσεις όμως να είναι κλειστό πολύγωνο. Μετά στον πίνακα θα γράψεις αρχικό εμβαδό το τμήμα που βρίσκεται στην πινακίδα και τελικό αυτό που απομένει. Εγώ γράφω παρατήρηση ότι το πολύγωνο του δρόμου περιγράφεται στα όρια της πινακίδας και όχι στο σύνολο του.
 6. Αφού είναι αναγνωριστική αγωγή και έχεις και χωρική μεταβολή, τότε πρέπει να ανεβάσεις ένα ΤΔΓΜ σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες. ΦΕΚ 4765_Β_24-12-2019-ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡ. ΔΙΑΓΡΑΜ. ΓΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ.pdf ΟΔΗΓΙΑ_ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ_ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ_ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ_ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ_Ν4602_19.pdf
 7. Στα διαγράμματα οριοθέτησης των οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων φαίνεται το όριο του οικισμού και επίσης φαίνεται ένα εσωτερικό περίγραμμα με διακεκομμένη γραμμή το οποίο είναι το συνεκτικό τμήμα του οικισμού. Στην περιοχή μου τουλάχιστον αυτό εξετάζει η πολεοδομία.
 8. Δεν υπάρχει νομίζω η έννοια ιδιωτικό συμφωνητικό με τον εαυτό μου. Απλά κόβεις ένα ειδικό στοιχείο Αυτοπαράδοσης για ιδιοχρησιμοποίηση υπηρεσιών και τέλος. Απλά πληρώνεις το ΦΠΑ. Το χω κάνει σε δικό μου και δεν είχα πουθενά πρόβλημα. Στην προκειμένη περίπτωση επειδή υπάρχει σύζυγος με 50% πρέπει να κάνει με αυτήν συμφωνητικό θεωρώ.
 9. Ευχαριστώ, κατάλαβα τη λογική που λες. Το θέμα είναι να το δεχτεί και η συμβολαιογράφος που θα κάνει την αποδοχή. Θα το δω και θα επανέλθω.
 10. Σύσταση καθέτου μέσω διαθήκης. Το περίγραμμα του τοπογραφικού όπως είναι λογικό έχει αποκλίσεις από το περίγραμμα του κτηματολογίου. Είναι όμως πολύ μικρές στο εμβαδό <1% αλλά έχω σε μια πλευρά 1-1.5μ διαφορά, αλλού μπαίνει μέσα αλλού βγαίνει έξω το όριο. Μου ζητάνε ΔΓΜ όπου θα φαίνονται οι κάθετες. Τι κάνουμε; Διόρθωση περιμετρικών ορίων και δημιουργία των καθέτων ή δημιουργώ τις κάθετες στο περίγραμμα του κτηματολογίου;
 11. Ότι ξέρεις ξέρουμε συνάδελφε. Έχεις δει πουθενά αναλυτική περιγραφή για τα κτίσματα; Μπάχαλο είναι η κατάσταση..
 12. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στην απάντηση για να παραθέσω. Ήταν απλή απάντηση ότι ναι γίνεται χωρική μεταβολή ταυτόχρονα σε 2-3 ακίνητα με μια αίτηση. Η άλλη περίπτωση είναι χρονοβόρα γιατί πρέπει να περιμένουμε την πρώτη καταχώριση για την επόμενη.
 13. Η απάντηση δόθηκε απο την Κτηματολόγιο και είπαν ότι ναι γίνεται χωρική μεταβολή ταυτόχρονα για παραπάνω του ενός ακίνητα. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η μία αίτηση και μετά να γίνει η δεύτερη κλπ.
 14. Συνάδελφοι έχω το εξής πρόβλημα, θέλω να κανω 3 χωρικές μεταβολές σε 3 όμορα ακίνητα του ίδιου ιδιοκτήτη που αγοράστηκαν σε διαφορετικό χρόνο. Τα γήπεδα είναι εντός ανοχής ως προς το εμβαδό αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά στις πλευρές. Αν ακολουθήσω τη λογική κάνω ξεχωριστές χωρικές για το κάθε γήπεδο έχω το πρόβλημα ότι σε κάθε μια χωρική διορθώνω το γεωτεμάχιο της αίτησης αλλά τα όμορα που μπαίνουν στο DGM_PROP_FINAL είναι διαφορετικά σε κάθε περίπτωση. Δηλαδή στην χωρική του γηπέδου Α, το ομορο Β έχει ένα σχήμα με βάσει του τι απομένει από τα AREA_A και AREA_D. Στην χωρ
 15. Αυτό που λέει ο akis73 το έκανα σήμερα και εμφανίστηκαν σωστά τ.μ. στην εφαρμογή για το ΤΑΠ. Άρα διόρθωση στο Ε9 του 2021 και μετά αν επιθυμεί ο ιδιοκτήτης διόρθωση μετά την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για το έτος 2020.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.